SPOR - 02 Eylül 2021 Perşembe 12:50

Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nda bir ilk

A
A
A
Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nda bir ilk

Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın başından bu yana, Covid-19'a yakalanan bir sporcunun ilk kez hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Korona virüs salgını nedeniyle Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları 2021 yılına ertelenmişti. Paralimpik Oyunları Japonya’da devam ederken, pandemi nedeniyle tartışmaların odağı haline gelen dev spor organizasyonunda bir ilk yaşandı.

Organizasyon Komitesi'nden bugün yapılan açıklamada, Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın başından bu yana Covid-19'a yakalanan bir sporcunun ilk kez hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Salı gecesi hastaneye kaldırılan yabancı paralimpik sporcunun durumunun ciddi olmadığı kaydedildi.

Öte yandan bugün doğrulanan 13 yeni Covid-19 enfeksiyonu paralimpik oyunları ile ilişkili vakalar toplamını 275'e taşıdı.

Bir yıllık bekleyiş son bulmuştu

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Covid-19 salgını nedeniyle bu yıla ertelenmiş, seyircisiz olarak gerçekleştirilen ve 17 gün süren olimpiyat maratonu 8 Ağustos'ta son bulmuştu.

Toplamda 13 gün sürecek paralimpik oyunlarının ise Pazar günü kapılarını kapatması bekleniyor.

Burak Ersoy
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Tutuklama sonrası Görele’de CHP’li 2 meclis üyesi partisinden istifa etti Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin tutuklanmasının ardından Belediye Meclisi’nde yapılacak başkan seçimi öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) iki meclis üyesi istifa etti. Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkında sosyal medya üzerinden paylaştığı öne sürülen bir mesajla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında "cinsel taciz" suçlamasıyla tutuklama kararı verilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırma kararı alınmıştı. Belediye Meclisi’nde 16 Şubat Pazartesi günü yapılacak başkan seçimi öncesinde CHP’li meclis üyeleri Hüseyin Gürel ve Fırat İmat, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Hüseyin Gürel, yaptığı açıklamada son günlerde kamuoyuna yansıyan iddiaların toplum vicdanında rahatsızlık oluşturduğunu belirterek, partisinin kamu vicdanını rahatlatacak açık bir siyasi duruş sergilememesi ve vicdani sorumluluğu gereği CHP üyeliğinden istifa ettiğini ifade etti. Fırat İmat ise açıklamasında, toplumun ahlaki hassasiyetleri karşısında sessiz kalmanın doğru olmadığını belirterek, siyasi sorumluluğun yalnızca hukuki süreci beklemek değil, kamu vicdanını da gözetmek olduğunu vurgulayarak, CHP üyeliğinden ayrıldığını duyurdu. İstifaların ardından Görele Belediye Meclisi’nde CHP’nin üye sayısı 5’e düşerken, AK Parti’nin 4 meclis üyesi bulunuyor. Mecliste ayrıca 2 bağımsız üye yer alıyor.
Mersin Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Somali’den inşallah güzel müjdeler, güzel haberler bekliyoruz" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çağrı Bey sondaj gemisinin Somali’ye uğurlandığı tören öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile yaptığı telefon görüşmesinde gemi personeline yolculuklarının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, müjdeli haberler beklediğini dile getirdi. Türkiye’nin enerji filosunun yeni gemilerinden Çağrı Bey derin deniz sondaj gemisi, bugün Mersin’in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı’ndan törenle Somali’ye uğurlandı. Uğurlama töreni öncesi Taşucu Limanı’ndaki gemiye çıkarak incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yetkililerden bilgi aldı. Bakan Bayraktar, brifingin ardından Mersin Valisi Atilla Toros, milletvekilleri, Somalili heyet ve gemi personelinin de bulunduğu Çağrı Bey gemisinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı. Bakan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda yaptığı konuşmada, "Efendim, Çağrı Bey, malumunuz bizim en yeni sondaj gemilerimizden bir tanesi. 7. nesil ve kulesi 114 metre olduğu için Süveyş Kanalı’ndan geçemiyor. Yani oradaki köprüyü geçemiyor. Malum bizim boğazlardan da geçemiyor. Dolayısıyla mecburen Cebelitarık, Güney Afrika Ümit Burnu, orayı seyretmek suretiyle yaklaşık 45-50 gün içerisinde inşallah Mogadişu’ya varacak. Yani nisan ayının ilk haftasında biz inşallah oraya varmasını hedefliyoruz. Bu gemide 180 mürettebat var. Şimdi kaptanımız burada, bütün Mersin milletvekillerimiz, valimiz hep beraber burada gemiyi göndermek için son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bir de sizlerin hayır duasını alalım dedik. İnşallah bu Ramazan öncesi, Ramazan bereketiyle de gelir, inşallah Somali’den hayırlı haberleri size, milletimize ve Somali halkına vermiş oluruz" dedi. Bakan Bayraktar, telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dünyanın en derin ikinci kuyusunun kazılacağı bilgisini de aktardı. "İnşallah bu sondajlarla sadece ülkemizde değil, tüm dünyada artık Türkiye’nin bütün bu gemilerinin sesini duyacağız, duyuracağız" Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmede gemide bulunanlara hitap etti. Erdoğan, "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın değerli mensupları ve Çağrı Bey sondaj gemimizin değerli mensupları, öncelikle bu yolculuğunuzun hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Nisan ayına kadar sürecek olan uzun bir yolculuğunuz var ama bu yolculuk gerçekten kutlu bir yolculuk olacak ve biz sizden, Somali’den inşallah güzel müjdeler bekliyoruz, güzel haberler bekliyoruz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. İnşallah bu sondajlarla sadece ülkemizde değil, tüm dünyada artık Türkiye’nin bütün bu gemilerinin sesini duyacağız, duyuracağız. Onun için ben bu kutlu yolculuğun hayırla vesile olmasını diliyorum ve sizlere tekrar Rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.