EKONOMİ - 27 Mayıs 2014 Salı 09:34

Toyota bu yıl dünyanın en değerli otomobil markası

A
A
A
Toyota bu yıl dünyanın en değerli otomobil markası

Toyota, 2014 BrandZ en değerli 100 küresel marka raporunda tüm otomobil markalarını geride bırakıp bir kez daha 'dünyanın en değerli otomotiv markası' seçildi.

Dünyanın en değerli 100 markası arasında yer alan Toyota, otomobil sektöründeki birinciliğini devam ettirdi. Toyota’nın marka değeri yüzde 21 artarak yaklaşık 29,6 milyar dolara yükseldi. Toyota ayrıca, otomotiv sektöründe en çok büyüyen markalardan biri olmayı başardı. Toyota, BrandZ raporunun yayınlanmaya başladığı 2006 yılından bu yana kendi sektöründe 7. kez birinci sırada yer aldı.

BrandZ raporunda, dünya genelinde 80 ülke ve bölgede Toyota’nın 6 milyon adedi geçen 24 farklı hibrit modelinin satışlarındaki artışların bu başarıda büyük rol oynadığı kaydedildi. Toyota, gelecek iki yıl içinde 15 yeni hibrit otomobili de pazara sunmaya hazırlanıyor.
Millward Brown tarafından yapılan araştırmayla en değerli 100 global marka için 30 ülkede 2 milyon kişinin katılımıyla elde edilen sonuçlar; BrandZ’in finansal analiz ve iş performansı sonuçlarının değerlendirilip birleştirilmesiyle ortaya çıkıyor.

Toyota Plaza Seçil Genel Müdürü Hasan Kamil Hayali, Toyota’nın yenilikçi çizgisi ve yeni teknolojilere yaptığı yatırımın her yıl karşılığını bulduğunu belirterek şunları söyledi; “Toyota, otomobil üretimindeki liderliğinin yanında teknoloji liderliği ile de ön plana çıkmıştır. Toyota, teknoloji başta olmak üzere çevre, sürdürülebilir ulaşım, güvenlik, konfor, enerji tasarruflu otomobiller yapma gayreti için yılda 10 milyar doları AR-GE merkezlerine aktarmaktadır. Toyota’nın teknolojiye yaptığı yatırım ve müşterilerine verdiği önem markamızı son yedi yıldır zirveye taşımıştır. Temel felsefesi insana saygı ve sürekli iyileştirme olan Toyota, en değerli otomobil sıralamasında markamızı zirvede tutmaktadır.”
Hayali, Toyota Plaza Seçil olarak Toyota’nın kazandığı bu başarılardan ötürü gurur duyuyor ve müşterilerine verdiği hizmetin kalitesiyle ve müşteri memnuniyetini her zaman en üst önemde görmekle Toyota markasının bayisi olmanın ayrıcalığına layık olmaya çalıştıklarını söyledi. Hayali, Toyota araçlarıyla ilgili bilgi almak isteyen müşterilerimizin 555 8198001 nolu telefon ya da web sitemiz www.toyotasecil.com’dan bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

TRABZON

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Atalarından gelen bayramlaşma geleneğini sürdürüyorlar Rize’nin Ardeşen ilçesinde yaşayan mahalle sakinleri atalarından gelen bayramlaşma geleneğini sürdürüyorlar. Ardeşen ilçesine bağlı Işıklı Meyvalı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, atalarından gelen bayramlaşma geleneklerini sürdürüp, hasta ve yaşlıları evlerinde ziyaret ediyor. Bayram namazı ile başlayan bayramlaşmalar mahalle boyunca kalabalıklaşarak devam ediyor. Hiçbir küskünlüğün olmadığı mahallede yaklaşık 100 hane ziyaret edilerek bayramlaşılıyor. Evlerin ziyareti esnasında da geceden hazırlanan ikramlar dağıtılıyor. Evlerin kapılarında ise haşlanmış yumurtalar herkes için hazırlanıyor. Toplanan haşlanmış yumurtalar ile sonrasında mahalleli hangisinin kırılıp kırılmadığına dair kendi aralarında yarışıyor. Son olarak da bir vatandaş çay alım yerinde balkon konuşması yaparak günü sonlandırıyor. Atalarından gelen bayramlaşma geleneğini her yıl sürdürmeye çalışan mahalle halkı çocuklarına da bu geleneği aşılamaya çalışıyor. “Biz senelerce bu geleneği sürdürüyoruz” Yıllardır kendi geleneklerini sürdürdüklerine vurgu yapan Recep Kalender, “Biz bayramlaşma etkinliğimize ilk önce camiden başlıyoruz. Akabinde mahalledeki evleri tek tek gezmeye başlarız. Onlar da ellerinde ne varsa böreği, baklavası, helva gibi farklı şeyler yaparak herkes sabahın 6’sında bizi karşılar. Biz senelerce bu geleneği sürdürüyoruz. Sürdürmeye de aynı heyecanla devam ediyoruz. Antalya, Bodrum gibi yerlere giden arkadaşlara söylüyorum, biraz da kendi evlerinize gidin. Bayramlar bunun içindir. Tatili başka zamana sakla. Şimdi yumurta bizim için çok önemli. Kabuğu en sert olan başarılı oluyor. Bu aramızda yaptığımız neşeli bir oyun. Kimin yumurtası en başarılıysa o artık göğsünü kabartarak mahallede ben birinciyim diyerek aramızda şakalaşma olur. Bağlılıklar devamlı oluyor. Biz akrabalarımız ve en yaşlımız olmak üzere ellerini öpüyoruz. Onlar o kadar seviniyor ki. Bunları esirgemeyelim. Bunlar çocuklarımıza da aşılansın. Bu bilince kavuşsunlar çünkü kaybettiğimiz şeyler arasında artık. Bizde canlandırıyoruz” şeklinde konuştu. “Yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” Her bayram geleneklerini sürdürdüklerini ifade eden Sonnur Kalender, “Her bayram arife gününden başlarız. Baklavalarımızı, Laz böreklerimizi, sarmalarımızı sarmaya başlarız. Büyük bir heyecanla çocuklarımıza, eşimize yeni kıyafetler alırız. Biz bu tarihi geleneği uygulamayı seviyoruz. Ramazan Bayramı’nda da Kurban Bayramı’nda da geleneğimizi sürdürüyoruz. Yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İkram bizim için çok önemli” dedi. “Bizim bayramlarımız gerçekten şahane” Bayramları unutturmamaya çalıştıklarını belirten Samiye Kalender ise, “Bayram geleneğimiz gerçekten çok güzel. Biz elimizden geldikçe bir şeyler hazırlıyoruz. Bizim bayramlarımız gerçekten şahane. Unutturmuyoruz. Gerçekten gençlerimiz de eskiden beri bu kalabalık devam ediyor” ifadelerini kullandı.
İzmir Bacağı kesilmekten kurtarılan ’Balım’ kendine yuva arıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin veteriner hekimleri yaralı halde kendilerine getirilen ve sol ön bacağı parçalandığı tespit edilen sahipsiz kediyi yeniden hayata döndürdü. Bacağı başarılı bir operasyonla kesilmekten kurtarılan kediye özel bir aparat takıldı. Veterinerlerin Balım ismini verdiği sevimli kediye tedavinin ardından yuvasını açacak bir aile aranıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, sahipsiz canların hayatına dokunuyor. Hayvanların bakım ve tedavilerini yapan ekipler zorlu operasyonlara da imza atıyor. PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde gerçekleştirilen başarılı bir cerrahi operasyonun ardından sahipsiz bir kedinin bacağı kurtarıldı. Dost canlısı tavırlarıyla herkesin sevgisini kazanan kediye veterinerler Balım ismini verdi. Özel aparatla sabitlendi Ameliyat hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Mehmet Uysal, ortopedi biriminde kedinin bacağının durumunu tespit ettiklerini belirterek, “Bacağının ciddi şekilde parçalandığını gördük. Burada sağlığına kavuşması için hemen gerekli cerrahi tedaviyi uyguladık. Bacağında parçalanan kemikleri özel bir aparatla sabitledik. Güvenli bir yöntem olduğu için bunu tercih ettik. Kedimiz 25 gündür bu şekilde tedavi altında. Bir süre sonra bu taktığımız aparatın kırıklar üzerindeki etkisine bakacağız. Bacak iyileşmiş olursa çıkaracağız. Şu anda sağlığı ile alakalı bir problemi yok. Keyfi yerinde. Bacağını nasıl kullanacağını öğreniyor diyebilirim” diye konuştu. Şimdi sıra sıcak bir yuvada Bu yöntemin zorlu ve maliyetli olduğunu da aktaran Uysal, “Biz böyle bir tedavi uygulamamış olsaydık kedinin bacağını ampute etmek zorunda kalacaktık. Çünkü iyileşme ihtimali çok düşük bir kırık. Biz bu şekilde şans vermek istedik. O da bizim tedavimize çok güzel bir şekilde cevap verdi. Muhtemelen de iyileşip buradan gidecek. En büyük temennimiz kendisine yuvasının kapısını açacak iyi yürekli bir aileyle birlikte buradan ayrılması” cümlelerine yer verdi.