2015 GENEL SEÇİM - 08 Nisan 2015 Çarşamba 10:49

Spor camiasından önemli isimler Meclis yolunda

A
A
A
Spor camiasından önemli isimler Meclis yolunda

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde spor camiasının tanıdık isimleri de milletvekili olabilmek için oy bekleyecek.

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde yarışacak milletvekili adayları belli olurken, adaylar arasında spor camiasından da tanınmış isimler yer aldı. Spor camiasından milletvekili adayı olan isimler şöyle:

MEHMET BAYKAN İSTANBUL 3. BÖLGEDEN ADAY
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, görevinden istifa ederek milletvekilliği için AK Parti İstanbul 3. bölge aday listesinde yer aldı. Spor Genel Müdürü Baykan, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyordu.

HAKAN ŞÜKÜR BAĞIMSIZ ADAY
Geçen dönem milletvekili olan eski milli futbolcu Hakan Şükür, 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. bölgeden bağımsız milletvekilliği için başvurusunu yaptı. Şükür, geçtiğimiz yıl AK Parti’den istifa etmişti.

SAFFET SANCAKLI KOCAELİ'DEN ADAY
Eski milli futbolcu Saffet Sancaklı ise, Kocaeli'de Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 1. sıra milletvekili adayı oldu. Geçtiğimiz dönem yerel seçimlerinde MHP'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Sancaklı, seçimi kazanamamıştı.

AZİZ YILDIRIM’IN AVUKATI, İSTANBUL 1. BÖLGEDEN ADAY
Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık da meclis yolunda ilk adımı attı. Şike sürecinde Fenerbahçe’nin avukatlığını yapan Işık, AK Parti İstanbul 1. Bölge 16. sıradan milletvekili adayı gösterildi.

HAMZA YERLİKAYA LİSTEDE YER BULAMADI
AK Parti'den 23. dönem Sivas milletvekilliği yapan Hamza Yerlikaya, 2012 Londra Olimpiyatları sonrası Güreş Federasyonu Başkanlığı'na seçilmişti. Yerlikaya, 7 Haziran seçimleri için başkanlık görevinden istifa etti ancak listede yer almadı.

Öte yandan, eski güreş dünya şampiyonu Selçuk Çebi de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda sürdürdüğü müşavirlik görevinden adaylık için istifa etmişti. Çebi listeye giremezken, adaylık için görevini bırakan Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin de aday olamadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Valisi Gül: "Okullarımızda öğrencilerimizin güvenliği için tüm tedbirler en üst düzeyde" İstanbul Valisi Davut Gül, "Farklı yerlerdeki okul isimleri verilerek vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk etmeyi amaçlayan paylaşımlar yakından takip edilmektedir. Okullarımızda öğrencilerimizin güvenliği için tüm tedbirler en üst düzeyde alınmış olup, eğitim-öğretim faaliyetleri güvenli şekilde devam etmektedir. Velilerimizin müsterih olmalarını, yalnızca resmi kurumlarımızın açıklamalarını dikkate almalarını önemle rica ediyoruz" dedi. İstanbul Valisi Davut Gül, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullara düzenlenen silahlı saldırılara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Okullarımızda meydana gelen üzücü olaylar nedeniyle hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor; ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Farklı yerlerdeki okul isimleri verilerek vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk etmeyi amaçlayan paylaşımlar yakından takip edilmektedir. Bu büyük acı üzerinden sorumsuzca yapılan yorumlar, alaycı ifadeler ve sözde ’eğlence’ içerikleri asla kabul edilemez. Böyle bir acı, istismar konusu yapılamaz; hiçbir şekilde hafife alınamaz. Halkı tedirgin etmeyi amaçlayan bu tür içerikleri yayan kişi ve hesaplar güvenlik birimlerimizce anlık olarak tespit edilmekte, haklarında gerekli yasal işlemler gecikmeksizin uygulanmaktadır. Kamu düzenini hedef alan hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyecektir. Okullarımızda öğrencilerimizin güvenliği için tüm tedbirler en üst düzeyde alınmış olup, eğitim-öğretim faaliyetleri güvenli şekilde devam etmektedir. Velilerimizin müsterih olmalarını, yalnızca resmi kurumlarımızın açıklamalarını dikkate almalarını önemle rica ediyoruz" dedi.