DÜNYADAN FUTBOL - 01 Ağustos 2014 Cuma 16:33

Soma turnuvası'nın fikstürü belli oldu

A
A
A
Soma turnuvası'nın fikstürü belli oldu

Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'nin katılımıyla 8 Ağustos Cuma günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak turnuvanın fikstürü belli oldu.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için düzenlenecek 3’lü turnuvanın fikstürü ve maçların başlama saatleri belli oldu.

Maçlarda; beraberliğe 1 puan, galibiyete 3 puan verilecek. En fazla puana sahip takım, turnuvanın kazananı olacak. Turnuvada, uzatma ya da penaltı atışı olmayacak. Aynı averaja sahip olunursa birinci kura ile belirlenecek, takımlar istediği kadar oyuncu değiştirebilecek. Maçta gösterilen kartlar sonraki resmi maç için geçerli olmayacak.

Organizasyonda elde edilecek tüm hasılat, masraflar çıktıktan sonra Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanacak.
Teknik direktörlüğünü Jose Mourinho’nun yaptığı ve kadrosunda John Terry, Fabregas, Fernando Torres, Eden Hazard, Diego Costa gibi dünya yıldızlarını barındıran Chelsea'nin, turnuva ile ilgili olarak herhangi bir gelir talebinde bulunmadığı belirtildi.
Mini lig formatında 45’er dakika üzerinden oynanacak 3 maç şeklinde düzenlenecek turnuvada fikstür şöyle:

1. Maç: Fenerbahçe - Beşiktaş: 20.30
2. Maç: Fenerbahçe - Chelsea: 21.30
3. Maç: Chelsea - Beşiktaş: 22.30

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Hırsızlığın böylesi... Hırsızlık için girdiği kafede ısındı, yemek yedi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde 6 gündür girdiği kafede yemek yiyen, ısıtıcı karşısında yatan, kasadan para alan ve televizyon izleyen şahıs dükkan sahibinin dikkati sayesinde 6. gün yakalanarak gözaltına alındı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, hırsızın rahatlığı ‘pes’ dedirtti. İlçeye bağlı Sahabiye Mahallesi Birkan Sokak üzerinde bulunan bir kafede meydana gelen olayda, B.A. akşam saatlerinde bir kafeye girerek keyif çattı. İlk gün kasada bulunan 2 bin TL’yi aldıktan sonra kafenin içerisinde yemek yiyen, ısıtıcı karşısında keyif çatan hırsız dükkan sahibinin dikkatini çekti. Bu 5 günün ardından bu akşam saatlerinde yine kafeye gelen B.A., dükkan sahibi tarafından yakalandı. İhbar üzerine dükkana Polis ekipleri sevk edilirken, B.A. gözaltına alındı. B.A’nın dükkan içerisindeki rahatlığı güvenlik kameralarınca da kaydedilirken, kafe sahibi Yalçın Kaya, "Bugün 6. Gün. Üst üste kafeye giriyor. Polislerden yardım istedim. İlk gün kasayı boşaltmış ve ısıtıcıyı açarak yukarıda yatmış. İlk günün ardından kasada para bırakmadım. Her gün giriyor. Yiyor, içiyor ve yatıyor. Dün girdiğinde televizyonda izlemiş" dedi. Öte yandan, polis tarafından gözaltına alınan B.A.’nın yurtta kaldığı, buradan kaçarak geceyi dışarıda geçirdiği ve polis tarafından da arandığı öğrenildi. Gözaltına alınan B.A.’nın emniyetteki işlemleri sürüyor.
Ankara Bakan Gürlek: "Düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak" Adalet Bakanı Akın Gürlek, bazı davaların belirli mahkemelerde görülmesine ilişkin kararın yayımlanmasının ardından, "Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır" dedi. Resmi Gazete’de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı ile birlikte acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacak. Adalet Bakanı Akın Gürlek, kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Yargı hizmetlerinin daha hızlı, verimli ve uzmanlaşmış bir yapıda yürütülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, bazı önemli dava türlerinin belirli mahkemelerde görülmesini sağlayarak yargı süreçlerini daha etkin hale getiriyoruz. Resmî Gazete’de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi kararıyla; acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacaktır" ifadelerine yer verdi. Bakan Gürlek, bu kararlar yargı süreçlerinin daha hızlı ilerlemesini sağlamak istediklerini belirterek, Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun" dedi.