DÜNYA - 03 Kasım 2011 Perşembe 10:04

Sultanzade Ahmed Rifat İbrahim vefat etti

A
A
A
Sultanzade Ahmed Rifat İbrahim vefat etti

Hayattaki Osmanlı hanedanı mensuplarından Sultanzade Ahmed Rifat İbrahim (69), dün sabah Kahire'de vefat etti.


Küçük teyzesi Necla Hibetullah Sultan'ın oğlu Sultanzade Osman Rifat İbrahim'in verdiği bilgiye göre merhum Sultanzade, 2 Kasım 2011 Çarşamba günü sabah saatlerinde Kahire'de hayatını kaybetti. 31 Ağustos 1942 Kahire doğumlu olan Sultanzade Ahmed Rifat İbrahim, Sultan Vahiddedin'in kızı Rukiye Sabiha Sultan ile Halife Abdülmecid Efendi'nin oğlu Şehzade Ömer Faruk Efendi'nin evliliğinden doğan ve güzellikleriyle ünlü üç kız kardeşten ortancası olan Zehra Hanzade Sultan'ın oğlu idi. Babası Mısır'daki
Kavalalı hanedanından Prens Muhammed Ali İbrahim olan merhum Sultanzade'nin kendisi de bu hanedanın bir prensiydi. Annesi Hanzade Sultan, 1924 Martı başındaki sürgünde annesinin kucağında 5,5 aylık bir bebekti. Sultanzade Ahmed Rifat İbrahim, 1969'da Halid Ziya Uşaklıgil ile Yunus Nadi Abalıoğlu'nun torunu Emine Uşaklıgil ile kısa süren bir evlilik yapmıştı.
Sultanzade'nin bir yaş büyük ablası Prenses Sabiha Fazıla İbrahim Hanımsultan ile ablasının oğlu olan iki yeğeni hayatta bulunuyor. Osmanlı hanedanı üye ve mensuplarından halen hayatta 24 şehzade, 16 sultan ile sultan çocukları olan 22 sultanzade ve 13 hanımsultan bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnaklı vatandaş, 3 ağır hastalıkla yaşam mücadelesi veriyor Şırnak merkez Balveren beldesinde yaşayan 70 yaşındaki Süleyman Sergen, 3 yıldır amansız hastalıklarla mücadele ediyor. 3 farklı hastalığa karşı direnen Sergen, hayata tutunmaya çalışıyor. Yıllardır yatağa bağlı bir şekilde yaşayan Süleyman Sergen, 3 yılın yaklaşık 2 yılını hastanelerde geçirdi. Böbrek yetmezliği, lenf kanseri ve omurga kırıklarıyla mücadele eden Sergen’in, hastalıkları nedeniyle de bir gözünde mokur hastalığı çıktı. Tedavisinin büyük bölümünün özel hastanelerde yapılmak zorunda olduğunu belirten Sergen, "Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde gördüğüm uzun tedavinin sonuç vermemesi üzerine Antalya’daki özel bir hastaneye yönlendirildim. Antalya’da özel bir hastanede böbrek nakli geçirdim. Böbreklerimin kurumaması için her kontrol hayati önem taşıyor" dedi. Lenf kanseri nedeniyle kemoterapi alan Sergen’in omurgasında ise 3 kırık bulunuyor ve omurga içinde platin taşıyor. Ayrıca gözündeki mokur hastalığı sebebiyle 6 kez ameliyat geçirdiğini söyleyen Sergen, sürekli Diyarbakır ve Antalya arasında mekik dokuduğunu kaydetti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi sürecinin her adımında zorlanan Sergen, "Her gidişim masraf. Diyarbakır’a her ay, Antalya’ya ise iki ayda bir gitmek zorundayım. Hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu. Çocukları eğitimde, aile geçim derdinde Sergen’in iki kız çocuğundan biri sağlık lisesinde okuyor, diğeri ise bu yıl mezun oldu. Büyük kızı, babasının ağır hastalığı nedeniyle üniversite sınavına hazırlanamadı. Sergen, "Kirayı ödeyemez hale geldik. Çaresizim yıllardır hastalıklarla mücadele ediyorum" dierek destek beklediğini dile getirdi.
İstanbul Osman Özköylü: "Önemli ve değerli bir galibiyet oldu" Esenler Erokspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Sakaryaspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, "Bizim için çok önemli ve değerli bir galibiyet oldu. Çünkü ligin üst sıralarında her rakip kazanacakmış gibi düşünüp kendi adımıza sağlam bir yer bulmak adına puan kaybetmememiz gerekiyordu. Bunu da başardık" dedi. Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Esenler Erokspor, konuk ettiği Sakaryaspor’u 4-1 mağlup etti. Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında Esenler Erokspor Teknik Direktörü Osman Özköylü değerlendirmelerde bulundu. Özköylü, "Geçen hafta kaybettiğimiz maçtan sonra bizim için önemi çok daha fazla olan bir maçtı Sakaryaspor maçı. Kazandık, mutluyuz. Geçen haftaki mağlubiyetin moral bozukluğu üzerimizde bir travma oluşturdu. Yaşadığımız stresle biraz motivasyon konusunda sıkıntılar yaşadık ama kazanmasını bildik. İlk yarı çok istediğimiz gibi değildik. Rakibin oynamasına çok fırsat verdik. Bu durum, rakipteki yetenekli oyuncuların etkisini ortaya çıkardı. İkinci yarı biraz daha dikkati toparlayıp konsantrasyonu artırarak çıktık. Bizim için çok önemli ve değerli bir galibiyet oldu. Çünkü ligin üst sıralarında her rakip kazanacakmış gibi düşünüp kendi adımıza sağlam bir yer bulmak adına puan kaybetmememiz gerekiyordu. Bunu da başardık. Bundan sonraki maçlara bakacağız. Her hafta bu heyecan ve stres devam edecek. Çünkü gerçekten iyi takımlar var. Hedefi olan, önemli takımlar var. Biz de bunlar içerisinde var olmaya çalışıyoruz. Büyük camialara, şehir takımlarına karşı biraz daha güçlü olmamız gerekiyor. Kendi içimizde oyunumuzla, sahadaki mücadelemizle bu gücü artırmamız gerekiyor. Biz arkamızda binlerce taraftarı olan, enerjisini bu takıma veren bir kulüp değiliz. O yüzden biz kendi içimizdeki o enerjiyi hep yüksek tutmak zorundayız. Bunu başarırsak istediğimiz hedeflere ulaşma şansımız olabilir. İyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Şimdi yolumuza bakacağız. İlk yarı itibariyle önümüzde 3 maçlık bir süreç var. Burayı kayıpsız geçmek istiyoruz. Şimdi dinleneceğiz ve hemen Keçiören deplasmanına odaklanacağız. Zor bir deplasman. İnşallah o deplasmandan da istediğimiz galibiyetle ayrılarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Sakaryaspor’u da mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum ve önümüzdeki maçlarda onlara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbul Sakaryaspor Teknik Direktörü Serhat Sütlü, istifa etti Sakaryaspor Teknik Direktörü Serhat Sütlü, Esenler Erokspor mağlubiyetinin ardından, "Bu süreci bundan sonra yönetimin veya şehrin belirleyeceği bir teknik adamla devam edeceklerdir. Biz oyuncularımızla görüştük ve vedalaştık" sözleriyle görevi bıraktığını açıkladı. Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Sakaryaspor, deplasmanda karşılaştığı Esenler Erokspor’a 4-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sakaryaspor Teknik Direktörü Serhat Sütlü, oyuncularıyla vedalaşarak görevini bıraktığını açıkladı. Sütlü, "Hafta başından beri galibiyet için hazırlandığımız bir haftayı geride bıraktık. İlk yarıda oyunun gücünü elimize alsak da ikinci yarı süre geçtikçe, şampiyonluk parolasıyla yola başlayan bir rakibe karşı pozisyonel hatalar yaptığınızda bunun bedelini ödüyorsunuz. Aslında çok söylenecek bir şey yok. Böyle maçlarda, çok inandığınız, istediğiniz maçlarda sonuç almakta zorlandığınızda bunun bir bedeli var. Oyuncularla az önce görüştüğümüzde onlara olan inancımızı dile getirdik. Tabii ki bu süreci bundan sonra yönetimin veya şehrin belirleyeceği bir teknik adamla devam edeceklerdir. Biz oyuncularımızla görüştük ve vedalaştık. Sakaryaspor’a inancımı, play-off’ta olacağına dair düşüncemi, onlar isterse bunun olacağını onlara dile getirdim ve vedalaştık. Bundan sonra başarılı olacakları inancıyla buradan ayrılacağız. Bundan sonra gelecek olan teknik ekibe başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.