EKONOMİ - 30 Ekim 2014 Perşembe 15:14

Sirha İstanbul kapılarını açıyor

A
A
A
Sirha İstanbul kapılarını açıyor

27-29 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Sirha İstanbul Fuarı, otel, restoran ve catering alanında uluslararası etkinliklerle desteklenen, Türkiye’nin en prestijli uluslararası Horeca (otel/restoran/kafe) fuarı olma özelliğini taşıyor.

Dünyaca ünlü şeflerin Türkiye’deki ve uluslararası gastronomiyi tanıtacakları etkinlikte yurt içi ve komşu ülkelerden 10.000’den fazla ziyaretçi hedefleniyor. Fuara ulaşımı kolaylaştırmak için İstanbul’un merkezinde bulunan İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek Sirha İstanbul 2014, yine prestijli etkinlikler ve animasyonlardan oluşan nefes kesici bir programa ev sahipliği yapıyor.

Yiyecek ve içecek, mutfak ve otel ekipmanları, masa üstü takımı, kahve, pastacılık ve fırıncılık gıda ve ekipmanları gibi çok geniş bir katılımcı profilinin yer alacağı fuara, bu yıl Türkiye ve yurtdışından 180 katılımcı firma ve marka katılıyor. Şefler, pasta şefleri, satın alma müdürleri, otel ve restoran sahibi ve yöneticileri, catering sektörü işletmecileri ve yöneticileri, barmen ve baristalar, yiyecek içecek tedarikçileri gibi 10.000’e yakın profesyonel ziyaretçinin Sirha İstanbul’u takip etmesi bekleniyor.

Fuar sırasında düzenlenecek prestijli, uluslararası yarışma ve konferanslar ile yan etkinliklerde saygın yerli ve yabancı konuk şefler ve konuşmacılar Sirha İstanbul’un fark yaratacağı aktiviteleri olarak göze çarpıyor. Bu sene fuarın gözdesi kahve ve bu sektörden büyük bir katılım bekleniyor.

AĞIZ SULANDIRAN ETKİNLİKLER SIRHA İSTANBUL’DA
Sirha İstanbul, dünyanın en yetenekli şeflerinin ve pastacılarının ödüllendirildiği Bocuse d’Or Battle, Coupe du Monde de la Pâtisserie Battle ve Coupe Louis Lesaffre Türkiye Seçmeleri yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

Sirha İstanbul, başka hiçbir yerde görülemeyecek etkinliklerden oluşan eşsiz ve renkli bir program sunuyor. Yiyecek hizmeti profesyonellerine yeni ve yaratıcı fikirler, yenilikçi teknolojiler ve her şeyin ötesinde tutku ve coşku kazandırmak üzere gastronomi, pastacılık, barmenlik konularında en iyi şefler ve ümit verici genç yetenekler bir araya toplanacak.

ŞEFLER İÇİN EŞSİZ BİR BULUŞMA: BOCUSE D’OR BATTLE
Sirha İstanbul, 28 Kasım’da Bocuse d’Or Battle büyük prömiyerinde dünyanın en yetenekli aşçılarını ağırlayacak. Daha önce Bocuse d’Or ödülünü kazanan bir şeften ve genç bir Türk şeften oluşan olağandışı takımlar fikir alışverişinde bulunarak ve birbirlerinin yaratıcılıklarını teşvik ederek tipik bir Türk yemeğini yeniden icat edecekler. Bocuse d’Or markasını tanıtmak, Bocuse d’Or Türkiye Seçimleri için aday araştırması yapmak amacıyla gerçekleşen bu görsel şölen, şefler için eşsiz bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor. Mehmet Gürs, Rudolf Van Nunen, Fabio Brambilla gibi prestijli şefler Bocuse d’Or Battle’ın jüri koltuğunda oturacak.

PASTA ŞEFLERİ BİRARAYA GELECEK
Pasta şeflerine ve pastacılık sanatına vurgu yapmak üzere düzenlenecek Coupe du Monde de la Patisserie Battle (Pastacılık yarışması) da Türkiye’de ilk defa yapılacak. Coupe du Monde de la Patisserie markası ve etkinliğini Türkiye’de tanıtmak, pasta şefleri için bir tanışma ve paylaşım platformu oluşturmak amacıyla 27 Kasım’da gerçekleşecek bu renkli etkinliğin jürisi ise Gabriel Paillasson (Coupe du Monde de la Patisserie Başkanı), Aylin Yazıcıoğlu (2014 Battle Onursal Başkanı), Gökmen Sözen, Yeşim Erol, Zeynep Ağaoğulları ve Tolga Özkaya’dan oluşacak. 4 yerli pasta şefinin yarışacağı pastacılık yarışmasında, kazanan şef Ocak 2015 tarihinde organize edilecek olan Coupe du Monde de la Patisserie Dünya Finaline izleyici olarak davet edilecek.

SIRHA İSTANBUL FIRINCILIK TÜRKİYE SEÇMELERİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Sirha İstanbul, Dünya Unlu Mamuller Kupası için Türkiye elemesi olan Coupe Louis Lesaffre etkinliğine de ev sahipliği yapacak. Louis Lesaffre Cup Türkiye seçmelerine katılacak olan yerli fırıncılar Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’nın üyesi olabilmek için yarışacaklar, bu sayede Bakery World Cup’da Türkiye’yi temsil etme şansını yakalayacaklar.

EN İYİ MUTFAK FESTİVALİ OMNIVORE, İSTANBUL’A GELİYOR
27-28-29 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Omnivore İstanbul’da, Yurtdışından gelecek olan tanınmış şefler ve Türk “avant-garde” meslektaşları dünya mutfağının geldiği son noktaları uygulamalı olarak izleyiciler ile paylaşacaklar. Aralarında Guillaume Monjuré (Fransa), Dmitri Zotov (Rusya), Kaan Sakarya (İstanbul), Kemal Demirasal (İzmir)’ın da bulunduğu yerli ve yabancı şefler, masterclass’larında en yeni teknikleri ve fikirleri izleyicilerle paylaşacaklar.

UNUTULAN YÖRESEL LEZZETLER SIRHA’DA SERGİLENECEK
Sirha İstanbul 2014 kapsamında, Türkiye’de benzerine az rastlanacak Anadolu’nun Lezzet Envanteri adlı bir gastronomi ve kültür etkinliği düzenlenecek. Fuar süresince her gün değişen ürünlerin sergileneceği etkinlikte, birçoğu unutulmaya yüz tutmuş bazı ürünler tanıtılacak ve geleneksel bir pazar yeri oluşturulacak Şeflerin menülerini zenginleştirmeleri için eşsiz bir fırsat sağlayan etkinlik, yerli üreticilere de ürünlerini şeflere tanıtma platformu ve kaybolmuş ya da kaybolma tehlikesi altında olan yerel ürünleri tanıtma fırsatı sunacak. Ayrıca sektör liderleri ve köşe yazarlarının katılımı ile, Coğrafi İşaretleme ve Anadolu’nun Lezzet Envanteri ile ilgili konferanslar da düzenlenecek. Bu prestijli proje Metro ve Mutfak Dostları Derneği’nin katkılarıyla yapılacak.

RESTORANCILIK VE YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ TRENDLERİ SIRHA İSTANBUL’DA
Türkiye’deki ve Uluslararası yiyecek hizmet trendleri, gelecekbilimci uzmanımız Frederic Loeb ve sektör liderlerinin katılımıyla 27 Kasım’da “Sirha World Cuisine Summit” panelinde tartışmaya açılacak. Katılımcılar, gelecekteki müşterilerin taleplerini tahmin etmenin, kendilerini bu taleplere uyarlamanın ve kendi restoran işlerini optimum düzeye getirmenin şifrelerini öğrenecekler.

TÜRK KAHVESİ FUARIN ÖNE ÇIKAN RENKLERİ ARASINDA
Özellikle Türkiye’de yaşayanlar için kahvenin özel bir yeri vardır. Bu sebeple etkinlikte Türkiye’de ilk defa yapılacak, kahve üzerine eşsiz aktivitelere yer verilecek. 27 Kasım’da Franz Grünwald (Avusturya, Avrupa’nın ilk Master Barista sertifikasına sahip) dünya kahve trendleri hakkında bir konferans yapacak. 29 Kasım günü ise “Türk Kahvesi bir dünya oyuncusu olabilir mi?” isimli panel, Osman Serim (Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı) moderatörlüğünde, Mehmet Gürs (Kronotrop), Murat Kolbaşı (Arzum), Franz Grünwald’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

TÜRK VE YABANCI UZMANLAR SİZE ANAHTAR ÇÖZÜMLER SUNUYOR
Fuarda ayrıca: 28 Kasım’da “Restoranların internet üzerinden pazarlanması” ve “Sürdürülebilir Mutfak” konusunda, Serdar Sağlamtunç (Mutfak Planlayıcı Danışmanların Uluslararası Birliği-FSCI Türkiye üyesi) tarafından sunum yapılacak olan konferanslar gerçekleştirilecek. Uluslararası bir restoran ağı olan ve Türkiye’de ilk restoranın açacak Leaders Club lansmanı Sirha İstanbul’da organize edilecek. Lansman esnasında Leaders Club’un diğer ülke başkanları da tanıtıma katılacaklar. Bunlara ek olarak “Marka, mekanlar, chefler ve ürünler sempozyumu” yapılacak.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş 1984 Muşspor play-off hazırlıklarına başladı TFF 3. Lig’de mücadele eden Muş 1984 Muşspor, 20 yıl sonra play-off oynamaya hak kazandı. Muş 1984 Muşspor Teknik Direktörü Ercüment Çoşkundere, taraftarları maça davet etti. Muş’un gururu ve tek profesyonel futbol takımı Muş 1984 Muşspor, uzun bir aranın ardından TFF 2. Lig’e çıkmak için play-off mücadelesine katılmayı başardı. Şehrin futbol tutkunları, takımlarının başarısıyla gururlanırken, 20 yıllık bir bekleyişin ardından bu önemli başarıya ulaşmanın heyecanını yaşıyor. TFF 3. Lig 4. Grup 30. haftasında sahasında karşılaştığı Çankaya FK ile 1-1 berabere kalarak play-off oynamayı garantileyen Muş 1984 Muşspor, perşembe günü sahasında oynayacağı Bursa Yıldırımspor maçı hazırlıklarını başladı. Muş 1984 Muşspor Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, Muşspor’un 20 yıl sonra play-off oynamaya hak kazandığını belirterek, "Muşspor 20 yıl sonra böyle bir başarı yakaladı. Bence başarının birinci mimarı Başkan Nevzat Bey’dir. Şu ana kadar Muş şehri ve Muşspor’la ilgili elinden gelen her şeyi yapıyor. Şu anda yapmaya da devam ediyor. Bir avantaj tabii sahamızda bir eleme tek maç oynayacağız. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Bu maçı kazanmak için de Muş taraftarının, Muşspor’u sevenlerin desteğine ihtiyacımız var. Onlardan bu desteği görmek istiyoruz. İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Biz ilk maçı da geçip şampiyonluğa adım atmak istiyoruz. Zorlu bir sezon geçirdik. Tabii biz de en az ikinci olmayı istiyorduk. O şans da geldi ama ilk iki maç beraber kalınca o şansı kaybettik. Sonuçta üçüncü bitirdik. İlk maçı içeride oynayacağız. Çocuklarla da konuştuk, lig bitti. Artık eleme maçlarımız var. Bu maçlara en iyi şekilde hazırlanacağız" dedi. Play-off maçlarını geçerek 2. Lige çıkmak istediklerini söyleyen Kaptan Efe Karaoğlu ise, "İki yıldır bu takımdayım. Buraya bir hedef uğruna geldik. Şampiyonluk yaşamak için hepimiz buradayız. Sezonun ilk bölümünü tamamladık. Gönül isterdi grubumuzdan birinci sırada şampiyon olarak çıkalım ama sezon içinde yaşadığımız bazı aksaklıklar, bazı sıkıntılar, bazı hakem hatalarından dolayı sezonu üçüncü bitirdik. Artık hedefimiz play-off’ta şampiyon olarak çıkmak. O kapasitemiz, o gücümüz var. Arkamızda iyi bir taraftar grubumuz var. Bizlere sezon başından beri her zaman destek veren, arkamızda duran iyi bir kitlemiz var. Bu şehir zaten şampiyonluğu hak ediyor. Biz de yıllar sonra bu şampiyonluğu, 2. Lig’i tekrar yaşatmak için üzerimizde olan misyonu, görevi tamamlamak için play-off son maçına, inşallah son dakikaya kadar bu şampiyonluğu ne kadar hak ettiğimizi göstereceğiz " şeklinde konuştu.
İstanbul AB Büyükelçisi Türkiye Delegasyon Başkanı İstanbul Yarı Maratonu’na katıldı İSTANBUL (İHA) – Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen İstanbul Yarı Maratonu’na katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu bu sabah gerçekleşti. Koşuya Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut da katıldı. Elit atletlerin katıldığı koşunun startını veren Meyer-Landrut ardından 10 kilometrelik parkurda koşusunu gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat içinde koşusunu tamamlayan Meyer-Landrut açıklamalarda bulundu. Büyükelçi Meyer-Landrut "Parkur boyunca İstanbul’un tarihi bölgelerini gördük. Öncelikle belediyeyi bu güzel organizasyonu yaptıkları için kutluyorum. Pek çok tarihi binayı görerek bu yarışı gerçekleştiriyorsunuz. Birçok insan ile birlikte koşuyorsunuz. Yağmur da problem teşkil etmedi. Umarım bu yarış birçok şeye ve koşuculara ilham kaynağı olur. Bu koşu etkinliğinin benzer spor etkinliklerine ilham kaynağı olmasını diliyorum. Sonuçta hareket etmek veya koşmak hepimizin sağlığı için gerekli" dedi. Dünyanın en iyi 11 "Gold Label" yarı maratonundan biri olan İstanbul Yarı Maratonu, 10 kilometre ve 21 kilometre kategorilerinde koşuluyor. Yenikapı Miting Alanı’ndan start alan yarı maratonda koşucular, sahil yolunda Kennedy Caddesi boyunca Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ışıklar, Eminönü’nden Karaköy istikametine saparak Galata Köprüsü’nü geçti. Köprü bitimindeki ışıklardan "U" dönüşü yapan sporcular, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa Caddesi, Ayvansaray, Haliç Köprüsü’ne varmadan Fatih ilçe sınırından "U" dönüşü yaparak ters istikamette aynı sahil yolunu kullanarak Yenikapı’ya ulaştı. Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’na 72 farklı ülkeden yaklaşık 14 bin sporcu katıldı. Elit atlet kategorisinde ise 34 farklı ülkeden 47 erkek, 21 kadın olmak üzere toplam 68 sporcu yarıştı.