EKONOMİ - 19 Nisan 2019 Cuma 11:40

Sektör profesyonelleri ‘Innovation & Technology Forum’unda bir araya geldi

A
A
A
Sektör profesyonelleri ‘Innovation & Technology Forum’unda bir araya geldi

Endüstriyel otomasyon odaklı dünyanın en büyük şirketi Rockwell Automation, ‘Innovation & Technology Forum’unda sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Rockwell Automation’ın global yöneticilerinin sektördeki yöneticilerle bir araya geldiği forumda Rockwell Automation’ın sektörlere yönelik çözümleri, otomasyon sektöründeki inovatif çalışmaları tanıtıldı.

Türkiye’de ilk kez düzenlendiği belirtilen Innovation & Technology Forum, 17-18 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul’da bir otelde gerçekleşti. Rockwell Automation’ın ev sahipliğinde sektör profesyonellerinin bir araya geldiği etkinlikte, iki gün boyunca dijital dönüşüm, artırılmış gerçeklik uygulamaları ve veri analitiği gibi konular konuşuldu. Etkinlik salonunun yanı sıra, iki farklı sınıfta ise ürün demoları kurularak uygulamalı olarak anlatıldı. 

Kaan Sekban’ın stand-up gösterisinin ardından Rockwell Automation Ülke Direktörü Ediz Eren’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Rockwell Automation’ın otomasyon sektörüne kazandırdığı teknolojiler, farklı sektörlere yönelik çözümleri ve ürünleri tanıtıldı. 

Şirket yöneticilerine yönelik yapılan oturumda konuşan Eren, “Global tedarik zincirindeki gelişmelerle dünyanın dört bir yanındaki her üretici rakip konumunda. Bu rekabet ortamında şirketlerin hayatta kalma süresini uzatmak için verimliliğini artırması şart. Bugün gelinen noktaya baktığımızda, geçmişte hayal dahi edilemeyen çalışma yöntemlerine kavuşmak için sınırsız fırsatlar bulunuyor. Alanlarında lider konumda olan birçok şirket, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) stratejileri bağlamında ürün ve çözümlerde yenilikler, verimlilik artışı ve ekipmanların faydalarını artırarak kazanç sağlamaya başladı. Gelecek adımda ise tüm endüstriyel firmaların detaylı bir dijitalleşme stratejisi geliştirmesi ve Endüstriyel IoT yatırımı yapmaları gerekmekte” diye konuştu. 

Eren, Nesnelerin İnterneti’ne (IoT) yapılan harcamaların bu yıl yaklaşık 750 milyar dolar olacağını ve bu harcamalarda 200 milyar dolar ile üretim yapan şirketlerin lider konumda olacağını söyledi. Üretim maliyetlerini düşürmek ve karlılıklarını artırmak için bu yatırımların yapıldığını kaydeden Eren, “Dijital dönüşüm stratejileri ve şirketlerin bu dönüşüme hazırlık durumları ile ilgili 300 şirketin üst düzey yöneticileri ile bir araştırma çalışması yaptırdık. Bu araştırmada Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarındaki şirketler yer aldı. Tüm görüşmeler, objektif sonuçlar elde etmek için Rockwell Automation ismi verilmeden yapıldı. 2018 yılının Eylül ayında sonuçlanan araştırmaya göre, şirketlerin yüzde 73’ü şu anda merkezi ya da lokal ekipler olarak dijital dönüşüm birimlerini oluşturmuş ya da oluşturma sürecindeler. Bu veriler ışığında her 4 firmadan 3’ünün şimdiden dijital dönüşüm ekibi var ya da olmak üzere diyebiliriz. Biz de ülke olarak bu uzun ve yavaş ilerleyecek dijitalleşme yolculuğuna bugünden başlamak için ilk adımı zaman kaybetmeden atarak başlamalıyız’’ dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.