ASAYİŞ - 25 Kasım 2016 Cuma 18:31

Ticari araç merdivenlerden uçtu

A
A
A
Ticari araç merdivenlerden uçtu

Şişli’de bir ticari araç merdivenlerden aşağı uçtu. Olay yerinden kimsenin bulunmaması faciayı önledi.

Alınan bilgilere göre, Şişli Eskişehir Mahallesi Feylosof Sokak’ta park halinde bulunan ticari araç henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yokuş aşağı doğru hareket etmeye başladı. Hızla yokuş aşağı doğru ilerleyen araç merdiven ve apartman demirlerini kırarak aşağı doğru uçtu. Şans eseri olay yerinde kimsenin bulunmaması faciayı önledi. Aracın sahibi Sevam Peynirci, babasını almaya geldiğini ifade ederek, ‘‘Annem çağırmıştı. El frenini çektim. Arabayı stop ettim. Kenara bırakacaktım. 2 dakikada yukarı çıktım. Yukarı çıkmakla birlikte bir baktım ses duydum. Sesin arkasından koşmaya başladım aşağı doğru" diye konuştu.

Olay anında sokak esnafının yemek molasında olduğunu söyleyen Ferhat Dağ, "Araç yukarıdan aşağı doğru takır takır geldi ve geldiğinde de çalışıyordu araç. Aracın içerisinde insan olup olmadığına baktık. Baktık kimse yok araç çalışır bir vaziyette stop ettik arabayı. Arabanın ön camı patlak oradan kolumu soktum ve stop ettim arabayı. Arabanın içinde kimsenin olup olmadığına baktık. Kimse yoktu içeride. Yukarıdan aşağı doğru iniyor. Tesadüf orada bırakmış işte. Evi vardı orada. Evinden dolayı orada. Demirler geldi buraya. Bizde burada çalışıyoruz. Araç Allah’tan orada durdu. Durmasaydı bir de konfeksiyon atölyeleri buralar öğle saati yemek saati, çocukların olduğunu da hesapla’’ diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından itfaiye ve polis ekipleri olay yerine geldi. Aracın tekrar devrilmemesi için önlemler alındı. Yaşanacak olası bir kazaya yönelik sokağın başına ve sonuna emniyet şeritleri çekildi.

Murat Horoz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.