DÜNYA - 10 Temmuz 2022 Pazar 19:07

Sri Lanka'da fırın rafları 2-3 gün içinde boşalacak

A
A
A
Sri Lanka'da fırın rafları 2-3 gün içinde boşalacak

Sri Lanka'da All Ceylon Fırın Sahipleri Derneği (ACBOA) yetkilileri, ülkedeki gıda kıtlığı nedeniyle fırın raflarının 2-3 içinde boşalacağını bildirdi...

Sri Lanka tarihin en büyük ekonomik kriziyle boğuşuyor. Sri Lanka'da All Ceylon Fırın Sahipleri Derneği (ACBOA) yetkilileri, ülkede yakıt kıtlığı, malzeme fiyatlarındaki artışın ardından ekmek kıtlığı yaşanacağını bildirdi. ACBOA Başkanı NK Jayawardena, Enerji Bakanını kriz hakkında bilgilendirdiğini ancak kendisinden henüz bir yanıt gelmediğini belirterek, "Fırıncılık endüstrisinin ciddi tehditle karşı karşıya olduğundan ve yakıt krizi nedeniyle endüstrinin çökeceğini daha önce söylemiştim. Unlu mamul üretimi temel hizmet kategorisinde yer alıyor. Ancak şu ana kadar sektörü kurtarmak için hiçbir şey yapılmadı" ifadelerini kullandı.

Sri Lanka'da son durum
Sri Lanka Parlamento Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, öfkeli protestocular tarafından Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın başkanlık konutunun basılmasının ve Başbakan Ranil Wickremesinghe'nin evinin ateşe verilmesinin ardından Rajapaksa'nın Çarşamba günü istifa edeceğini duyurmuştu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başbakan Wickremesinghe ise, "Tüm vatandaşların güvenliği dahil olmak üzere, hükümetin sürekliliğini sağlamak için parti liderlerinin bütün partilerin katılımıyla kurulacak bir hükümet konusundaki tavsiyesini kabul ediyorum. Bunu kolaylaştırmak için de istifa edeceğim" demişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da Blok3 rüzgarı Türk rap müziğinin sevilen ismi Blok3, sahne aldığı şarkılarıyla Bursa’da sevenlerini coşturdu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği ’Gençlik Şenliği’ Hüdavendigar Kent Parkı’nda dolu dolu etkinliklerle devam ediyor. Gençlerin gün boyunca renkli, sportif ve interaktif etkinliklere katıldığı şölende, Emre Fel konseriyle gençler doyasıya eğlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bir birinden özel etkinliklerle kutlanıyor. Şenliğin ana mekanı olan Hüdavendigar Kent Parkı’nda buluşan 7’den 70’e yüzlerce Bursalı renkli, sportif ve interaktif etkinliklere katılarak unutulmaz bir gün geçirdi. Atatürk ve 19 Mayıs sergisi, ‘Gülümse Bursa’ fotoğraf alanı, resim yarışması, grafiti alanı, 360 derece fotoğraf alanı, fikir duvarı gibi aktivite alanlarına katılan gençler, retro, canlı langırt, sumo güreşi, zıpla yarış, slot car araba, mini masa tenisi, e-spor ve Redbull F1 simülasyonu gibi oyun alanlarında ise keyifli dakikalar geçirdi. Günün sonunda ünlü rap sanatçısı Blok3 sahne alarak Bursalılara unutulmaz bir konser verdi. Sevilen şarkılarını gençler için seslendiren sanatçı, izleyenleri performansıyla coşturdu. Dillerden düşmeyen şarkılarını Bursalılarla yeniden buluşturan ünlü şarkıcı, renkli anlara imza attı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, rap müziğin sevilen ismi Blok3’e çiçek hediye ederken anı olarak selfie çektirdi.