ASAYİŞ - 09 Mart 2023 Perşembe 11:00

Sosyal medyadaki masaj reklamına tıkladı, başına gelmeyen kalmadı

A
A
A
Sosyal medyadaki masaj reklamına tıkladı, başına gelmeyen kalmadı

İzmir'in Çeşme ilçesinde yazlığında bulunduğu esnada masaj reklamına tıklayan ve karşısındaki sözde masözle mesajlaşan adam 3 gün sonra hayatının şokunu yaşadı. Gerçek bir avukatın adını kullanarak vatandaşı davayla tehdit eden dolandırıcı, 35 bin lira karşılığında sözde davayı geri çekeceğini söyleyerek vatandaşı dolandırdı.

Geçtiğimiz hafta İzmir'in Çeşme ilçesindeki yazlığında vakit geçiren G.D., sosyal medyada gezindiği esnada bir masaj salonu reklamı görüp tıkladı. Telefon üzerinden mesajlaşma uygulamasına yönlendirilen G.D. ile karşı taraf arasında sohbet başladı. Masaj fiyatları ve mutlu son diye tabir edilen cinsel birliktelik için fiyat soran G.D., karşı tarafın da verdiği rahatlıkla daha açık seçik konuşmalar gerçekleştirdi.

Sosyal medyadaki masaj reklamına tıkladı, başına gelmeyen kalmadı

3 gün sonra gelen mesajla neye uğradığını şaşırdı

G.D.'nin telefonuna ise 3 gün sonra bir avukat mesaj atarak, mesajlaşmaları bahane gösterip cinsel tacizden dolayı suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Neye uğradığını şaşıran vatandaş, yanlış anlaşıldığını davayı geri çekmek için ne yapılması gerektiğini sordu. Avukat da bunun üzerine davalıya 15 bin, avukatlık masraflarına da 20 bin lira olmak üzere 35 bin lira talep etti. G.D., paraları avukatın vermiş olduğu banka hesabına atarak kurtulduğunu düşündü.

Sosyal medyadaki masaj reklamına tıkladı, başına gelmeyen kalmadı

Avukat sahte çıktı

Daha sonra aklında soru işareti kalan G.D., avukatın ofisini arayarak böyle bir olayın olmadığını, kendisine mesaj atan kişinin avukatın adını kullanarak kendisine avukat süsü verdiğini anladı. Dolandırıldığını fark eden vatandaş, İzmir Barosu avukatlarından Başak Rencuzoğulları aracılığıyla dolandırıcı veya dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Hiç bir resmi kuruluş ve yargı kanalları mesaj yoluyla ulaşmaz"

Resmi kuruluş ve yargı organlarının bu şekilde mesaj yoluyla vatandaşlara ulaşmayacağı konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan İzmir Barosu avukatlarından Başak Rencuzoğulları, olayı anlatarak vatandaşlara uyarıda bulundu. Rencuzoğulları, "Müvekkilimiz Çeşme'deki yazlığında sosyal medyada gezinirken bir masaj salonuna ait sponsorlu bir reklamla karşılaşıyor ve tıklıyor. Tıkladığında da doğrudan mesajlaşma uygulamasına yönlendiriliyor. Verilen hizmetlerle ilgili bilgi almaya çalışırken masaj ve mutlu son diye tabir edilen cinsel birliktelik ile ilgili bir fiyat listesi karşısına çıkıyor. Daha sonra sohbet ilerleyince müvekkilimize de cinsel içerikli fotoğraflar atılıyor.

Sosyal medyadaki masaj reklamına tıkladı, başına gelmeyen kalmadı

Müvekkil de onun verdiği rahatlığa dayanarak karşılıklı bir cinsel sohbet gerçekleştiriliyor. 3 gün sonra ise gerçek bir avukatın ismini kullanan bir kişi kendisine mesaj atıyor ve mesajlaşmaların cinsel taciz içerdiğini belirterek suç duyurusunda bulunulduğunu beyan ediyor. Mesajlarda uzlaşmak istenildiğinde mağdura 15 bin, avukatlık masraflarına da 20 bin lira olmak üzere 35 bin lira ücret talep ediliyor. Bu esnada mesajlarla müvekkilimiz hapis cezası ile korkutuluyor. O da korktuğu için karşı tarafa bu parayı ödüyor. Sonrasında bazı bir takım araştırmalar yaparak dolandırıldığını anlayıp bize başvuruda bulunuyor. Biz de yapılan dolandırıcılığa karşı gerekli yasal işlemleri başlattık. Hiç bir resmi kuruluş ve yargı kanalları mesaj yoluyla ulaşmaz. Eskiden tebligatlarla vatandaşlara ulaşılırdı ancak onların da sahtesi yapılır hale geldi. Vatandaşların da kafası daha çok karışıyor. Böyle bir şeyle karşılaşıldığında E-Devlet üzerinden haklarında bir şikayet olup olmadığını öğrenebilirler. Vatandaşlarımız da bu konuda dikkatli olsunlar" açıklamasında bulundu.

Ali İhsan Çiftçi


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.