EĞİTİM - 19 Temmuz 2018 Perşembe 11:58

Teknoloji Takımı İhlas Koleji’nden ikinci yıldızını seçti

A
A
A
Teknoloji Takımı İhlas Koleji’nden ikinci yıldızını seçti

Özel Marmara Evleri İhlas Ortaokulu öğrencisi Ahmet Berhan Keklik Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında düzenlenen elemelerden başarıyla geçti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından yürütülen programda yapılan iki elemeli yarışmada başarıya ulaşan Keklik, bu sayede 2018 Geleceğin Teknoloji Yıldızları arasına girerek 36 aylık robotik ve kodlama eğitimini ücretsiz olarak almaya hak kazandı.

Alacağı 36 aylık eğitimi heyecanla beklediğini söyleyen Ahmet Berhan Keklik, bu eğitimin sonunda Türkiye Teknoloji Takımı’na gireceğini söyledi. Eğitimini aldıktan sonra da kendini geliştirmeye devam edeceğini ifade eden Keklik, gelecekte robotik kodlama alanında çalışmak istediğini söyledi.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin Türkiye Teknoloji takımına iki öğrenci gönderdiklerini vurgulayarak, “Öğrencilerimiz Ömer Faruk Meral ve Ahmet Berhan Keklik, bizleri mutlu ederek Türkiye Teknoloji Takımı’na girdiler. Kendilerini 36 aylık çok değerli bir eğitim bekliyor. Şimdiden öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.