ASAYİŞ - 20 Temmuz 2022 Çarşamba 09:10

Silivri’de bir kadının çocuklarına iş yerinden kedi çaldırdığı anlar kamerada

A
A
A
Silivri’de bir kadının çocuklarına iş yerinden kedi çaldırdığı anlar kamerada

Silivri’de bir kadın, çocuklarına bir işyerinde bakımı yapılan Scottish fold blue point cinsi kedi yavrusunu çaldırdı. Yavru kedinin çalınma anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Silivri’deki bir iş yerinde bakımı yapılan Scottish fold blue point cinsi anne kedinin 4 yavrusundan biri çalındı. Yavru kedinin bir tanesinin eksik olduğunu gören iş yeri sahibi, güvenlik kamerası görüntülerini izleyince hırsızlığı tespit edip polise bildirdi. Görüntülerde bir kadının çocuklarına kedileri çaldırdığını görünce neye uğradığını şaşıran iş yeri sahibi aileden şikayetçi oldu.

Silivri’de bir kadının çocuklarına iş yerinden kedi çaldırdığı anlar kamerada

“Çalmalarına gerek yok, isteselerdi sahiplendirirdim”

Yavru kedinin çalınmasına tepki gösteren iş yeri çalışanı Muhammed Berber, “Çalmalarına gerek yoktu, gelip insan gibi isteselerdi tüm malzemeleriyle birlikte kendilerine sahiplendirirdim. 3 tane yavru kedimizi bu şekilde sahiplendirdim “dedi.

Muhammed Berber, çalınma olayından dolayı polis merkezine giderek şikayetçi olduklarını belirterek, “Pazar günü gelip baktığımda yavrulardan birinin olmadığını fark ettim. Uyuyordur diyerek dikkate almadım. Pazartesi günü ise iş yerine geldiğimde bunların hepsi beni kapıda karşılıyor, bir yavrunun olmadığını görünce kamera kayıtlarını incelediğimde çalan kişilerin etüt yaptıklarını gördüm. Babamın tek kaldığını kolladıklarını gördüm. Kediler dışarı çıkınca fırsatı değerlendirip kediyi kazağının içine koyup arkalarına baka baka gidiyorlar. Kediyi çocuklar alıyor, anneleri de ileride bekliyor. Cezai ehliyeti olmadığı için bu işi çocuklarına yaptırıyor. Çünkü kameraları incelediğimizde 3-4 saat babamı kolluyorlar. Babamın boş kaldığını görünce de alıyorlar. Büyük ihtimalle müşterisini ayarlamışlar, çünkü bu secereli kedilerin maddi değeri çok yüksek, bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Yusuf Eker

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.