SPOR - 07 Haziran 2023 Çarşamba 23:43

Şenol Güneş: “Şanssız bir günde sezonu bitirdik”

A
A
A
Şenol Güneş: “Şanssız bir günde sezonu bitirdik”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Konyaspor maçının ardından, “Bugün kaybedilen 2 puandan dolayı üzgünüm ama asıl üzüntü veren 40 bin kişiden fazla taraftar varken, final maçından güzel bir sonuçla ayrılmak istedik. Şanssız bir günde sezonu bitirdik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 38. haftasında Beşiktaş, sahasında Konyaspor ile 3-3 berabere kalarak sezonu üçüncü sırada bitirdi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu.

“Beğeni kazanan bir Beşiktaş oluşturmak istiyoruz”

Bugün de her maçta olduğu gibi yine kazanmak için sahaya çıktıklarını hatırlatan Güneş, “Sezonun sonuna geldik. Biz geldiğimizden bir sıralamada yerimiz ne olursa olsun futbol adına doğruları yapıp, yukarılarda olmak istiyorduk. Şu an üçüncülüğümüz tescillendi. Beşiktaş başarı sayılmaz ama sıralama olarak bu maçı kazansaydık ikinci olabilirdik. Oyunu geliştirmeye çalışırken seyircinin olağanüstü desteğiyle öne geçtiğimiz maçı beraber bitirdik. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra az pozisyon bulduk. Bugün kaybedilen 2 puandan dolayı üzgünüm ama asıl üzüntü veren 40 bin kişiden fazla taraftar varken, final maçından güzel bir sonuçla ayrılmak istedik. Hüzünlü bir gece oldu. Hem Atiba’nın vedası hem Cenk’in sakatlığı. Şanssız bir günde sezonu bitirdik. Futbolu doruk noktasına çıkarıp, gelecek sezon daha iyi bir takım olmak istiyorduk. Yeni sezona daha iyi futbol oynayan, oynadığı futbolla beğeni kazanan bir Beşiktaş oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Karşılaşmanın uzatma dakikalarında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Cenk Tosun’un durumunun sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “MR’ı çekilecek ama görüntü itibarıyla ön üst adalede bir yırtık olacağı söyleniyor. Milli maçta olamaz. Şu andaki durumu sıkıntılı gözüküyor” şeklinde konuştu.

“Rekabetin daha fazla olması gerekiyor”

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler de veren Şenol Güneş, "Takım içinde gidecekler, kalacaklar, alınacaklar ön düşüncelerimizi paylaştık. Araştırmalarımız var. Yarından itibaren devreye sokulacak. Başkan ve yönetim de her türlü gayreti gösterdi. Daha iyi bir takım yapabilmek için mutlaka gitmesi ve kalması gerekenleri bir daha değerlendireceğiz. Almamız gereken oyuncuları alacağız. Transferin uzun sürmesini olumlu bulmuyorum. Bir an evvel transferleri yapmak istiyoruz. Sözleşmesi devam eden oyuncuları değerlendirmeye çalıştık. İskelet kadroda çok fazla değişiklik olacağını görmüyorum. Ama rekabetin daha fazla olması gerekiyor” cümlelerine yer verdi.

“Atiba, Beşiktaş camiası için çok önemli işler yaptı”

Siyah-beyazlı formayı 10 sezon terlettikten sonra bugün takıma vedan eden Atiba Hutchinson’un hem camia hem de Türk futbolu için çok önemli bir isim olduğunu kaydeden Güneş, “Atiba önemli bir oyuncu. Beşiktaş camiası için çok önemli işler yaptı. O da herkesin gönlüne girdi. Saygıyı hak eden bir oyuncu. Maçın gidişatına göre son dakikada oyuna almayı düşünüyordum. Maç farklı gelişti. Girmemesinin daha doğru olacağını düşündüm. 2-5 dakika girmesine gerek yok. 10 senedir bu camianın içinde. Örnek bir sporcuydu. Dün de en çok çalışan oydu. Kendisine teşekkür ediyorum, yeni hayatında başarılar diliyorum” diyerek sözlerini noktalandırdı.

Uygar Aydın - İsmail Yasin Akçın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu gençlik yatırımlarını anlattı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında gençlere yönelik hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. "Genç olsun, güç olsun" diye gençlik yatırımlarına her geçen gün yenilerini eklediklerini belirten Başkan Kartoğlu, "Eğitimden teknolojiye, sosyal aktivitelerden sportif faaliyetlere kadar gençlerimizin yanındayız" dedi. Başakşehir Belediyesi, gençlik yatırımlarıyla, ilçe gençliğini geleceğe hazırlıyor. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, 15 - 21 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında gençliğe yönelik yatırımlarını anlattı. Gençleri, bu yatırımlardan istifade etmeye çağırdı. 365 gün gençlerin yanında Teknolojinin artık hayatın merkezinde olduğunu söyleyen Başkan Kartoğlu, “Girişimcilik, bilişim teknolojileri, kişisel gelişim, tasarım, mekatronik ve akıllı şehirciliğin de aralarında bulunduğu onlarca alanda eğitim veriyoruz. 365 gün açık olan Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’mizde gençler gönüllerince vakit geçiriyor. Gençlerimizi motive etmek ve geleceğe hazırlamak için yarışmalar düzenliyor, robot teknolojisi, yapay zekâ alanlarında da eğitimler veriyoruz. Bu zamana kadar yüz binlerce gencimize de ulaştık. BASE Espor Merkezi, Yeni Medya Akademi bünyesindeki YouTube ve Radyo Akademi’nin de yer aldığı 14 yıldızlı akademilerimiz ve Radyo Başakşehir ile yaşayan bir mekân hazırladık” şeklinde konuştu. “Eğitim, spor, izcilik ve daha fazlası” Gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için birçok eğitim ve akademiyi de hayata geçirdiklerini belirten Başkan Kartoğlu, “Gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak Genç Kariyer Günleri’nden Mesleğe İlk Adım projelerinin de yer aldığı çok sayıda eğitimlerimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra İstanbul genelinde 167 bin gencimize ulaştığımız İstanbul Gençlik Oyunları, Şamlar Tabiat Parkı’ndaki İzcilik Kampı, Enez Gençlik Kampı’nda gençlerimiz hem eğleniyor, hem öğreniyor. Özdemir Bayraktar Bilim Kültür ve Yaşam Parkı’mız, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Yaşam Parkı’mızın da yer aldığı birçok kültür yaşam merkezi ve gençlik merkezlerimizde yabancı dil eğitiminden tiyatroya, etütlerden müzik eğitimlerine kadar her alanda gençlerimizin yanındayız” diye konuştu.
İstanbul Pendik’te aynı kişiye silahlı saldırı anı kamerada Pendik’te Aydın Deniz adlı kişinin oto galeri dükkanına ve oteline kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Silahla saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, yaşanılan olay anları ise dükkanın güvenlik kamerası anbean yansıdı. Olay, dün Pendik ilçesi Orta Mahallesi üzerinde saat 05.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, Aydın Deniz’in işlettiği oto galeri olarak faaliyet gösteren dükkana kimliği belirsiz motosikletli kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, galeride ve araçlarda maddi hasar meydana geldi. Sabah çalışan işçilerin kurşun izlerini görmesi üzerine durum polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine polis ekipleri olayla ilgili detaylı inceleme başlattı. 12 saat aralıklarla iki ayrı saldırı Öte yandan galeriyi kurşunlayan motosiklet çetesinin oto galeri dükkanına saldırısının 12 saat öncesinde, Aydın Deniz’e ait Tuzla’daki otel de akşam üzeri saat 17.00 sıralarında kurşunladı. Şans eseri otelde ölen veya yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine polis ekipleri sevk edildi. Yapılan olay yeri çalışmalarının ardından konuyla ilgili inceleme başlatıldı. "Kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır" Silahlı saldırının ardından konuşan galeri sahibi Aydın Deniz, "Bir gün öncesinde Tuzla’da bulunan otelime saldırı yapıldı. Orada görgü tanıklarının anlattıklarına göre uzun namlulu silahlarla, İstanbul’da oluşan motorlu çete altında saldırı hazırlanmış. Bu sabah da çalışan beni aradı ve ’galeriyi de kurşunlamışlar’ dedi. Sorun bundan ibaret. Devletimizin bunların kökünü kurutacağını düşünüyorum. 4-5 gün önce de oğlumun oturduğu villanın etrafında yüzü maskeli kişilerin villayı izlemeye aldığını biliyorum. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır" diye konuştu.