ASAYİŞ - 03 Kasım 2021 Çarşamba 09:53

Taksim’de 'silkeleme' yöntemiyle hırsızlık: Kaşla göz arasında telefonu çaldı

A
A
A
Taksim’de 'silkeleme' yöntemiyle hırsızlık: Kaşla göz arasında telefonu çaldı

Taksim’de sokakta bekleyen şahsın yanına gelen bir hırsız, adamı silkeleyerek el çabukluğuyla telefonunu çalıp arkasından başka birine verdi. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansırken, şahıs güven timleri tarafından yakalandı.

Olay, önceki hafta Cuma günü saat 21.30 sıralarında Beyoğlu Taksim’de yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Ali A. İsimli şahıs sokakta beklediği sırada yanına gelen şahısla konuşmaya başladı. Bu sırada sonradan gelen şahıs Ali A.’yı bir anda silkeleyerek el çabukluğuyla telefonu çaldı. Durduğu sırada ise Ali A.’nın arkasından telefonu yakınında bulunan arkadaşına verdi. Telefonu çalan hırsız ve arkadaşı olay yerinden uzaklaşarak kaçtı. Telefonunun çalındığını anlayan Ali A., polis ekiplerini arayarak yardım istedi.

Hırsız güven timlerinden kaçamadı

İhbar üzerine harekete geçen İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğü B Bölge Büro Amirliği timleri hırsızı yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerindeki güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis ekipleri, şahsın kimliğinin Yakup K. olduğunu belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda Yakup K. Sadri Alışık Sokak içerisinde yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Yakup K. işlemleri yapılmak üzere Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.

Adamı silkeleyerek telefonun çalındığı anlar kamerada

Beyoğlu’nda şahsın silkelenerek telefonun çalındığı anlar kameraya yansıdı. Görüntülerde, sokakta bekleyen şahsın yanına bir kişinin geldiği ve daha sonra adamın bir anda silkelemeye başladığı, sonrasında ise el çabukluğuyla aldığı telefonu arka tarafından başka birine verdiği görülüyor.

Doğan Can Cesur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.