ASAYİŞ - 02 Ağustos 2017 Çarşamba 09:01

Seyhan Barajında tehlikeli serinlik

A
A
A
Seyhan Barajında tehlikeli serinlik

Adana’da aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, tehlikeli ve yasak olmasına rağmen kendilerini Seyhan Barajına attı. Vatandaşlar Seyhan Barajını adeta sahile çevirip bunaltıcı sıcaklarda serinledi.

Sıcakların 38 dereceye yükseldiği Adana'da vatandaşlar Seyhan Barajına akın etmeye başladı. Barajda yüzmenin yasak olmasına aldırış etmeyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte buz gibi suyun keyfini çıkarırken, sıcaklara dayanamayan bir köpek de kendini suya attı. Seyhan Barajına giren gençler ise, kayalıklardan tehlikeli bir şekilde suya atladı.

Baraja giren bir vatandaş, Adana sıcağını kaldırmadıkları için suya girdikleri belirterek, "Herkes birini bir yerde bulmuş oluyor, ya kanalda ya da nehirde. Bir şekilde suya girmemiz gerekiyor. Suya girebilmemiz için Adana’da bir sahilin olmasın şart. Tehlikeli olduğunu bile bile biz bunu tercih ediyoruz. Biz burada yüzüyorsak demek ki tehlike ile iç içeyizdir. Buna rağmen biz çocuklarımızı buraya getiriyoruz, başka bir çözümümüz yok. Geçen hafta buraya geldik, boğulacak bir çocuk vardı adamın birisi kurtardı. Biz yüzme bilmiyoruz, sahil görmediğimiz için. Benim yaşım 40, daha yüzmeyi bilemiyorum. Bunun nedeni ise Adana’da sahil olmadığı için" ifadelerini kaydetti. 

Süleyman Cenk İdaye - Erdal Can İçelli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.