GÜNDEM - 18 Kasım 2016 Cuma 14:21

Şırnak’ta 8 ay sonra ilk cuma namazı kılındı

A
A
A
Şırnak’ta 8 ay sonra ilk cuma namazı kılındı

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Şırnak’ta 8 ay sonra ilk cuma namazı kılındı.

Terör örgütü PKK mensupları tarafından kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar yüzünden gerçekleştirilen operasyon nedeniyle 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 14 Kasım’da kaldırıldığı Şırnak’ta 8 ay aradan sonra ilk cuma namazı kılındı. Yasağın kaldırılmasıyla birlikte kente dönen vatandaşlar, camilere akın etti. Namazdan çıkan vatandaşlar, 8 ay sonra memleketlerinde cemaatle bir araya gelmenin sevindirici olduğunu belirterek, Şırnak için dua ettiklerini anlattı.

“1,5-2 ay sonra döneceğimizi düşünmüştük”
Veysel Alkan adlı vatandaş, 8 ay önce kentten çıktıklarını belirterek, “Kentten çıkarken 1,5-2 ay sonra döneriz diye düşünmüştük. 8 ay sonra insanlar geldiler, mutlular. İnsanlarda yeni bir heyecan var. İnşallah hayır olur. Saadetten musibet, felaket geldiği gibi, felaketten de saadetler gelir. Uzun zaman sonra burada cuma namazı kılındı. İnsanlarda bir memnuniyet var” dedi.

“Şırnak’ın iyi günlere kavuşması için dua ettik”
Kerem Eremen de 8 ay sonra memleketlerinde cemaatle bir araya gelmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Şırnak tamamen yıkıldı diyebiliriz. Bu konu üzücü, ancak sevindirici bir tarafı da var. O da halkın tekrar bir araya gelmesi. İlk cuma namazı kılındıktan sonra dua ettik. Kentin daha iyi günlere kavuşması için dua ettik. Allah’tan beklentimiz budur” diye konuştu.
Kentte 10 caminin ibadete açık olduğu öğrenilirken, ağır hasar gören 5 caminin yıkılacağı, 10 camide de onarım ve güçlendirme çalışması yapılacağı belirtildi. 

Mehmet Pişkin - Melih Yiğit

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.