ASAYİŞ - 04 Kasım 2009 Çarşamba 17:20

Sevgili katili 3 yıl sonra yakalandı

A
A
A
Sevgili katili 3 yıl sonra yakalandı

Adana'da 3 yıl önce boğularak öldürüldükten sonra rögar kuyusunda cesedi bulunan Hülya Davarcı'nın katili erkek arkadaşı çıktı. Zanlıyı, canlı yayındaki çelişkili ifadeleri ele verdi.

YUSUF KOYUN-FATİH KEÇE-ADANA

Merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesindeki rögar kuyusunda 9 Mart 2009'da cesedi bulunan Hülya Davarcı (19) cinayetini soruşturan polis, Davarcı'nın erkek arkadaşı Erhan D.'nin (24) önceki günlerde katıldığı bir canlı yayın programındaki çelişkili ifadelerinden yola çıkarak soruşturmayı derinleştirdi. 

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Davarcı'nın kaybolduğu 2 Şubat 2006 tarihinde "Kız arkadaşımın nerede olduğunu bilmiyorum" diyen Erhan D.'nin askerlik görevini yaptıktan sonra Tekirdağ'a yerleşerek burada çalışmaya başladığı bilgisine ulaştı. Ekipler, bunun üzerine Adana'dan yola çıkarak Erhan D.'yi Tekirdağ'da gözaltına aldı. Erhan D., Adana'ya getirildiği sırada polise cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Hülya Davarcı ile 1 yıllık bir ilişkisinin olduğunu söyleyen Erhan D., "İlişkimiz, bir süre sonra bozuldu ve ayrıldık. Daha sonra tekrar çıkmaya başladık. Yeniden görüşmeye başladığımız günlerde benden hamile kaldığını söyledi. Ben de çocuğun benden olamayacağını ve kimden hamile kaldığını söylemesini istedim. Aramızda bu nedenle tartışma çıktı" dedi. 

Pınar Mahallesi'ndeki boş bir alanda tartıştığı kız arkadaşı Hülya Davarcı'yı elleriyle boğmaya çalıştığını belirten Erhan D.'nin, "Öldüğünü anlayınca yakınımızdaki rögar kuyusuna cesedini attım. Çantasını ise yine yakınlardaki bir su kuyusuna attım" dediği öğrenildi. Polis, şüphelinin ifadesinden yola çıkarak, bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte öldürülen kızın çantasını su kuyusunda aramaya başladı. Can-Kur ekiplerinin yardımıyla su kuyusundaki çantaya ulaşıldı. Genç kıza ait çanta incelemeye alındı. 

Genç kızın cesedi rögar kuyusunda çürümüş halde bulunmuştu. 4 çocuklu Nebi ve Gülnar Davarcı çiftinin kızı Hülya, liseyi bitirdikten sonra bir fotoğraf stüdyosunda çalışmaya başlamış, eve gitmek için işyerinden çıktıktan sonra esrarengiz bir şekilde kaybolmuştu. Genç kızın kimliği ise DNA testiyle belirlenmişti. Cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten polis, zanlıyı sorgusunun ardından adliyeye çıkarttı. Zanlı, "Kız arkadaşını niçin öldürdün" diyen basın bir basın mensubuna "Seni de öldürürüm" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.