KENT HABERLERİ - 24 Ağustos 2016 Çarşamba 11:13

Tatvan’daki sahil parkının üçüncü etap çalışmaları başlayacak

A
A
A
Tatvan’daki sahil parkının üçüncü etap çalışmaları başlayacak

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafından ilçesinin Van Gölü’ne sahil şeridinde yapımına başlanan ve şua ana kadar ilk iki etabı tamamlanan park çalışmalarının üçüncü etap çalışmalarına başlanacak.

Tatvan Belediyesi tarafından ilçenin Van Gölü sahil şeridinde yapımı devam eden park çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgi veren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Van Gölü sahilinde yapılan işletme parkı ile feribot parkı çalışmalarının tamamlandığını üçüncü etap çalışmalarının ise başlayacağını söyledi. Üçüncü etap sahil çalışmaları için sonbahar aylarında dolgu işlemlerine başlayacaklarını ifade eden Başkan Aksoy, ilçeye toplamda 180 dönümlük yeşil alan kazandırdıklarını ve daha da yeşil alan kazandırmaya devam edeceklerini belirterek, “Geçen yıldan beri başlatmış olduğumuz sahil düzenleme işinin iki etabını bitirmiş durumdayız. Biri buradaki işletme sahil parkı, diğeri ise feribot mevkiindeki feribot parkı. Bu her iki parkımızı temmuz ayı içerisinde vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Üçüncü park çalışmamız ise önceki adıyla SSK hastanesi olan yerden başlayıp, eskiden kaymakam lojmanı bulunan mevkiye kadar olan kısmı kapsıyor. Bununla ilgili yasal prosedür bitme aşamasında ve Allah nasip ederse bu sonbaharda dolgu işlemlerine başlamayı düşünüyoruz. Tatvan sahili bölgede cazibe merkezi haline geldi. Tatvan’daki vatandaşların sahile olan ilgisinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de ilçe sahilimize yoğun bir akın var, bu karabalık ve bu coşku bizi çok mutlu ediyor. İnşallah Tatvan’ın Van Gölü sahilindeki 4-5 kilometrelik alanını böyle sahil parkları ile donatacağız. İnsanlar buraya geldiğinde kendilerini bir Ege veya Akdeniz sahilinde hissetsin istiyoruz. Bizim artılarımız oralardan daha fazla. Yaz aylarında doğal güzelliğin yanı sıra serin havamız var ve bu artı bir değerdir. Allah’a şükürler olsun iki tane 100 dönüme yakın bir alanı kazandırdık. Ayrıca Tatvan çıkışında da 80 dönümlük bir alanımız var ve oranın da dolgu işlemleri yapıldı, ağaçlandırılması tamamlandı, orayı da önümüzdeki yıl yeşil alana kazandıracağız" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.