GÜNDEM - 14 Mayıs 2021 Cuma 09:11

Şehit Özel Harekatçının cenaze programı belli oldu

A
A
A
Şehit Özel Harekatçının cenaze programı belli oldu

Ağrı'da Türkiye-İran sınır hattında yapılan sınır duvarı inşaatının güvenliğini sağlayan ve İran tarafından yapılan taciz atışı sonucu şehit olan Denizlili özel harekat polisi Veli Kabalay’ın cenaze programı belli oldu.

Ağrı ili Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Gümrük Kapısı'na yakın bir bölgeden bulunan bağlı Bölükbaşı köyünde güvenlik güçlerinin nöbet değişimi sırasında teröristlerce roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Ulukent Mahallesinde yaşayan özel harekat polisi Veli Kabalay şehit düştü.

Şehit polis memurunun cenze programı is belli oldu. Sabah saatlerinde Çardak Havalimanında karşılanacak olan şehidin naaşı, Cuma namazına müteakip Tavas ilçesi Ulukent Mahallesi Çarşı Camisinde kılınacak namazın ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Öte yandan şehit özel harekatçı Veli Kabalay’dan geriye kalan eşi ve minik kızıyla çekilmiş fotoğrafları ise Denizlilileri üzüntüye boğdu.

Hasan Durna

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Acil servisin 6 yıllık müdavimi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 6 yıldır hastanenin acil servisinde vakit geçiren yaşlı adam görenlerin dikkatini çekiyor. Bacaklarında enfeksiyon sebebiyle yaralar bulunduğu ve zaman zaman hastalardan para istediği öğrenilen yaşlı adamın, güvenli bir ortamda yaşaması için sosyal hizmetler tarafından başka bir kuruma götürüldüğü ancak buradan kaçarak yine acil servise geldiği bildirildi. Gebze’de yaşayan Ergün S., 6 yıldır gününün yarısını Fatih Devlet Hastanesi’nin acil servisinde geçiriyor. Bacaklarında enfeksiyon sebebiyle yaralar bulunduğu öğrenilen Ergün S., dışarıda dolaştıktan sonra yeniden hastaneye gelerek, acil serviste ve çevresinde vakit geçiriyor. Hastaneyi adeta evi gibi gören yaşlı adamın, zaman zaman bekleyen hastalardan para istediği, güvenlik bu duruma müdahale edince de "Bana yaklaşmayın, hastalık kaparsınız" diyerek vatandaşları paniğe sevk ettiği öğrenildi. Ergün S.’nin tedavisinin yine aynı hastanede yapıldığı, Gebze Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekiplerince de hastaneden alınarak, sağlıklı ve güvenli ortamda yaşayabilmesi için başka bir kuruma götürüldüğü ancak buradan kaçarak, yine soluğu acil serviste aldığı bildirildi. "Ayaklarında kurtlar çıkmış" Kuryelik yapan Şafak Yener, Ergün S’nin 6 yıldır hastane ve çevresinde dolaştığını ifade ederek, "6 senedir burada. Ayaklarında kurtlar çıkmış" dedi.
İzmir Rektör Prof. Dr. Budak, final sınavlarına hazırlanan öğrencilerle bir araya geldi Bilim ve teknolojinin, kültür ve sanatın, tarih ve edebiyatın basılı ve elektronik kaynaklarını bünyesinde muhafaza eden Ege Üniversitesi (EÜ) Merkez Kütüphanesi; 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi final sınavlarında da öğrencilerin buluşma noktası olmaya devam ediyor. Sınav dönemlerinde kapılarını 7 gün 24 saat açık tutarak hizmet veren Merkez Kütüphanede ders çalışan öğrencileri ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sınavlarına hazırlanan öğrencilerle bir araya gelerek hem ikramda bulundu hem de başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Merkez Kütüphanemizde, bir rutin haline getirdiğimiz sınavlara hazırlanan öğrencilerimizle bir araya geldik. Gençlerimize sınavlarında başarılar diledik. Öğrencilerimizle, eğitim hayatları boyunca gösterdikleri sabır, disiplin ve kararlılık sayesinde başarıya ulaşacakları konusunda verimli bir sohbet ettik. Öğrenci odaklılıkta ülkemizin ödüllü ilk ve tek üniversiteyiz. Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak, öğrencilerimizin başarılarını artırmak için her zaman yanlarında olmaya, motivasyonlarını artırmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile bir kez daha tüm öğrencilerime sınavlarında başarılar diliyorum” dedi. “Herkes için erişilebilir bir kütüphane” Ege Üniversitesinin, YÖK’ün üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla verdiği ‘Engelsiz Üniversite’ ödüllerinde önemli başarılara imza attığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Merkez Kütüphanesinin de bu kapsamda ödül alan birimlerden birisi olduğunu ifade etti. EÜ Ailesi olarak başta eğitim olmak üzere her alanda fırsat eşitliğini gözeten bir yönetim anlayışını benimsediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Herkes için eşit, erişilebilir bir üniversitesi konsepti oluşturduğumuzu ifade etmek isterim. Bu faaliyetlerimiz kapsamında engelli bireylerin bilgiye erişiminin önündeki engelleri kaldırarak tam dijital bir kampüs kütüphanesi oluşturduk. Kütüphaneyi kullanan engelli öğrencimiz kimseye ihtiyaç duymadan tüm olanaklarımızdan yaralanabiliyorlar. Kaynaklara rahatça erişebiliyorlar. Kaynakları kitapları sesli dinleyebiliyorlar. Bölgemiz ve ülkemiz başta olmak üzere 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda daha erişilebilir, engelsiz eşit bir yaşam için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Merkez Kütüphanede öğrencilerin hem mekânsal hem de kaynak çeşitliliği ihtiyaçlarına yönelik yenilikler gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmalarına devam edeceklerini de dile getirdi. Ziyaretle moral bulan öğrenciler samimi bir sohbetin ardından Prof. Dr. Budak ile özçekim yaptılar.