ASAYİŞ - 15 Ekim 2017 Pazar 16:50

Samatya sahilinde ceset şoku

A
A
A
Samatya sahilinde ceset şoku

Fatih Samatya Balıkçı Barınağının ilerisindeki kayalıklarda karaya vurmuş erkek cesedi bulundu.

Olay, saat 14.00 sıralarında Fatih Samatya Balık Barınaklarının ilerisindeki kayalıklarda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sahilde dolaşan bir vatandaş kayalıkların arasında hareketsiz yatan birini gördü. Bunun üzerine vatandaş durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, sağlık ekiplerine bildirdi. Şahsın kayalıkların arasında olması nedeniyle bulunduğu yerden çıkartılması için Deniz Arama ve Kurtarma ile Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) ekipleri botla olay yerine geldi. Yapılan çalışma sonrasında şahıs bota alınarak barınağın olduğu yerde karaya çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin burada yaptığı tetkikler sonucunda şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. Bunun üzerine olay yerine gelen inceleme ekipler cesedin üzerinde bir süre inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucunda herhangi bir yara ve darp izine rastlanmadı.

Cebinden şans oyunu kuponu çıktı

Öte yandan cesedin üzerinden kimlik çıkmazken, pantolonunun cebinden ise dün akşam saat 21.30 sıralarında oynadığı bir şans oyunu kuponu çıktığı öğrenildi. Ekiplerin incelemelerinin ardından ceset, cenaze torbasına koyularak kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Polis, olayla ilgili inceleme başlattı. 

Doğan Can Cesur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.