GÜNDEM - 27 Şubat 2018 Salı 04:54

Terör mağduru Afrinliler Türkiye'de mutlu

A
A
A
Terör mağduru Afrinliler Türkiye'de mutlu

Başbakan Binali Yıldırım'ın, bölgede teröristlerin temizlenmesinin ardından 350 bin Afrinlinin topraklarına döneceğini açıklamasının ardından gözler Türkiye'deki Afrinlilere çevrildi. PKK’nın baskısından kaçtıklarını belirten Afrinli Aziz Hıdır, “Çocuklarımı PKK’ya vermemek için kaçtım. Eğer Türk askeri isterse 15 yaşındaki oğlumu gönderirim” dedi.

Suriye’nin Halep kenti Afrin ilçesinde 5,5 yıl önce PKK ve Esad rejiminin baskısı yüzünden Hatay’ın Kırıkhan ilçesine kaçan Afrinliler, TSK ve ÖSO’nun yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek veriyor. Terör örgütü PKK’nın 5 yıl önce Afrin’de çocuklarına zorla silah alacaksınız demesinin ardından Afrinli Kürt aileler, çocuklarıyla birlikte Türkiye'ye kaçarak Hatay’a sığındı. Burada çocuklarıyla birlikte yaşamlarını sürdüren ve çalışan aileler, yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından Afrin’in temizlenmesini bekliyor.

Terör örgütünün, çocuklarını zorla silahlandırmak istemesi üzerine ailesiyle birlikte Afrin’den kaçtığını belirten Ahmet Ömer (43), Zeytin Dalı Harekatı hakkında, “Allah hayırlısını versin, Allah ne verdiyse odur. Orada kim varsa, terörist mi, ne var temizlenecek artık. Operasyonun ardından durum güzel olacak” dedi.
5 çocuk babası Afrinli Ömer ise “Eğer devlet beni gönderirse giderim. Eğer beni çıkarmazsa buradayım. Eğer devlet, ‘Afrin güzel olmuş, memleketinize dönün’ derse gideriz. Ama biz gitmek istemiyoruz, devlet gönderirse gideriz. 5 senedir buradayız, Türkiye’de çok rahatız. Sıkıntı hiç yok. Çıkıyorum, çalışıyorum hiç sıkıntı yok” diye konuştu.

“PKK’nın zulmünden kaçtık”
PKK’nın kız ve erkek çocuklarına zorla silah vermek istemesi üzerine kaçtığını anlatan 7 çocuk babası Aziz Hıdır, “Beş buçuk sene önce tüm çocuklarımla birlikte buraya geldik. PKK’nın zorundan kaçarak geldik. Kız çocuklarımın zorla silah almasını istediler. Bu zulme dayanamayarak gizlice kaçtık. Orası temizlensin, kız çocuklarını götürmesin, kimse ölmesin” şeklinde konuştu.
Hıdır, topraklarına geri dönmeleri konusunda, “Eğer Recep Tayyip Erdoğan isterse gideriz ama istemezse gitmeyiz, burada kalmak istiyoruz. Elhamdülillah Türkiye’den çok memnunuz. Ben ve çocuklarım çalışıyoruz. Durumumuz iyidir” diye konuştu.

Türkiye’nin istemesi halinde çocuğunu Türk ordusuna göndereceğini belirten Hıdır, “PKK benim çocukları istedi vermedim. Ama burada Türk ordusu isterse, Afrin’de savaşmak için onlara teslim ederim” ifadelerini kullandı.
İhtiyaç olması halinde Türk ordusuna katılabileceğini belirten 15 yaşındaki Abdullah Hıdır da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istemesi halinde Afrin’e dönebileceklerini söyledi.  

Medeni Topaloğlu-Caner Sönmez- İsmet Biçen
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.