GÜNDEM - 14 Ağustos 2012 Salı 16:11

Silahla vuruldu ama pes etmedi

A
A
A
Silahla vuruldu ama pes etmedi

Bilecik’in Osmaniye ilçesinde tarlasına girdiği için cami imamı tarafından vurulan sokak köpeği Bingo, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde ameliyat edildi. Ayağı kesilen Bingo, kısa süre sonra yeniden normal yaşamına dönecek.

BURSA

Bilecik’in Osmaniye ilçesi Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Muharrem Durutlar tarafından doğduğu günden itibaren sahiplenilip bakılan Bingo adlı sokak köpeği, cami imamı tarafından tarlasına girdiği gerekçesiyle tüfekle vuruldu. Yaralanan köpek, Durutlar tarafından Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getirildi. Burada hemen ameliyata alınan Bingo’nun kangren olan ayağı kesildi. Bakımı yapılan ve hızla iyileşmeye başlayan Bingo, bayramdan sonra taburcu olacak. Merkeze geldiğinde durumu çok kötü olan ve kangren olan ayağı nedeniyle hayati tehlikesi bulunan Bingo, buradaki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

KÖPEĞİNİ GÖRÜNCE GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Ameliyatın ardından Bingo’yu ziyarete gelen Osmaniye ilçesi Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Muharrem Durutlar, gözyaşlarına hakim olamadı. Yıllardır baktığı köpeğin başına gelenlerin kendisini çok üzdüğünü anlatan Durutlar, olayı şöyle anlattı:

“Geçen hafta cuma günü kooperatiften çıktığımda Bingo arkamdan geliyordu. Ben diğer hayvanlara yemek verirken bir silah sesi duydum. Dışarı çıktığımda Bingo'nun vurulduğunu gördüm. Oradaki vatandaşlar vuranın kim olduğunu görmüşler. Bingo’ya ateş eden kişiye gittim ve caminin imamı olduğunu gördüm. Olay polise intikal etti ancak şikayetçi olmadık. İmama gerekenleri söyledim. Onunda bir can taşıdığını, onların da yaşamaya hakkı olduğunu ilettim.”

Olayın ardından veterinerlere gittiğini ancak bir çözüm bulamadığını anlatan Durutlar, “Daha sonra internetten Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni buldum. Hemen yola çıkarak buraya geldik. Bingo geldiğinde çok perişandı. Ama merkezdekiler çok yardımcı oldu. Kendilerine çok teşekkür ederim. Böyle merkezlerin artmasını istiyorum. Burayı yapanlardan Allah razı olsun” dedi.

İyileştiğinde Bingo'yu merkezden alarak Bilecik’e götüreceğinin altını çizen Durutlar, “Bingo hayatının sonuna kadar benimle yaşayacak. Hayvanların da bizler kadar yaşamaya hakkı var. Onları da yaşatmak için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.