ASAYİŞ - 28 Kasım 2018 Çarşamba 04:26

Taksicilerin UBER sürücüsüne tacizi kamerada

A
A
A
Taksicilerin UBER sürücüsüne tacizi kamerada

Çekmeköy’de iddiaya göre bir taksi şoförü, UBER aracına saldırdı. Saldırı sonrası UBER sürücüleri ve taksi şoförleri Çekmeköy polis merkezinde toplandı. Polis merkezi önünde gergin dakikalar yaşanırken, polis ekipleri kalabalığı olaysız bir şekilde dağıttı.

Olay, 23.30 sıralarında, Çekmeköy Hamidiye Mahallesi Barışyolu caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 34 BDH 343 plakalı UBER aracı sürücüsü İsmail Erdemi, yolcu almak için durdu. Bu sırada oradan geçmekte olan bir taksi sürücüsü UBER sürücüsünün yolcu aldığını gördü. Durumu polis ekiplerine bildirdikten sonra UBER aracını takip etmeye başladı. Kısa bir süre sonra polis ekipleri UBER aracını durdurdu.
Araca saldırı anı kameraya saniye saniye yansıdı.

İddiaya göre Polis ekiplerinin UBER aracınI işlem yapmak için durdurduğu sırada, arkadan takip eden taksi şoförü aracından inerek, UBER sürücüsü İsmail Erdemi’yi tehdit etti ve UBER aracına vurmaya başladı. Araçtan inmeyen UBER sürücüsü saldırı ve tehdit anlarını cep telefonu kamerası ile kaydetmeye başladı. Görüntülerde taksi sürücüsünün “Siz cumhurbaşkanına meydan okuyorsunuz, bu ülkenin Cumhurbaşkanı UBER yasak dedi. Utanmıyor musun? Hırsızlık yapıyorsun sen” dedikten sonra UBER aracının kaputuna vurduğu görülüyor. Daha sonra gece bekçilerinin müdahalesinin ardından taksi şoförünün oradan uzaklaştırdığı görülüyor. 

Taksicilerin UBER sürücüsüne tacizi kamerada

5 kişi ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü 

Olay yerine gelen polis ekipleri olaya karıştığı iddia edilen beş kişiyi ifadelerini almak üzere Çemeköy polis merkezine götürüldü. Burada olaya karışan taksi şoförü oldukları öğrenilen Hamza B. Emre K. ve Çetin A. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. UBER sürücüsü İsmail Erdemi ve yolcunun şikayetçi olduğunu öğrenilirken polis merkezinde ki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. UBER aracı ise trafikten men edildi.
UBER ve taksi şoförleri karşı karşıya geldi.

Olay sonrası taksi şoförleri ve UBER sürücüleri arkadaşlarına destek olmak için polis merkezine akın etti. İki tarafta kısa sürede 60 ve 70 kişi olurken, burada gergin dakikalar yaşandı. Polis ekipleri kalabalığı olaysız bir şekilde dağıtırken, taraflar arası fiziksel bir kavga yaşanmadı. 

“Tehdit ve fiziki bir müdahale var” 

Olay sonrası konuşan Lisanslı Taşımacılar Derneği Başkanı Metin Magriso, tehdit ve fiziki bir müdahalenin olduğunu belirterek, “Yine taksici-UBER gerilimi yaşadık. Her zaman dediğimiz gibi tüm taksici camiasına mal etmediğimiz bir durum, üç beş tane kendini bilmez diye tabir ettiğimiz kişiler arkadaşımıza saldırı gerçekleştirdi. Durumu hemen emniyet ekiplerine haber verdik. Karakola geldik arkadaşımıza destek olmaya, ifadelerin alınmasını bekliyoruz, şikayetçi olarak devam ediyor bu konu. Arkadaşımıza yolculuk esnasında 3-5 taksi şoförü aracının önünü keserek çeşitli hakaretler savuruyorlar, arabaya fiziki bir müdahale var. Yolcu için korku dolu anlar yaşandı, arkadaşımız da bu durumdan çok rahatsız. Bundan sonrası yargıda devam edecek” dedi. 

Taksicilerin UBER sürücüsüne tacizi kamerada

“Taksici esnafı ekmeğinin derdindedir”
Olay sonrası taksiciler adına konuşan Öztaşıma İş Sendikası Başkanı Orhan Demirci, taksicilerin sadece ekmek parası derdinde olduğunu UBER'in emek hırsızı olduğunu belirterek, “Yaklaşık dört yıldır bizim UBER ile bir mücadelemiz var, UBER emek hırsızlığıdır. Burada ki insanların ekmeğini çalan insanlardır. Mahkemeliğiz zaten, kanuni yoldan da mücadelemizi vermekteyiz. Taksici esnafı mağdur, burada ki insanlar evine 30-40 TL ile gider oldu. Taksici esnafı en asil duygunun insanıdır, efendidir, saygılıdır, terbiyelidir. Her meslek grubunda olduğu gibi biz taksiciler içerisinde de çürük elmalar vardır. Akşam yaşanan olayda ise, taksi şoförü arkadaşımız UBER aracını görmüştür, takip etmiştir, polise haber vermiştir, polis gelmiş aracı bağlamıştır. Eğer biz canavar gibi olsak, vatanını milletini seven insanlar olmasak, vahşi insanlar olsak bu gün burada cam çerçeve inmişti” şeklinde konuştu. 

Şahısların ifadeleri alındıktan sonra, taraflar olaysız bir şekilde dağıldı.  

Aydemir Kadıoğlu - Doğan Can Cesur
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.