GÜNDEM - 20 Ocak 2016 Çarşamba 15:20

Saygılı'dan akademisyenlere tarihi yanıt

A
A
A
Saygılı'dan akademisyenlere tarihi yanıt

Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, yayınlandığı tarihten itibaren kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bir bildiriye imza atan 1128 akademisyenin açıklamalarını eleştirdi.

 Saygılı, akademisyenlere Kürt aşiret ve cemaatlerinin önde gelenlerin 1921 yılında TBMM’ye verdikleri ve Türk birliği içinde bulunma kararlılıklarını yansıtan açıklamalarıyla cevap verdi.
Platform Adana Başkanı Ramazan Saygılı, yaptığı açıklamada, "Ülkemiz topyekun olarak içerideki ve dışarıdaki terör odakları ile mücadele ederken, bu ülkenin üniversitelerinde çalışan akademisyenlerin bölücü odaklara arka çıkıyor olmalarını ve ülkenin birliğine ve beraberliğine kasteden girişimlerini esefle kınıyor ve yadırgıyoruz" dedi.

Saygılı, açıklamasında, “Coğrafyamız üzerinde yapılmak istenen ameliyatlara taşeronluk eden örgütlere arka çıkmanın hangi emellere ve hangi odaklara hizmet ettiği çok açıktır. Elbette ki, milletimizin birliğine ve huzuruna kast eden açıklamalar, bu toplumun derin sağduyusundan geri dönecektir. Bu toprakların bütün unsurları kadimden beri bu medeniyet havzasında beraber yaşayarak ve birlikte düşünerek bir gelecek tasavvuru oluşturmuştur. Bu düşünce ve kader ortaklığı asla kolayca yıkılabilecek cinsten değildir. Bu gelecek tasavvurunu yıkmak isteyen sözde aydınlar bilmelidirler ki, milletimizin 1000 yıllık birlikte yaşama arzusu karşılarında dimdik durmaktadır” diye konuştu.

“CEVABI KÜRT BEYLERİ VERSİN”
“Malum akademisyenlere cevabı, 1921’de ana bütünden ayrılmayacaklarını bütün dünyaya ilan eden Kürt beyleri versin” diyen Saygılı, açıklamasının bundan sonraki bölümünde Kürt aşiret reislerinin mektubunu yayınladı.
Aluçlu Aşiret Reisi Muhammed, İzoli Aşiret Reisi Hacı Fiya Sebati, Ulema-i Ekrad’dan Bekir Sıdkı, Baricgan Aşiret Reisi Halil, Bükler Aşiret Reisi Hüseyin, Ulema-i Ekrad’dan Rüşdi, Ulema-i Ekrad’dan Avni, Eşraf-i Ekrad’dan İzdelili Fehim, Ulema-i Ekrad’dan Halil, Cürdi Aşiret Reisi Muhammed, Zive Aşiret Reisi Halil, Ulema-i Ekrad’dan Hafız Muhammed, Deyükan Aşiret Reisi Hüseyin, Eşraf-ı Ekrad’dan İbrahim, Eşrafdan Sadık, Zebuhlu Halil imzalarıyla 1921 yılında TBMM’ye gönderilen mektup aynen şöyle:

İŞTE BÖLÜCÜLÜĞE KARŞI ÇIKAN KÜRTLERİN TARİHİ MEKTUBU
“Ankara'da Büyük Millet Meclisi Riyâset-i Celilesi’ne (Yüce Başkanlığına); Kürtler küçük lokmanın pek kolay yutulacağını vaktinden çok evvel anlamışlardır. Türk birliğinden ayrılmak zihniyetinde bulunanları Kürtleri, kendi milletlerinden addetmezler. Kürtlerin mukadderatı (kaderi, geleceği) Türk'ün mukadderatıyla tev’em (eş) dir. Biz Kürtler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükumetinden başka halaskar (kurtarıcı) beklemediğimiz gibi düvel-i itilafiyyeden (itilaf devletlerinden) merhamet dilemeğe tenezzül etmiyoruz. Misak-ı Milli (Ulusal ant) dahilinde sulh akdi edilmesini teminen bütün varlığımızla hükümetimize müzaheret (yardım) edeceğimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti dahilinde Kürtlüğün ayrı bir unsur olarak telakkisini (anlayışını) hiçbir zaman işitmek istemediğimizi arz ile muvaffakiyetler (başarılar) temenni ve takdim-i ta’zimat (yüksek saygılar) eyleriz.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir