SPOR - 17 Temmuz 2022 Pazar 17:15

Son dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu İngiltere’de tarihe geçti

A
A
A
Son dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu İngiltere’de tarihe geçti

2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2022 WSBK’in beşinci durağı olan İngiltere’de tarihi bir yarış haftasına imza attı. Donington Park'taki hafta sonunun ikinci yarışına ilk sıradan başlayan Toprak, yarış boyunca olağanüstü savunmalara imza atarak damalı bayrağı lider geçti. Superpole yarışını da kazanarak İngiltere’de üçte üç yapan Toprak Razgatlıoğlu bunu başaran üçüncü isim olarak tarihe geçti.

2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu olarak Türkiye’ye motor sporları tarihindeki en büyük başarıyı getiren Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2022 Dünya Superbike Şampiyonası’nın beşinci durağı olan İngiltere’de tarihe geçmeyi başardı. Donington Park’taki hafta sonunun ikinci yarışına ilk sıradan başlayan Pata Yamaha Fabrika Takımı pilotu Toprak Razgatlıoğlu yarış boyunca teker tekere mücadele ettiği Jonathan Rea’e karşı olağanüstü savunmalar yaparak zafere ulaştı.

Son dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu İngiltere’de tarihe geçti

Dünya şampiyonları arasında nefes kesen mücadele

Donington Park’taki ilk yarışta elde ettiği birincilikle sezonun ilk zaferini kazanan Toprak Razgatlıoğlu superpole yarışını kazanarak birinci sırayı elde etti. İyi bir start alarak yerini korumayı başaran son dünya şampiyonu Toprak ile 6 dünya şampiyonluğu yaşayan Jonathan Rea arasında yarış boyunca heyecan dolu bir mücadele yaşandı. Rea birkaç kere liderliği kısa süreliğine alsa da olağanüstü savunmalar yapan Toprak konumunu korumayı başardı.

Son dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu İngiltere’de tarihe geçti

Toprak’tan tarihi başarı

Yarışın sonuna doğru rakipleriyle arasındaki farkı açan Razgatlıoğlu damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Elde ettiği birincilikle İngiltere’de üçte üç yapan Toprak Razgatlıoğlu bunu başaran üçüncü isim olarak Superbike tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Şampiyona lideri Bautista yarışı ikinci bitirirken, Rea üçüncü sırada yer aldı. Bu sezon 1 numaralı motosikletle yarışan Toprak Razgatlıoğlu, 29-31 Temmuz tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nde yeniden piste çıkacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta AK Partililer bayramlaştı AK Parti Kars İl Başkanlığı, Kurban Bayramı nedeniyle il binasında bayramlaşma töreni düzenlendi. İl Başkanlığı binasında düzenlenen törene, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İl Başkanı Muammer Sancar, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kişli, Kadın Kolları Başkanı Zelal Sara, AK Parti İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Bayram dolayısıyla bir araya geldikleri ifade eden AK Parti İl Başkanı Muammer Sancar, partililerin bayramını kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 22 yıldır hep birlikte yürüdüklerini belirten AK Parti Milletvekili Adem Çalkın, “Hep birlikte Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Bayramlar küskünlerin barıştığı, kavgaların bittiği, kırgınlıkların sona erdiği günlerdir. Şehit ailelerimiz, var, bu ülke için canları feda eden şehitlerimiz var. Onların ailelerine ziyaretlerde bulunacağız. Gazilerimizi ziyaret edeceğiz. Vatandaşlarımızla buluşacağız. Genel başkanımızın yaptığı gibi milletimizin hizmetinde olacağız. Biz yıllardır şehrimize hizmet ediyoruz. Tabi Kars’ımıza her şeyin en iyisi layıktır, bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Her anlamda 22 yıldır Türkiye’mizde gerçekleştirdiğimiz ihya ve inşa çalışmaları devam ediyor, Kars’ımızda aynı şekilde devam ediyor” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Adem Çalkın, İl Başkanı Muammer Sancar ve partileriler bayramlaştı. Çalkın, daha sonra parti binasından ayrıldı.
Ankara IPARD programından aldığı 2 milyon lira hibeyle yılda 100 ton peynir üretiyor Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKKD), IPARD Programı kapsamında 2 milyon TL hibe alan kadın girişimci Nurgül Yıldırım, kurduğu tesiste yılda 100 ton Erzincan tulum peyniri üretiyor. Erzincan’da yaşayan 4 çocuk annesi Nurgül Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDK’dan aldığı IPARD Programı kapsamındaki yüzde 65 hibe desteğiyle, geleneksel olarak üretimini yaptıkları tulum peynirini daha profesyonel üretmeye başlayarak üretim kapasitelerini yılda 100 tona kadar artırdı. Yıldırım, Erzincan tulum peynirinin üretiminde Akkaraman koyunu ve Kıl keçisi sütlerini, doğal şırdan mayasını ve yine yöreye özgü olan Kemah tuzunu kullanarak yapıyor. Erzincan tulum peyniri 4 aylık olgunlaşma sürecinin sonunda satışa çıkarılıyor. Yıldırım, atalarından öğrendikleri üretim tekniklerini de büyük ölçekte devam ettiriyor. “Senelik 100 ton tulum peyniri üretiyoruz” Yıldırım, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine IPARD Programına başvurduğunu ifade etti. Aldığı hibe desteğiyle büyük bir tesis kurduklarını belirten Yıldırım, “Tesisimizde Erzincan tulum peynirini üretiyoruz ve ekstradan tereyağımızda var. Senelik 100 ton tulum peyniri üretiyoruz ve farklı illere gönderiyoruz. İmalathanemizde soğuk hava depomuzda bekletiyoruz” diye konuştu. “Devlet desteği almak güzel bir şey” Aldığı hibe desteğinin kendisine hem manevi hem de maddi yönden güç kazandırdığını söyleyen Yıldırım, “Benim tavsiyem cesur olsunlar ve sonuna kadar mücadele etsinler. Sakın pes etmesinler. O mücadele de bize çok şey kazandırdı. Bir devlet desteği alıyorsun güzel bir şey. Bende herkese tavsiye ediyorum. Cesaret yönünden geri kalmasınlar. Kolay ve iyi oldu bizim için” ifadelerini kullandı. Peynir üretim kapasite hedefi yılda 500 ton IPARD Programı kapsamında 2 milyon TL hibe alan ve bu sayede iline 3 milyon 100 bin Türk Lirası yatırım yapan Yıldırım, yöresel peynir üretim kapasitesini yılda 500 tona çıkararak yurtdışı pazarına açılmayı hedefliyor. Öte yandan Yıldırım’ın kurduğu tesiste 11 kişi istihdam ediliyor. IPARD Programı nedir? Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD Programı kapsamında; AB standartlarında yatırımların hayata geçirilmesi, kırsaldaki ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, kırsal nüfusun yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve kente göçün önlenmesi amaçlanıyor.