GÜNDEM - 11 Haziran 2019 Salı 19:47

Sınırda yapılan duvar tamamlanıyor

A
A
A
Sınırda yapılan duvar tamamlanıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Hakkari'den Iğdır’a kadar olan 200 kilometrelik sınır hattında yapımı devam eden güvenlik duvarının yüzde 75'inin tamamlandığını açıkladı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, beraberinde Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve Erciş Kaymakamlığına vekalet eden Çaldıran Kaymakamı Tekin Dundar ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yol yapım çalışması yürüten işçilere yönelik terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan iki işçinin Erciş’teki cenaze törenine katıldı. Taziye çadırına da giderek acılı ailelere başsağlığı dileklerini ileten Bulut, daha sonra Vali Bilmez ile birlikte Erciş Kaymakamlığına geçti. 

Burada açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Bulut, şehit işçilere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ise başsağlığı dileklerini ileterek, “Dün Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Çobanpınar mevkiinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızca inşaatı devam eden karakol inşaatının yol inşaatı bölümünde sınırın diğer tarafından, İran tarafından teröristlerin açmış olduğu ateş neticesinde bu inşaatlarda çalışan iki işçimiz şehit olmuştur. Kendilerine Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Dün akşam saatlerinde haberi aldık. Sabah erken saatlerde Van’a intikal ettik. Erciş’te valimiz, askerlerimiz, komutanlarımız, sivil vatandaşlarımızla birlikte halkın yoğun katılımıyla şehitlerimizin cenaze namazlarını kıldık. Şehit kardeşlerimizi şahadete uğurladık. Rabbim şehitliklerini kabul eylesin. Rabbime şükürler ki, böyle acılar bazen insanları birbirilerine daha da yakınlaştırıyor. Bizler bu yakınlaşmayı köylülerimizle kaynaşmayı içimizde hissettik” dedi. 

Bilinmesi gereken bazı hususlar olduğunu da dile getiren Bulut, “TOKİ olarak Iğdır’dan Hakkari’ye kadar o sınır boyunca yaklaşık 200 kilometrelik öncelik olan kısımlar buralar, buralarda bir sınır duvarı inşa ediyoruz. Bu sınır duvarı hem buralardan gelecek terör saldırılarını, hem de buradan gelecek kaçak geçişleri önleyecek bir çalışma. Bu çalışma süratle yapılıyor. Yüzde 75 seviyelerine geldik. Yine bu bölgede Hakkari, Van ve Ağrı bölgelerinde karakol inşaatlarımız, yani vatandaşın deyimiyle kalekol inşaatlarımız devam ediyor. Bunlarında büyük bir çoğunluğunu bitirdik. Bu kalekollarla birlikte sınır duvarları tamamlandığında, burada güvenlik açısından çok önemli bir yol kat etmiş olacağız. İnşallah böyle acıları biz bir daha yaşamayacağız. Terörü lanetliyorum. Ama biz bugün terör neticesinde şehit olan işçilerimizin aileleri ile birlikte nasıl kaynaşabildiğimizi, nasıl bir araya gelebildiğimizi, nasıl birbirimize karşı bir sevgi beslediğimizi gördük. Allah bu beraberliğimizi daim eylesin. Bu işçilerimiz tıpkı bu coğrafyada çalışan güvenlik mensupları gibi yine çalışanlarda bu bölgenin insanlarıdır. Bunlarda en az onlar kadar çok anlamlı bir görev ifa ediyorlar. Yapmış oldukları bu görevler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, milletinin, birliğinin, beraberliğinin teminatı oluyor. Onun için biz bu işçilerimize ve şu anda da şantiyelerimizde bu bölgede çalışan işçilerimizden Allah razı olsun diyoruz. Şahadete uğurladığımız Abdurrahman ve Mehmet Sait Bilici kardeşlerimizin mekanlarının cennet olmasını Rabbimizden diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de, şehitlerin cenaze törenine Erciş halkının gösterdiği ilgilerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, “Bu şehitler bizi tekrar millet olarak kenetlenmemize vesile oldular. Cenazeye katılan, destek veren herkesten Allah razı olsun. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Allah ailesine ve tüm milletimize sabır versin. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.  

Nihat Çavuşoğlu 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.