GÜNDEM - 14 Aralık 2017 Perşembe 03:23

Teknoloji bağımlılığı çok büyük tehlike

A
A
A
Teknoloji bağımlılığı çok büyük tehlike

Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, hayatından vazgeçmiş insanların teknoloji bağımlılığını bir maske olarak kullandığını belirterek, teknoloji bağımlılığının çok büyük tehlike olduğunu söyledi. Holt, sosyal medyanın kini beslediğini belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Badminton Antrenörü Hakan Ülgü’nün davetlisi olarak Erzurum’a gelen ve ‘Teknoloji kullanımının Motivasyonumuz üzerine etkisi’ konulu bir konferans veren Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Sporcular ile antrenörler ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, TOHM Müdürü Murat Tanas ile diğer davetliler de katıldı. TOHM Konferans Salonu’ndaki programda Pınar Holt, teknoloji bağımlılığının günlük yaşamı ve sporcuların performanslarını nasıl olumsuz etkilediğinin altını çizerken, özellikle sosyal medyanın kini beslediğini söyledi.

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLAR KİNİ BESLİYOR

Sporcuların ve antrenörlerin bulundukları ortamda teknoloji bağımlısı olmadan kendi alanlarında başarılı olmak için çalışmalarını ve o yönde performans sergilemelerini belirten Holt, sporculara seslenerek, “Teknoloji bağımlısı olmayın, aileniz telefonun esiri olmuşsa, bunu yok etmek için uğraşın, ailenizde model olun” dedi.
Holt, sosyal medyadan yapılan şaşalı paylaşımların ve pırıltılı hayatların diğer insanlar arasında kin beslemesine neden olduğunu belirterek, sosyal medyanın kini beslediğini söyledi.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI SİNSİ BAŞLIYOR

Boş zamanlarda telefon bağımlılığının çok zararlı olduğunu belirten Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, “Teknoloji bağımlılığı sinsi başlıyor. Madde bağımlılığı ise kurtuluşu zor olan bir bağımlılıktır. Teknolojiği kullanırken çok dikkatli olun. Kişi teknoloji bağımlılığına karşı kendini kontrol edebilir. Siz hiçbir zaman teknolojiye ödün vermeyin. İnsan kendini iyi yönettiği zaman kimsenin ne yaptığına bakmaz. Yaşamdan vazgeçmiş insanların bağımlılığı bir maske olarak kullanır. Teknoloji bağımlılığı çok büyük bir tehlike” dedi.

7 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN İNSTAGRAMI OLUR MU?

Sosyal medya özgürlük alanı ama çok zararlı bir dünya olduğunu ifade eden Holt, “Yedi yaşındaki çocuğa nasıl instagram sayfası açılır anlamış değilim, orası çok karanlık bir çukur. Radyasyon riski çok fazla, duyarsız olmamak lazım” dedi.
Teknoloji bağımlılığı yüzünden insanların fiziksel rahatsızlıklar da yaşadığına değinen Holt, “Herkes fizik tedavi görüyor. Doğru düzgün durmayı ve oturmayı unuttuk. İnsanlar birbirinin gözüne bakmayı unuttu, teknoloji sayesinde. Artık SMS bile ikinci plana itildi, whatsapp’a kaydı, insanlar, ücretsiz olduğu için. Ben 20 yıldır spor yapıyorum. Hayatta her şeyi bıraktım ama sporu bırakmadım” diye konuştu.
Melek Okumuş’un sunuculuğunda gerçekleşen konferansta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Badminton İl Temsilcisi Hakan Ülgü, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, güzel ve faydalı konferansından dolayı teşekkür ederek, kendisine hediye verdiler.
GHSİM Müdürü Taşkesenligil, “Pınar Holt’a ilimize geldiği ve bu gençliğe teknoloji bağımlılığı konusunda yararlı bilgiler verdiği için teşekkür ediyoruz. Gerçekten bizim de çok şeyler öğrendiğimiz ve farkındalığına vardığımız faydalı bir konferans oldu. Kendisini bu bilgi birikiminden dolayı kutluyorum” diye konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana "Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" konulu sempozyum yapıldı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Depreme dirençli Adana ve Türkiye için yaşananları unutmadan, bilimin ışığında çalışmalıyız" dedi. Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mersin Toros Üniversitesi ve Adana Ticaret Odası desteğiyle "Deprem Sonrası Geleceği Kerpiç İle İnşa Etmek Sempozyumu" düzenlendi. Adana Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan Sempozyuma katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ülkenin en önemli gündeminin depreme dirençli kentler oluşturmak olması gerektiğini belirtti ve bunun için yapılması gereken her şeyin acilen hayata geçirilmesinin önemine işaret etti. Karalar şunları söyledi: “Toplum olarak afet yaşandığında o noktaya odaklanıyoruz ama bir müddet sonra bunu unutuyoruz. Türkiye’nin dünyadaki en riskli deprem bölgelerinden biri olduğu gerçeğiyle hareket edip tedbirlerimizi almalıyız.” Sempozyumun; Türkiye’nin en önemli gereksinimlerinden olan enerji kullanımını azaltan kerpiçle ilgili olmasını da önemsediğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “TMMOB’ne bağlı odalar, bir karşılık beklemeden, ülkenin problemleriyle ilgili proje üreten ve bunları anlatan kuruluşlar. Onların eleştirel yaklaşımına bakıp engellemeye çalışmak, ükemizde bilimin gelişmesinin önüne geçmek anlamına gelir” dedi. Türkiye’yi depreme dayanıklı hale getirmenin şart olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, ancak böylece hem insan kayıplarının, yaşanan acıların ve ekonomik yıkımın önlenebileceğini söyledi. 6 Şubat depremlerinin ardından gerçekleşen hasar sonucu Adana’da 7 binin üzerinde binanın, yıkılmasını gerektirecek denli hasar aldığını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar; Adana’nın depreme dirençli bir şehir olması için Afet Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçireceklerini, mikro bölgeleme çalışmaları yaptıklarını, tüm bunları ikinci dönemde uygulayarak, kentin depreme daha dirençli hale gelmesi için katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi. Karalar, konuşmasını; sempozyumu gerçekleştirenlere ve katılımcılara teşekkür ederek tamamladı. Sempozyumda; kerpiç, yığma ve karma tekniklerle inşa edilmiş yapılar ile deprem ilişkisinin disiplinlerarası bir perspektiften ve çok yönlü olarak ele alınması ve toprağın yapı malzemesi olarak irdelenmesi konuları üzerinde duruldu. Sempozyumun ana başlıkları, Kültürel Miras ve Kerpiç, Modern Toprak Yapılar ve Yapısal Davranışlar oldu.
Mersin Mersin’de belediye ekipleri yağış dolayısıyla teyakkuza geçti Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı sonrası şehir hayatının normal seyretmesi için alarma geçti. Kent genelinde yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı MESKİ, İtfaiye, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ekipler, gerekli uygun araç ve ekipmanla sahaya inerek olaylara anında müdahale etti. Mersin genelinde birçok noktada görev yapan ekipler, fırtına ve rüzgarın etkili olduğu lokasyonlarda mazgalların tıkanmaması için süpürge araçları ile çevre temizliği yaparken, olası bir ağaç devrilmesi ve çatıların uçma riskine karşılık teyakkuzda bekledi. ‘Alo 185’ veya ‘Teksin’ uygulaması üzerinden gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, hava koşullarının neden olduğu zor durumlara karşı önlem alırken, sorunların büyümesine de engel oldu. “Kentte olumsuz bir durum yaşanmaması adına 7/24 teyakkuzdayız” Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şefi Danyal Güngör, Meteoroloji Müdürlüğünün hafta sonu için kent genelinde yapmış olduğu uyarıları dikkate alarak harekete geçtiklerini belirtti. Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli bölgelerimizde 110 personelimiz ve 11 adet 8 metreküp vakumlu yol süpürme araçlarımızla olası bir yağmur durumunda mazgalların tıkanmaması için ana caddelerde yer alan tüm mazgalları süpürge araçlarımızla temizleyerek mücadele ediyoruz. Ekiplerimiz de sahada süprüntü atıklarının tamamını topluyor. Vatandaşlarımız, olası bir kirlilik veya olumsuzluk gördüklerinde ’Teksin’ üzerinden bizlere ihbar bırakıyor. Biz de en kısa sürede olaylara müdahale ediyoruz” dedi. Kentte olumsuz bir durum yaşanmaması adına 7/24 teyakkuzda olduklarını ifade eden Güngör, “Vatandaşlarımız, herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında ‘Alo 185’ ve ‘Teksin’ uygulaması üzerinden bize ulaşmaları halinde en kısa sürede gerekli müdahalelerde bulunuyoruz” diye konuştu.