SPOR - 08 Ağustos 2019 Perşembe 20:26

Serkan Çınar'ın itirazı reddedildi

A
A
A
Serkan Çınar'ın itirazı reddedildi

TFF Tahkim Kurulu, Serkan Çınar'ın üst klasman hakem listesinde yer almamasına dair MHK işlemine yaptığı itirazı oy birliğiyle reddetti.

TFF Tahkim Kurulu, Serkan Çınar'ın üst klasman hakem listesinde yer almamasına dair MHK işlemine yaptığı itirazı oy birliğiyle reddetti. TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

"Hakem Serkan Çınar'ın üst klasman hakem listesinde yer almamasına dair MHK işlemine itirazı incelendi. Duruşma için tayin edilen, 08.08.2019 Perşembe günü saat 16:00'da itiraz eden Hakem Serkan Çınar'ın hazır olduğu görüldü, sözlü beyanı alındı.Yapılan müzakere neticesinde; Hakem Serkan Çınar'ın itirazının reddine oybirliği ile, 

Gelecek toplantının 22.08.2019 Perşembe günü saat 15.00'te yapılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir."  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.
Ankara Yazar Eyüp Beyhan’dan Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel “Modern Türkiye’nin Yüz Düşünürü” eseri Yazar Eyüp Beyhan’nın Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak yazdığı ve geçmişten günümüze önemli düşünürleri kaleme aldığı “Modern Türkiye’nin Yüz Düşünürü” eseri yayımlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği, Yazar Eyüp Beyhan’ın, “Modern Türkiye’nin Yüz Düşünürü” eseri 5 cilt olarak Kadim Yayınlarından çıktı. Cumhuriyetin 100’üncü yıl anısına 100 düşünür eserinde, Milliyetçi, İslamcı, sol-sosyalist ve liberal düşünce öncüleri yer alıyor. 5 ciltlik bu eserde, Osmanlı’nın son yılları, Meşrutiyet döneminden Cumhuriyetin ilk yıllarına ve günümüze kadar devam eden 100 yıllık Cumhuriyet tarihine fikir ve düşünceleriyle katkı sunmuş aydınların fikir hareketleri, siyasal ideolojiler yer aldı. Bu yönüyle kaynak bir eser konumunda yer alan eserin tamamlanması 3 buçuk yıl sürdü. Eserleriyle Türkiye’de değil aynı zamanda uluslararası alanda da etkisini gösteren düşünürlerin her biri kendi kitlesi üzerinde önemli olmakla birlikte, oluşturdu düşüncelerin hangi siyasal düşünceden olursa olsun toplum nezdinde bir karşılığı bulunuyor. Bu nedenle kitap, sıradan günlük siyasal meşgalenin ötesinde yapılan analizlerden yola çıkıyor, tarihin kırılma noktalarında yer alan düşünürleri inceliyor. Kitapta, Rıza Nur, Ziya Gökalp, Yusuf Akçura, Nihal Atsız, Hilmi Ziya Ülken, Ahmet Hamdi Tanpınar, Halide Edip Adıvar, Behice Boran, Hikmet Kıvılcımlı, Mehmet Ali Aybar, Yaşar Kemal, Sezai Karakoç, Nurettin Topçu, İoanna Kuçuradi, Necati Öner, Şaban Teoman Duralı, Süleyman Nazif, Mehmet Akif Ersoy, Hasan Basri Çantay, M. Hamdi Yazır, Said Nursi, Abdürrahim Rahmi Zapsu, Mehmed Zahid Kotku, Mahmud Sami Ramazanoğlu, Cemil Meriç, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet Mehmet Uzun, Fuat Sezgin, Ali Fuat Başgil, Halil İnalcık, Orhan Pamuk, Fikret Başkaya gibi ünlü düşünür ve yazarların hayatları ve eserleri savundukları düşünceleri yer alıyor. Yazar Eyüp Beyhan, eseri hakkında yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak, Türk düşünce tarihine damga vuran 100 önemli düşünür üzerine eser ortaya koymak, bu isimlere bir vefa göstergesidir. Bu düşünürler, fikirleri ve katkılarıyla Türkiye’nin siyasal, sosyal, iktisadi, kültürel, edebi ve bilimsel gelişimine önemli ölçüde katkıda bulundular. Bu takdimde sadece birkaç isme yer verebilmek mümkündür ancak Türk düşünce dünyasının çeşitliliği ve zenginliği göz önüne alındığında, bu 100 ismin seçimi oldukça kapsamlı ve temsil edicidir. Her biri, kendi döneminde ve sonrasında Türkiye’nin entelektüel ve kültürel mirasına önemli katkılarda bulunan, düşünceleriyle iz bırakan büyük şahsiyetlerdir. Bugün, Türk düşünce tarihine bu büyük mirasın ışığında bakmak, Türkiye’nin geleceğine dair daha derin bir anlayış geliştirmemize yardımcı olacaktır” diye konuştu.
Gaziantep GAÜN’de “1. Ulusal Bahar Sempozyumu” düzenlendi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından hazırlanan “1. Ulusal Bahar Sempozyumu” düzenlendi. GAÜN Atatürk Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmasını yapan GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Uğur Aydın, sempozyum hakkında bilgi vererek bu tür etkinliklerin güncel mesleki becerilerin edinmesinde önemli olduğunu belirtti. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine bu tür etkinliklere katılma tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Uğur Aydın, “Hekimlik mesleği hayat boyu öğrenmeyi gerektiren bir meslek grubudur. Dolayısıyla bu tür bilimsel etkinlikler bilgi ve becerilerimizi güncellemek adına çok değerlidir. Mümkün oldukça buradaki güncel bilgileri edinerek mesleki yaşantınızı geliştirin hayat boyu öğrenin. Çalışmalarıyla ve projeleriyle kendisini ulusal ve uluslararası arenada çok güzel bir konuma getirerek bu konularda çok tecrübe kazandı, önemli mesafeler kat eden Doç. Dr. Derya Gürsel Sürmelioğlu, bilgi ve tecrübesiyle bu sempozyumu düzenlememizde katkı sağladı ona ve diğer arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Gaziantep Diş Odası Başkanı Yücel Özbaş ise GAÜN Diş Hekimliği Fakültesiyle önemli işler yaptıklarını belirterek, etkinliğinde düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Açılış konuşmaları sonrası farklı üniversitelerden katılım sağlayan akademisyenle sunumları gerçekleştirdi.