ASAYİŞ - 13 Aralık 2015 Pazar 17:10

Sur'da şiddetli çatışma: 2 polis yaralı

A
A
A
Sur'da şiddetli çatışma: 2 polis yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyon sürüyor. Sabah saatlerinde askerin de girdiği ilçede dün geceden bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Silah ve patlama seslerinin kesilmediği ilçeden dumanlar yükselirken, bugünkü çatışmalarda 2 özel harekat polisi yaralandı.

Sur ilçesinin Dabanoğlu, Hasırlı, Cevat Yılmaz, Fatih Paşa, Cevat Paşa ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi ve girişindeki Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı'nda 9 günün ardından kaldırılan ancak önceki gün yeniden uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı sürüyor. İlçede, dün gece saatlerinde geniş kapsamlı operasyon başlatılırken, ilçe sabaha kadar silah ve patlama sesleriyle yankılandı. Sesler kentin diğer bölgelerinden de duyulurken, ilçeye bugün sabah saatlerinde askerin de girmesiyle çatışmalar şiddetlendi.
Dumanların yükseldiği ilçede güvenlik güçleriyle teröristler arasında sıcak temasların yaşandığı da öğrenildi. Güvenlik güçlerine havadan helikopterlerin de destek verdiği ilçede bugün yaşanan çatışmalarda 2 özel harekat polisi daha yaralandı.
Sur'daki çatışmalar aralıksız sürüyor.