GÜNDEM - 05 Kasım 2015 Perşembe 18:50

Şehit polis tekbirlerle uğurlandı

A
A
A
Şehit polis tekbirlerle uğurlandı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan özel harekat polisi Necmi Çakır, mesai arkadaşlarının tekbirleri ile memleketine uğurlandı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan özel harekat polisi Necmi Çakır, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit polis memuru Çakır için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehit polisin eşi dilek ve kızları Büşra ile Buse, şehit polisin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. 

Şehit polis memuru Çakır’ın öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Necmi Çakır, Silvan ilçemizde hendek kazıp barikat kurarak halkın özgürlüğünü engelleyen ev ve iş yerlerini işgal eden baskı ve şiddet ile halk üzerinde korku salan teröristlerle mücadele esnasında şehit düşmüştür. Terörle mücadele operasyonlarının başladığı günden bugüne kadar halkımızın huzuru, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için emniyet teşkilatı olarak üzerimize düşen görevleri canımız pahasına özveri ve üstün gayretle yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Bu tür menfur saldırılar bizleri yıldırmayacak aksine terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızı daha da arttıracaktır. Şehidimize Allah’tan rahmet kederli ailesine sevdiklerine, tüm meslektaşlarıma sabır diliyorum. Ayrıca aynı operasyonda yaralanan meslektaşımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehit polis memuru Necmi Çakır’ın naaşı meslektaşları tarafından kalafattan alınarak tekbirlerle ambulansa taşındı. Şehit polis memuru Çakır’ın cenazesi memleketi Trabzon’a gönderilirken, eşi ve iki çocuğunun ayakta durmakta zorluk çektiği görüldü. 

AYDIN YORAT - BURAK EMEK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.