ÇEVRE - 29 Temmuz 2021 Perşembe 15:31

Termometreler 30 dereceyi aştı, İstanbul’da sahiller boş kaldı

A
A
A
Termometreler 30 dereceyi aştı, İstanbul’da sahiller boş kaldı

İstanbul'da son günlerde etkili olan yüksek sıcaklıklar nedeniyle, sabah ve öğlen saatlerinde sahiller boş kaldı. Termometrelerin 34 dereceyi aştığı sıcaklıklarda Maltepe Sahili havadan görüntülendi.

İstanbul son haftaların en sıcak günlerini yaşamaya devam ediyor. Termometreler 34 dereceyi gösterdi. Yüksek sıcaklıkların hakim olduğu İstanbul'da sabah ve öğle saatlerinde sahiller boş kaldı.

Son zamanların en sıcak günlerini yaşayan İstanbullular, nemin etkisiyle daha da hissedilen kavurucu sıcaklıklar nedeniyle sahilleri boş bıraktı.

Termometreler 30 dereceyi aştı, İstanbul’da sahiller boş kaldı

Uzmanlar ise başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşları sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını konusunda uyarıyor.

İstanbul'da bugün hava sıcaklığının 34 derece olduğu, nem oranının ise yüzde 37 olduğu gözlendi.

Öte yandan artan sıcaklıklar sonrası boş kalan Maltepe Sahili havadan görüntülendi.

Abdul Samet Kaya - Furkan Çon
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak Melikgazi Belediyesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 1 blok 36 adet daire, 3 adet dükkan için 15 Mayıs Çarşamba günü kat karşılığı yapım ihalesi düzenleyecek. 15 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da düzenlenecek ihale ile ilgili açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; "İlçemize sağladığımız hizmet ve yatırımlarımız arasında önde gelen hizmetlerimizden kentsel dönüşüm ile vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmeye devam ediyoruz. Ömrünü tamamlamış, atıl halde, yaşam alanı olma vasfını kaybetmiş yapıları nitelikli, depreme dayanıklı, konforlu yapılar haline getiriyoruz. Battalgazi, Kazım Karabekir, Anbar, Yıldırım Beyazıt ve Çorakçılar Mahallelerimizde kentsel dönüşümle yepyeni bir imaj oluşturuyoruz. Sağlıklı, nezih, konforlu yapılarımızda hemşehrilerimizin daha iyi bir yaşam sürmeleri için her detayı düşünerek projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Yıldırım Beyazıt Mahallesi 2. etap kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçemize yeni bir görünüm kazandıracağız. 15 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da 1 blok 36 adet daire, 3 adet dükkan için düzenleyeceğimiz ihaleye katılmak isteyen tüm müteahhit firmalarımızı bekleriz. Vatandaşlarımızı rahat ettirecek, yüzünü güldürecek kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Antalya Antalya Büyükşehir “Sakin Şehir” girişimi başlatıyor Antalya Büyükşehir Belediyesi, marka değeri taşıyan ve seçkin ziyaretçilerin tercih sebebi olan uluslararası belediyeler birliği Cittaslow (Sakin Şehirler) Ağı’na katılmak amacıyla çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi, sakin şehirler ağına üye olmak isteyen ilçe belediyelere yönelik de destek çalışması yürütecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında İtalya’da kurulan ve şu an dünyada 33 ülkede 296 şehrin üye olduğu uluslararası belediyeler birliği olan Cittaslow (Sakin Şehirler) Ağı’na üye olabilmek amacıyla çalışma başlattı. Cittaslow Metropolis Ağı’na üyeliğiyle ilgili yol haritasını belirlemek üzere ağa üye olmak isteyen ilçe belediyelerden temsilcilerin de yer aldığı bir eğitim toplantısı düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç ve ilgili belediye temsilcileri katıldı. "Uluslararası alanda katkısı büyük" Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, dünya kenti Antalya’yı uluslararası alanda daha iyi tanıtmak amacıyla farklı platformlarda yer almasının önemli olduğunu söyledi. Sakin Şehirler Ağı’nın çevre, altyapı, kentsel yaşam kalitesinin attırılması açısında etkili olduğuna değinen Lokman Atasoy, “Tarım, turizm gibi yerel ürünlerin desteklenmesi, kültürün yaşatılması gibi konularda; ekonomik, çevresel ve sosyal alanlarda sürdürülebilirlik felsefesini benimseyen bu ağı önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin Cittaslow Metropol girişiminin yanı sıra Sakin Şehir vasfına uyan ilçelerimizin de bu ağda yer almasını destekliyoruz. Türkiye’nin Cittaslow da 25 üyesi var. Antalya’da Büyükşehir Belediyemiz ve üç ilçemizin bu ağa girmesi noktasında hedefimiz var. Marka şehirler oluşturmak adına bu ağda yer almak zorundayız. Turizm sadece fuarlar ile olmuyor. Uluslararası alanda bu ağların büyük katkısı oluyor” dedi. Örnek çalışmalar değerlendirildi Eğitimde, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Cittaslow yolculuğuna ilişkin de bir sunum gerçekleştirildi. Türkiye’deki Cittaslow kentler ve örnek çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda 2023 yılında Cittaslow Ağı’na üye olan Finike Belediyesi’nin de üyelik süreci paylaşıldı.