GÜNDEM - 26 Haziran 2016 Pazar 09:31

Taksim Meydanı’na bariyerli güvenlik önlemi

A
A
A
Taksim Meydanı’na bariyerli güvenlik önlemi

İstanbul Valiliği'nin geçen hafta izin vermediği ve bugün LGBTİ üyeleri tarafından Taksim Meydanı’nda yürüyüş çağrısı yapılması üzerine polis, Taksim Meydanı'nda bariyerli önlem aldı.

19 - 26 Haziran tarihleri arasında LGBTİ tarafından Taksim’de bir yürüyüş çağrısı yapılmıştı. Yapılan çağrının ardından İstanbul Valiliği tarafından yürüyüşe izin verilmeyeceği açıklanmıştı. Geçtiğimiz hafta polis ile eylemciler arası yaşanan gerginliğin ve müdahalenin ardından bu hafta da olası olaylara karşı Taksim Meydanı’nda polis ekipleri tarafından bariyer önlemi alındı. Alınan güvenlik önlemi kapsamın Taksim Meydanı’ndaki anıtın etrafın adeta bariyerler ile duvar örüldü. İstiklal Caddesi’nde ise bazı ara sokaklarda bariyerlerin hazır bulundurulduğu gözlendi.

MURAT DELİCE
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik’te 90+1. dakikasında hakem kural hatası yaptığı gerekçesiyle tartışma çıktı Bilecik’te oynana Bölgesel Amatör Lig’de 1969 Bilecik Spor Kulübü ile Tavşanlı Tepecikspor arasındaki karşılaşmanın 90+1. dakikasında hakemlerin kural hatası yaptığı gerekçesiyle tartışma çıktı. Değişiklik sonrası çıkan oyuncuya kırmızı kart gösterince oyuna giren oyuncu saha dışına alındı. BAL 4. Grup 27. haftasında 1969 Bilecik Spor Kulübü, İstasyon Sentetik Sahası’nda Kütahya temsilcisi Tavşanlı Tepecikspor ile karşı karşıya geldi. Maçın 90+1. dakikasında maç 0-0’lık sonuçla devam ederken, 1969 Bilecik Spor Kulübü teknik heyetin oyundan Burhan Beyazit’ı oyundan almak istedi. Maçın 4. hakemi Burak Koç, bu değişlikte geç kalınca maçın orta hakemi Mustafa Bayındır arasında bir iletişim sorunu yaşandı. Ardından oyundan çıkan Burhan Beyazit’ın olduğunu öğrenince oyuncuya, çıkmadığı için sarı kart gösterdi. Oyuncu da tabela numarasının kalkmadığı söylemesi de fayda etmezken, oyundan çıktıktan sonra ’Küfür’ ettiği gerekçesiyle sarı kart iptal edilerek, direkt kırmızı kart gösterdi. Yaşanan olaylarda maçın orta hakemi Mustafa Bayındır, 1969 Bilecik Spor Kulübü teknik heyetinden bir kişiye kırmızı kart gösterdi. Olaylar 5 dakika sürerken, maç 0-0’lık sonuçla bitti. Maç sonu hakemlere 1969 Bilecik Spor Kulübü teknik heyeti ve oyuncuları uzun süre itiraz etti.