GÜNDEM - 22 Aralık 2014 Pazartesi 15:16

Tanju Çolak, Fadıl Akgündüz'ü mahkemeye verdi

A
A
A
Tanju Çolak, Fadıl Akgündüz'ü mahkemeye verdi

Eski Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Caprice Gold’taki 50-60’a yakın devremülküne ait kira alacakları için Fadıl Akgündüz’ü mahkemeye verdi.

Jetpa Holding’in sahibi Fadıl Akgündüz’e ait şirketlerde bir dönem çalışan ve Siirtspor’da başkanlık yapan eski Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Akgündüz’ün kız kardeşi ve yeğenlerine ait olan Caprice Gold Yatırım ve Didim’deki Caprice Termal Otel’i işleten şirketle mahkemelik oldu. Yaklaşık 2 yıldır süren mahkemelerinin olduğunu ve halen devam ettiğini belirten eski Avrupa gol kralı ve eski Samsunsporlu oyuncu Tanju Çolak, “Ben 2010, 2012 yılının sonlarına doğru Caprice Holding’in spor koordinatörüydüm. Siirtspor’un başkanlığını yaptım. O süreçte de kendisi ile iyi diyalog kurduk ve iyide görüştük ama inanmıştım. Bugünkü olaylar 2 senedir devam eden olaylardır” dedi.

Caprice Gold’tan yaklaşık 50-60’a yakın devremülk aldığını ifade eden Çolak, “Ben şimdi yaklaşık 50-60’a yakın devre mülk aldım. Bu devre mülkleri de Samsun’da birkaç kişiye verdim. Samsun Organize Sanayi Sitesi’nden 3 katlı dükkanlar verdim. İstanbul Tekstil Kent’ten dükkanlar verdim. Bunların hepsini ücrete mukabil olarak almıştım. Sadece 20 tane de o dönemde maddi anlamda sıkıştığı için maaşıma karşılık vermişti ama ortaklık bittikten sonra, benimle iş ilişkisi bittikten sonra ‘bütün paralar ödenmiştir’ yazısı almadığım için çıktığımın ertesi günü tüm bu verdiği devremülkleri geri almak istedi. Aldı da, çünkü bilgisayarda elindeydi. Sistemde onun elindeydi ve istediği gibi yönetti. Ben de ona istinaden mağduriyetimden dolayı dava açtım. İstanbul’da da bir dava daha açtım. O davada almış olduğum devremülklerin karşılığında her ay bir para ödeniyordu. Bu paralarda yaklaşık 9-10 aydır ödenmiyor. Bunlarla ilgili dava açtım. O davalar devam etmekte” diye konuştu.

“MAĞDURİYETİM 400-500 BİN TL CİVARINDA”

Mağduriyetinin yaklaşık olarak 400-500 bin TL’ye yakın olduğunu belirten Çolak, “Bu mağduriyet sadece benimle alakalı değil, bildiğim kadarıyla 22 bin kişi oradan devremülk aldı. Bunların hepsi şuanda mağdur, hepsi çok üzgün ve şikayetçi. Şu anda Fadıl Akgündüz’e ulaşmanın da zor olduğunu düşünüyorum. Ben zaten kendisine 2 senedir kırgın ve küs olduğum için görüşmüyorum ama biz mahkemede yolumuza devam ediyorum” şeklinde konuştu.

Fadıl Akgündüz’ün kendisini kandırdığını iddia eden Çolak, “Adaletin kestiği parmak acımaz. Neticede verilen sözleşme ve sözler var. Bunların hiçbiri yerine getirilmiyor. Duyduğum kadarıyla bu paralar farklı yerlere aktarılmış. Vergi borçlarına veya dıştaki yapacağı işlere aktarılmış. Herkes çok mağdur ve herkes çok üzgün. Biran önce devletin özellikle mağduriyetlerin giderilmesi için buna bir çare bulmalı. JET-PA’dan sonra Caprice olayı çıktı. Artık güveni zedelediğini düşünüyorum. Güven suistimal edilemez, güven var mıydı o da soru işareti. Ben yanında 3-5 ay geçirdim. O dönemde çok inandım. Demek ki bize inanmam gerektiği yoldaki tarzı ile bizi kandırdı. Ondan sonra gördüm ki, gerçekten insanları üzüyor, insanları farklı bir boyuta getiriyor. Bu olaydan dolayı çok büyük mağduriyet yaşayan var. İnanamadığınız kadar insanlar kavga ediyorlar, aileler birbirinden boşanıyor. Ben de bunun bir tanesiyim. Bu mağduriyetlerin bir parçasıyım. Onların adına biraz ses getirebiliyorsam ‘ne mutlu’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Fadıl Akgündüz’ün nerede olduğunu bilmediğini ifade eden Çolak sözlerini şöyle tamamladı:
“Şirketlerini arasanız ‘Akgündüz’ün burayla alakası yok’ derler. Yaptığı bir şey var. Hemen şirketleri yeğeninin üzerine, yeğeninde bir şey olursa başka yeğenin üzerine aktarıyor. Ama bu devlet bunu çok rahat bulabilir. Yeğenine sorarsınız ‘sen bu serveti nerede elde ettin’ diye. Bunlar öyle zor işler değil. Bu kanayan bir süreç, devletimizin bu sürece destek olması lazım. Çünkü devlet her zaman 18 yaşındadır, gençtir ve güçlüdür. Hem de her zaman da mağdurun yanındadır.”

GÖKHAN İÇKİLLİ
SAMSUN 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.