GÜNDEM - 14 Ekim 2016 Cuma 21:49

Seyyar satıcı ile zabıta arasında arbede: Soruşturma açıldı

A
A
A
Seyyar satıcı ile zabıta arasında arbede: Soruşturma açıldı

İstanbul Balat’ta engelli olduğu öğrenilen bir seyyar satıcı ile zabıtalar arasında yaşanan olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. İBB’den yapılan açıklamada vatandaşın zararın giderilmesi konusunda çalışmalar başlandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Fatih Balat’ta önceki gün zabıta ekipleri ile bir seyyar satıcı arasında arbede çıktı. Bir cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülere göre engelli olduğu öğrenilen tatlıcı Ali Kirli, tezgahını almak isteyen zabıta ekiplerine direndi. Tezgahını kaptırmamak için bıçak çeken engelli satıcıyla, zabıta ekipleri arasında bir süre arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından biber gazı sıkılan seyyar satıcı etkisiz hale getirildi.

Olayın şikayet edilmesinin adından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Konuya ilişkin İBB’den yapılan açıklamada, “Fatih İlçesi Balat Mevkii Fener Sahili civarında 12.10.2016 tarihinde yaşanan ve tarafımıza aktarılan şikayet konusu incelenmiş olup, bu uygunsuz durumun oluşmasına sebebiyet veren görevliler hakkında Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla soruşturma açılmıştır. Bununla birlikte ilgili vatandaşımız ile hızlı bir şekilde iletişime geçilmiştir ve ortaya çıkan zararın giderilmesi konusunda çalışmalar başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Konuyu tarafımıza ileten ve takipçisi olan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.