ASAYİŞ - 31 Ekim 2020 Cumartesi 09:05

Sivilleri hedef alan Ermenistan kayıplar vermeye devam ediyor

A
A
A
Sivilleri hedef alan Ermenistan kayıplar vermeye devam ediyor

Ağdere, Hocavend ve Gubadlı yönünde Azerbaycan birliklerine saldırı girişiminde bulunan Ermenistan ordusunun kayıplar verdiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, 30 Ekim gün boyunca ve 31 Ekim sabaha karşı insani ateşkes ihlallerini sürdüren Ermenistan ordusunun Azerbaycan ordusuna ait birliklerinin bulunduğu mevkileri ve cephe hattına yakın sivil yerleşim birimlerine çeşitli silahlarla, top ve roketatar sistemleriyle ateş açtığı bildirildi. Açıklamada, Ağdere, Hocavend ve Gubadlı istikametinde Azerbaycan birliklerinin aldığı önlemler sonucunda Ermenistan ordusunun kayıplar verdiği belirtildi. Cephenin farklı yönlerinde çıkan çatışmalarda Ermenistan’a ait çok sayıda asker, 2 T-72 tankı, 2 "Smerch" ve 2 BM-21 Grad çok namlulu roketatar sistemleri, 12 topçu bataryası, 1 Osa uçaksavar roket sistemi, 1 radar istasyonu ve 2 askeri aracın imha edildiği aktarıldı. Tüm cephe boyunca durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu ifade edildi.

Ermenistan, sivilleri hedef almayı sürdürüyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ayrıca, Ermenistan ordusunun yerel saatle 06.00’dan itibaren Terter, Ağdam ve Ağcabedi bölgelerinde sivil yerleşim birimlerini hedef almayı sürdürdüğü duyuruldu.

Kamil Nadirli - Aykut Zor
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gölbaşı Belediyesi: “Gerçekleşecek rehabilitasyon süreciyle yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır” Gölbaşı Belediyesi toplanan sokak hayvanlarının rehabilite edildikten sonra yasa gereği alındıkları yerlere tekrar bırakılacağını duyurdu. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, bir çocuğa sahipsiz sokak köpeklerinin saldırması sonrası olay yerine gelen Gölbaşı Belediyesi ekipleri, köpekleri toplamaya başladı. Köpeklerin toplandığını gören bir grup vatandaş belediye ekiplerine karşı çıktı. Vatandaşların zorluk çıkartmasının ardından ekipler yakaladıkları köpekleri barınaklara götürdü. Konuya ilişkin açıklama yayımlayan Gölbaşı Belediyesi, hayvanların rehabilite sürecinin ardından alındıkları yere bırakılacağını ve tartışmalarla ilgili sorumlular hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Gölbaşı Belediyesi tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dün ve bugün okul, üniversiteler kampüsü ve hastane çevresinde çok sayıda sokak hayvanının bulunduğu ihbarı çağrı merkezimize ulaşmıştır. Bir çocuğumuzun panikleyerek kaçarken yaralanması üzerine ekiplerimiz tarafından bölgede çalışma gerçekleştirilmiştir. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan uzman veteriner hekimlerimiz tarafından yapılacak tetkik ve kontrollerin ardından, gerçekleşecek rehabilitasyon süreciyle yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği sokak köpekleri beslenmesi, tedavilerinin yapılması ve kısırlaştırılmasının ardından tekrar alınan yere bırakılması zorunludur. Belediyemiz can dostlarımızı sahiplendirme, bakım ve rehabilitasyon konularında da sürekli olarak çalışmalar yürütmeye devam edecektir. Bizler, toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, herkesin huzur ve güven içinde olduğu daha yaşanabilir bir Gölbaşı için çaba sarf ediyoruz. Geçmişte yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak ve gelecekte benzer durumların tekrarlanmaması için her türlü önlemi almaya kararlıyız. Bugün yaşanan ve kabul edilmesi mümkün olmayan tartışmalarla ilgili sorumlular hakkında incelemeler ivedilikle başlatılmıştır. Kıymetli hayvanseverlerimizin hassasiyetini anlıyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”