Soylu, Erol Köse'nin Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikayet üzerine Bilişim Suçları Büro Amirliği'ne gelerek ifade verdi. İfadesinin ardından emniyetten ayrılan Seyhan Soylu, sosyal medyadan Erol Köse hakkında yazdıklarına sahip çıktı. Sisi, aynı cesareti Erol Köse'nin göstermediğini ifade ederek, "Erol Köse'nin şikayeti üzerine geldim. Biz Erol Köse gibi değiliz tabii ki suçlarımızı kabul eden cinsteniz. Erol Köse malumunuz üzere kamuoyunda birbirinden değerli sanatçılara, siyasetçilere, bürokratlara twitter'da 'çakma' diye tabir edilen gırgır - şamata olan şeyleri yazar, çizer ondan sonra da siler, ama biz silmediğimiz için bizden şikayetçi olmuş. Erol benim on 15 yıllık arkadaşım" diye konuştu.
"Ben Erol Köse'den çok daha delikanlıyım" diyen Soylu, "Yazdıklarımın arkasındayım, ifademde de ben bunları yazdım dedim" dedi. "Sayfa benim adıma değil" diyen Erol Köse'nin yalan söylediğini iddia eden Soylu, Köse ile yaşadığı polemiğe birçok takipçisinin destek verdiğini söyledi. Soylu, "Twitter'da benim takipçilerimin IQ ve EQ'leri çok yüksek. İnanılmaz zekiler. Onun için Erol'a inanılmaz bir şekilde saldırı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Erol Köse'yi twitter'da düelloya davet ettiğini ifade eden Soylu, "10 soru ben soracağım, 10 soru sen sor dedim. Hepsine cevap verelim ve müstehcen hiçbir şey olmayacak dedim. Tamam dedi, kaçtı. Çünkü ona soracaklarımı biliyor, cevabını veremeyeceği sorular soracağımı biliyor. Çünkü insanlara saldırarak, hakaret ediyor. Belden aşağı vurdum diye mi şikayetçi oldu. Erol Köse hep belden aşağı vurmuyor mu? Gelmiş burada diyor ki benim çocuğum var, Hülya Avşar'ın çocuğu yok mu, Şahan Gökbakar'ın ailesi yok mu? Madem burası bir mizah arenasıysa hoşgörülü olmalıyız. Onun herkesle polemiği var benim bir tek onunla var. Erol benim özel ilgi alanım. İsterim ki bu dava açılsın ben de Lady Gaga gibi bamyadan elbiseyle mahkemeye geleceğim, söz veriyorum" dedi.








