GÜNDEM - 24 Mayıs 2022 Salı 21:35

Son 24 saatte korona virüsten 6 kişi hayatını kaybetti

A
A
A
Son 24 saatte korona virüsten 6 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 6 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, bin 304 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 24 Mayıs’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, bin 304 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 oldu. Bir günde toplam 136 bin 332 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı bin 184 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,48 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,18 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 697 bin 10’a yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Hidayet Türkyılmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Okan Buruk son iki haftanın 11’ini bozmadı Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sivasspor müsabakasına son oynadıkları Pendikspor ve Adana Demirspor maçlarının 11’i ile başladı. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray evinde Sivasspor ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları, Pendikspor ve Adana Demirspor maçlarının 11’ini bozmadı ve Sivas karşısına da aynı 11 ile başladı. Sarı-kırmızılılar mücadeleye; Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha, Berkan Kutlu, Tete, Tanguy Ndombele, Serge Aurier, Carlos Vinicius bekledi. Erkek sutopu takımı taraftarları selamladı Galatasaray’da erkek sutopu takımı oyuncuları ve teknik ekibi, Sivasspor karşılaşması öncesinde taraftarları selamladı. Oyuncular ve teknik ekip burada kazandıkları kupalarla Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile birlikte fotoğraf çekildi. Oyuncular daha sonra sahada bir tur attı ve taraftarlara 3’lü çektirdi. Erkek sutopu takımı Spor Toto Süper Lig ve LEN Challenger Kupası’nda şampiyon olmuştu. Taraftarlar tribünleri doldurdu Bu sezon iç saha maçlarında takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarları, Sivasspor karşısında da tribündeki yerini aldı. RAMS Park’ta oynanan karşılaşmada tribünleri dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde tezahüratlarla takımlarını destekleyerek müsabakaya hazırladı.
Muğla Yeniden görevine başlayan Saylak, gazetecileri ağırladı Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine yeniden başlayan Barış Saylak’ı makamında ziyaret etti. BGC heyeti Saylak’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Keyifli bir sohbet havasında geçen ziyarette Saylak, Bodrum’da görev yapan gazetecilerin bir arada olmasından oldukça mutluluk duyduğunu dile getirdi. Saylak, yeniden göreve geldiği için mutlu olduğunu ve daha iyi projelere imza atmak için var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti. Muğla’yı çok sevdiğinği ve bölgeye hizmete devam edeceğini belirten Saylak; "Muğlamızın her bir köşesi bizim için ayrı bir öneme sahip. Biz bu güzelliklerin farkındayız. Muğla’da biliyorsunuz su sorunumuz var. Barajlarımızdaki su seviyemiz oldukça düşük. Bu nedenle daha az su kullanarak tarım yapma çalışmamız var. Bu kapsamda projeler geliştirerek daha az su kullanmayı planlıyoruz" dedi. BGC Başkanı Eren Ayhan da dernek üyeleri ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, "Yeniden görevinizde başarılar diliyorum. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevinizde çok aktif çalışmalar yürütüyorsunuz. Bizde bu projelerin özellikle Bodrum kısımlarını sık sık takip ediyoruz. Hem şahsım hem de BGC üyeleri adına Bodrum ve Muğla’da çalışmalarınızın devamını diliyorum. Ben birçok ziyarette şunu söylüyorum. Muğla’da gazetecilik yapmak zor bir görevdir. Özellikle kıyı kesimlerde basın mensubu olmak daha da zordur. Bu zorlukları yerel yönetimlerle yeneceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu. Ziyaretin ardından Ayhan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü anı defterini imzaladı. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Ziyarete, BGC Başkanı Eren Ayhan, Başkan Yardımcısı Ali Ballı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Turan, Fırat Akay, Baran Akcan ile dernek üyeleri Fikret Hıdır ve Hamdi Yörür katıldı.