ASAYİŞ - 18 Ekim 2019 Cuma 18:41

Suriye’de yakalanan DEAŞ’lılar Türkiye’ye getiriliyor

A
A
A
Suriye’de yakalanan DEAŞ’lılar Türkiye’ye getiriliyor

Suriye’nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’nda ABD ile Türkiye’nin anlaşması üzerine YPG terör örgütünün elindeki DEAŞ’lılar aileleriyle birlikte Türkiye’ye getiriliyor.

Suriye’nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’nda ABD ile Türkiye’nin anlaşması üzerine YPG terör örgütünün elindeki Türk vatandaşı DEAŞ’lılar aileleriyle birlikte Türkiye’ye getiriliyor. Terörden arındırılan Suriye’nin Telabyad kentine götürülen minibüsler, oradaki DEAŞ’lıları aileleriyle birlikte Türkiye tarafına getiriyor. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine getirilen DEAŞ’lılar ve ailelerin nereye götürüldükleri belirtilmedi.

"Yabancı uyruklu DEAŞ’lılar Telabyad’ta tutulacak"

Öte yandan yabancı uyruklu DEAŞ’lıların ise Telabyad’daki Suriye Milli Ordu gözlem noktaları ile karargahlarına götürüldükleri belirtildi. İlk etapta minibüslerle Türkiye’ye getirilen DEAŞ’lı sayısının ise 23 olduğu öğrenildi.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de sınır hattında incelemede bulunarak askeri yetkililerden DEAŞ'lı teröristlerin nakilleriyle ilgili bilgi aldı. Türkiye'ye getirilecek DEAŞ'lı sayısının ise 195 olduğu belirtildi.

Bekir Basmacı - İsmail Coşkun - Şinasi İnan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.