EKONOMİ - 22 Mart 2018 Perşembe 09:08

SON DAKİKA: Doğan Holding ne kadara satıldı ? Kap açıklaması

A
A
A
SON DAKİKA: Doğan Holding ne kadara satıldı ? Kap açıklaması

Doğan Medya Grubu ile Demirören Medya Grubu arasında satış görüşmelerine başlandığı KAP'a bildirildi.

Doğan Holding, Doğan Medya Grubu'nun, Demirören Medya Grubu'na satılması konusunda görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamayla duyurdu. Açıklamada, Doğan Medya Grubu'ndaki payların tamamı 1 milyar 100 milyon dolar 'işletme değeri'nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890 milyon dolar 'hisse değeri' üzerinden, Demirören Holding A.Ş.'ye satılması konusunda görüşmelere başlandığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Şirketimiz'in aralarında Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. ("Yaysat"), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. ("Kanal D" TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. ("CNN Türk" TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş. ("D Smart")'nin de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000 dolar (Birmilyaryüzmilyon Amerikan Doları) "işletme değeri"nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000 dolar (Sekizyüzdoksanmilyon Amerikan Doları) "hisse değeri" üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır."

Borsada sert yükseldi

Doğan Medya Grubu'nun Demirören'e satıldığı yönündeki gelişmeler üzerine Doğan Holding'e ait şirketlerin hisseleri dün borsada sert yükselmişti. Gelişmelerin ardından Doğan Şirketler Grubu yüzde 19,18, Hürriyet Gazetecilik yüzde 17,4 ve Doğan Gazetecilik yüzde 9,54 artmıştı. Üç hissede de devre kesici devreye girmişti.
Doğan Medya bünyesinde Kanal D, CNN Türk, TV2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News gibi kuruluşları barındırıyor. Demirören Holding, 2011 yılının Mayıs ayında Milliyet ve Vatan gazetelerini Doğan Medya Grubu'nda satın almıştı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Mustafa Varank, Ankara’da gençlerle kokoreççide sahur yaptı TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, kokoreççide gençlerle sahur yaptı. Atatürk Orman Çiftliği’nde düzenlenen programda Varank, gençlere ekmek arası köfte ve kokoreç ikram etti. Etkinlikte vatandaşlarla sohbet eden ve fotoğraf çektiren Varank, gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zaman zaman sosyal medyadan çağırılar yaptığını dile getiren Varank, "Özellikle gençlerle sahur yapmak için farklı mekanlara davet ediyorum. Bursa’da sahurlarımızı yapıyorduk. Ankara’da tabi ki Atatürk Orman Çiftliğinde daha öncede yaptığımız sahurlardan birine çağırımızı yaptık. Vatandaşlarımızı davet ettik. Onlarda sağ olsunlar bizi kırmadılar. Bu gece onlarla beraber sahurumuzu yapacağız. İnşallah beraberce bayrama kavuşmuş olacağız" dedi. "Kokoreç ile sahur olur mu?" diye kendisine sorular yöneltildiğini aktaran Varank, "Burada mekanın sahibi arkadaşımız var. O yıllardır burada bu mekanın sahibi. Ankaralılar gerçekten burayı hem iftarda hem de sahurda gelip deneyimliyorlar. İnşallah çok güzel bir şekilde sahurumuzu yapacağız." ifadelerini kullandı. Gazze’ye ilişkin soruya Varank, "Ramazan ayında zulüm altında yaşayan kardeşlerimiz var. İnşallah Rabbim bu ramazanla beraber tüm mazlum kardeşlerimizin de ferahını ereceğine bizlere nasip eder. İnşallah birlik ve beraberlik anlayışı tüm bölgeye, dünyaya yayılır" açıklamalarında bulundu. Varank, CHP’nin bazı firmalara yönelik boykot çağrılarına ilişkin ise, "Türk markalarına tavır takınılması kabul edilebilir bir şey değil. Bir siyasi partinin, Türkiye’nin yerli ve milli markalarıyla uğraşarak nasıl bir netice elde edeceğini gerçekten anlayamıyorum. Ama milletimiz feraset sahibidir. Bu boykot çağrılarının ne manaya geldiğini bizim milletimiz gayet iyi değerlendirir ve buna göre hareket eder. Önümüzdeki günlerde bu işin nasıl ters döneceğini de görmüş olacağız" diye konuştu.