GÜNDEM - 24 Temmuz 2014 Perşembe 22:36

Trabzon Filistin için yürüdü

A
A
A
Trabzon Filistin için yürüdü

Trabzon’da İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulüm yapılan yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

Trabzon Sivil İnisiyatif Platformu tarafından düzenlenen “Filistin’le Dayanışma Etkinliği”ne çok sayıda katılım olurken, etkinliğe Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, MHP İl Başkanı Muammer Demeli, SP İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
Trabzon Uzunsokak’tan başlayan yürüyüş Meydan Parkı'nda sona ererken, burada yapılan mitingde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gazze’nin yanında olduklarını belirterek, “Tek suçları Müslüman olmak ve Mescid-i Aksa’yı korumak olan mücahit Gazzeli kardeşlerimize reva görülen zulüm ve şiddeti, soykırım ve insanlık suçunu nefretle lanetliyorum. İnşallah İsrail’in Gazzeli kardeşlerimizin akıttıkları kanlarında boğulacaklarını hatırlatıyorum” dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu, Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerden örnekler vererek zalimin değil mazlumun yanında olduklarına vurgu yaparak, “Her birimizin birer Gazzeli olduğumuzu ve her birimizin Şehit Şeyh Ahmed Yasin olduğumuzu haykırmak için buradayız. Bu münasebetle vahşi terörist İsrail devletine Rabbimizin İbrahim Suresi 46. Ayeti'yle sesleniyorum ve onları bu ayetle bir kez daha ikaz ediyorum; ‘Onların dağları yerinden oynatacak güçleri (tankları, tüfekleri, topları) olsa da biliniz ki Allah’ın dediği olacaktır. Allah’ın izniyle kurtuluş yakındır, zulüm ve zalim asla payidar kalmayacaktır. Yeter ki biz Müslümanlar olarak sağlam duralım. Dik duralım” ifadelerini kullandı.

"AYAĞA KALKMA ZAMANI"
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de Trabzon’un haksızlığa karşı haykırışının bir göstergesi olduğunu belirtti.
Genç konuşmasında, “Trabzon, Filistin’de kardeşleri zulüm altında iken, katliama maruz kalırken, yüreğini onlarla birlikte hissettiriyor elhamdülillah. Bu duruş için herkese teşekkür ediyorum. Biz iftarımızı huzur içinde açıyoruz ancak her gece Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeliyiz. Bütün dünya bilmeli ki Filistin davası sadece Filistin’de yaşayan Müslümanların değil, Türk milletinin öz davasıdır ve ilelebet de davası olmaya devam edecektir. Filistin’de zulüm sona erinceye, barış meydana gelinceye kadar Türkiye Cumhuriyeti olarak Müslüman ve Türk alemi olarak bu davanın tarafı olmaya devam edeceğiz. Ve inşallah bizler bugün Trabzon’da ve ülkemizin her yerinde katliam yapan İsrail devletini katil terör devletini şiddetle kınıyoruz, lanet olsun diyoruz. Ve inşallah bir an evvel bu zulüm bitip Filistin’de huzur ve barış olsun. Onlar Müslüman oldukları için bu katliama maruz kalıyorlar biz de bu haksızlığa zulme her zaman 'dur' diyeceğiz, haykıracağız. Ama Müslüman olan diğer devletler neden sessiz, neden onların sesi-soluğu çıkmıyor. Artık bütün Müslüman devletlerin bu zulme, bu orantısız güce dur demesi lazım. Onları da bu uyanışa davet ediyoruz. Artık ayağa kalkma zamanıdır” ifadelerini kaydetti.

"ÇOK YAKINDA TÜRKİYE İSLAM ALEMİNİN SANCAKTARLIĞINI YAPACAK, İSRAİL VE ONUN YANDAŞLARINA GEREKEN DERSİ VERECEK"
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ise bütün dünyanın bu konuda Türkiye’nin ne söyleyeceğini merak ettiğini ifade etti. Günnar şunları söyledi:
“Yeniden dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olduğumuzda inşallah, bugün TV’lerde gördüğümüz bu zulüm inşallah o zaman duracak. O zaman İslam birliği, İslam kardeşliği ve vatan birliği, bayrak birliği etrafında şu anda olduğu gibi daime bunun için koşuşturup çabalayacağız ve dua edeceğiz. Bugün elimizle gücümüz yetmiyor, kalbimizle buğzettik, bunları lanetliyoruz. Çok yakında Türkiye İslam aleminin sancaktarlığını yapacak, İsrail ve onun yandaşlarına gereken dersi verecek. Bütün siyasi partiler olarak bu konuda hiçbirimizin ayrı gayrı düşündüğünü aklıma bile getirmiyorum. Birlik ve beraberliğimiz, vatanımız, bayrağımız ve dinimiz için.”

"CANIMIZSA, CANIMIZI DA VERİRİZ"
MHP İl Başkanı Muammer Demeli ise, Gazze için, Filistin için tek yürek olduklarını belirterek, “Susmayacağız, çünkü sıra bir gün bize de gelebilir. Canımızsa seve seve vermeye hazırız. Biz peygamber ümmetindeyiz, onlar da bizim canımız, ciğerimiz. Gazze bizim de Türkistan da bizim değil mi? Musul, Kerkük bizim değil mi? Dün bir terör örgütünün istilasına uğrayan Musul’daki ve Kerkük’teki kardeşlerimiz çölün ortasında aç ve susuz, onlar da bizim kardeşimiz. Buradaki kardeşlerimizin tamamının benim duyduğum acıyı duyduğuna inanıyorum. Bizi bugün buraya toplayan Sivil İnisiyatif mensubunun o kardeşlerimiz için de burada bir gün yapmasının çağrısını yapıyorum. İnşallah onlar için de bir gün burada oluruz” diye konuştu.

"DÖRT ELLE KUR’AN'A SARILMADIKÇA ZULÜM BİTMEYECEKTİR"
Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu ise, bir insanın dinini, dilini ve tarihini iyi bilmedikçe ileriye dönük sağlıklı adım atamayacağını söyledi. Çizmecioğlu, “Mazlumu ayağa kaldıracak anlayış peygamberlerin hak arayışına dayanan ölçülerdir. Bu mücadele bugün vardır da geçmişte olmamış mıdır? 2008 yılında da İsrail bini aşkın din kardeşimizi Filistin’de katletmişti. Böyle palyatif olaylar karşısında bir araya gelmek yerine inancımız gereği tevhid akidesi etrafında toplanmak her Müslümanın görevidir. Bunu yapamadığımız müddetçe siyonizmin böl, parçala yönet anlayışı ile bize her türlü baskı ve kötü muameleyi uygularlar. Dört elle Kur’anımıza sarılmadıkça, dört elle Peygamber hadislerini önümüze ölçü olarak koymadıkça, onların AB topluluklarına, BM’deki adaletsiz uygulamalarına boyun eğdikçe o baskı ve zulümden kurtulamayız” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Çevre Haftası: Minikler geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı kıyafetleri sergiledi Samsun’da Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden farklı kıyafetler yaptı. Defile ile insanlara yaptıkları kıyafetleri sergileyen minikler ilgiyle izlendi. Samsun Valiliği koordinatörlüğünde, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda Çevre Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Samsun’daki kurumlar stant açarak geri dönüşüm malzemelerinde yaptıkları eserleri sergiledi. Geri dönüşüm malzemelerinde yapılan tablolar, el sanatları, geri dönüşüm sayesinde yetiştirilen çiçekler, oyuncaklar ve birçok eser görücüye çıktı. Ayrıca belediyelerin ve diğer kurumların yaptıkları farklı etkinlikler ile öğrencilere geri dönüşümün önemi anlatıldı. Etkinlikte Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin yaptığı mehteran gösterisi büyük alkış aldı. Miniklerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı kıyafetler defileye çıktı Anaokulu öğrencileri, geri dönüşümünün önemine dikkat çekmek için geri dönüşüm malzemelerden kıyafetler yaptı. Etkinlikte kıyafetleri sergileyen minikler ilgiyle izlendi. Halide Adıp Adıvar Anaokulunda öğretmen olan Sevilay Özata, “Çevre Haftası çerçevesinde geri dönüş malzemelerinden defile hazırladık. Öncelikle velilerimizle görüşerek neler yapabileceğimiz hakkında sohbet ettik. Ardından 2 haftalık bir süreçte kostümlerimizi hazırladık. Genel anlamda çöpe attığımız çoğu şeyin geri dönüştürülerek bir kostüme, oyuncağa dönülebileceğini görmüş olduk” dedi. Minikler ise aileleriyle birlikte kostümleri hazırlandıklarını, çöplerin yerlere değil, çöp kutularına atılması gerektiğini söylediler. Etkinliğe ayrıca Samsun Vali Yardımcısı Vekili Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ve vatandaşlar katıldı.
Bursa Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay seçildi Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin (SKB) 41. Meclis Olağan Toplantısı’nda yeni dönem başkanlığına oy birliğiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay seçildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 41. Olağan Meclis Toplantısı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 45 belediye başkanı ve 200 meclis üyesinin katılımıyla Bursa’da gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonucunda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Birlik Başkanı olarak seçildi. Ayrıca Birinci Başkanvekilliğine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İkinci Başkanvekilliğine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir seçildi. Encümen üyeliklerine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Cengiz, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fırat Görgel, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahit Çervatoğlu, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ve Mersin Yenişehir Belediyesi meclis üyesi Hülya Günel seçildi. Katip üyeliklerine Karşıyaka Belediyesi Meclis üyesi Nilüfer Bakoğlu ve Akçadağ Belediyesi Meclis üyesi Yasin Demir seçildi. Toplantıda ev sahibi olarak konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Dünya Sağlık Örgütü’nün 30 yılı aşkın bir süre önce başlattığı sağlıklı şehirler hareketinin Türkiye’deki temsilcisinin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin olduğunu hatırlattı. Kent ile sağlık arasında bağ bulunduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, sanayileşme sonucu ortaya çıkan çevre sorunlarının yaşlısı genci, zengini fakiri ayırt etmeksizin toplumun tüm kesimi için tehdit oluşturmaya başladığını belirtti. Bu sebeple kentlerdeki sağlık şartlarını iyileştirecek yasalar çıkarılmaya başlandığını, yasaların bir yandan da kentin planlanmasına yönelik kararlara ve kentsel planlamanın gelişimine zemin hazırladığını anlatan Başkan Bozbey, alınan her kararın insan sağlığına etkisini düşünmek ve kararları bu çerçevede şekillendirmek zorunda olduklarını hatırlattı. Başkan Bozbey, “Sağlıklı kentler hareketi tüm politikalarda sağlık ve sağlıkta eşitsizlik ana temalarına odaklanarak, başta yerel yönetimler olmak üzere merkezi yönetimler ve yerel yönetimlerin tüm paydaşlarını harekete geçirmeye odaklanmıştır. Bu harekete gönül vermiş, kentinin ve kent sakinlerinin sağlığını her şeyin üstünde tutan biz yerel yönetimlerin karar vericileri, bu ayrıcalıklı harekette, ‘Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ çatısı altında bir araya geliyoruz. Şu anda 139 üye belediyeye ulaşan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, yerel yöneticilerimizin destek ve katkılarıyla ülkemizin en güçlü birliklerinden biri haline gelmiştir. Birliğimiz’e önceki dönemlerde katkı sağlayan tüm başkanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. 41. Olağan meclis toplantımızın hayırlı olmasını, Birlik Başkanı seçilen Cemil Tugay’a da yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve SBK Başkanı Cemil Tugay, yeni dönemin Türkiye’ye, birliğe hayırlı olmasını diledi. İklim krizinin tüm insanlığı tehdit ettiğini söyleyen Cemil Tugay, iklim krizine karşı yerel eylem planlarının olması gerektiğini belirten Tugay, “Bana verilen bu onurlu görevin gereği olarak önümüzdeki iki yıl boyunca en çok iklim krizi konusunda aksiyon almaya, eylem planları ortaya koymaya ve dayanışma içerisinde olmaya davet edeceğim. Gittikçe yaygınlaşan bazı sağlık problemleri üzerine çalışma grupları kuracağız. Bireysel sağlığı, toplum sağlığını, yaşam şartlarımızı en fazla iklim krizi tehdit ediyor. Birliğimizin de çalışmaları içerisinde öncelikle yer bulacaktır. Beni bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ayrıca İzmir-Tire ve İzmir-Torbalı belediyelerinin yeni üye olarak kabul edildiği toplantıda, 2 üye belediyenin ayrılmasına ilişkin karar da kabul edildi.
İstanbul Süper Lig’in 2023-2024 sezonu istatistikleri açıklandı Trendyol Süper Lig’in 2023-2024 sezonu istatistik bilgileri Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yayımlandı. 2023-2024 sezonu sona eren Trendyol Süper Lig’in istatistik bilgileri yayımlandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Yönetim Sistemleri Bölümü’nün maç hakem raporlarına dayanarak hazırladığı istatistiklerde; en çok süre alan oyuncu, galibiyet sayıları, gol ve kart sayıları, oyuncu değişiklik sayıları gibi veriler yer aldı. En çok süre alan oyuncu Ferdi Kadıoğlu Süper Lig’de geride kalan sezonda Fenerbahçe’nin başarılı oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, forma giydiği 37 müsabakada toplam 3 bin 328 dakika forma giyerek bu alanda ipi göğüsledi. Kadıoğlu’nu 3 bin 310 dakika ile Kasımpaşa Kulübü’nden Haris Hajradinovic ve 3 bin 299 dakikayla Galatasaray’ın başarılı eldiveni Fernando Muslera takip etti. İç sahada Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, iç sahada elde ettiği 18 galibiyetle bu alanda başı çekiyor. Cimbom’u 15 galibiyetle Fenerbahçe, 12 galibiyetle Trabzonspor ve 11 galibiyetle Çaykur Rizespor takip ediyor. Sezonu 6. sırada tamamlayan Beşiktaş’ın ise ev sahibi olduğu müsabakalarda RAMS Başakşehir ve Samsunspor ile birlikte 10 galibiyeti bulunuyor. Sezon boyunca en fazla deplasman galibiyetini ise Fenerbahçe elde etti. 16 galibiyetli sarı-lacivertlileri 15 galibiyetle Galatasaray takip etti. 8 kırmızı kartla Adana Demirspor zirvede Süper Lig’in 2023-2024 sezonu boyunca toplam bin 61 gol atıldı. 38 haftalık süreçte 39 golün atıldığı 14. ve 38. haftalar en çok golün atıldığı, 17 golün atıldığı 28. hafta ise en kısır hafta oldu. Sezon genelinde 76 kırmızı, bin 1591 sarı kart çıktı. Adana Demirspor, gördüğü 8 kırmızı kart ile bu alanda listenin başında yer alırken 104 sarı kart gören Hatayspor ise en çok sararan takım oldu. Gol kralı Mauro Icardi Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’ın Arjantinli santrforu Mauro Icardi de kaydettiği 25 golle Süper Lig’in gol kralı oldu. Yarışta Fenerbahçe’den Edin Dzeko 21 golle 2., Sivasspor’dan Rei Manaj 18 golle 3. sırada yer aldı. Listede 8. sırada yer alan Kasımpaşa’nın başarılı orta sahası Aytaç Kara ise kaydettiği 14 golle en skorer Türk oyuncu oldu.
Ankara Çevre yatırımları için yerel yönetimlere 50 milyar TL destek verildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşların daha temiz bir çevrede yaşaması için çalıştıklarını belirterek, “Çevre yatırımları için yerel yönetimlere 50 milyar TL değerinde nakdi destek sağladık” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin 22 yıllık çevre ve iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını anlattı. Bakanlığın 2002 yılından bu yana iklim değişikliğiyle mücadele ve yeşil dönüşüm konularında önemli adımlar attıklarına dikkat çeken Bakan Özhaseki, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, ulusal ve uluslararası ölçekte yapılan önemli yatırımlardan bahsetti. İklim değişikliği ile etkin mücadele edilebilmesi için ülke olarak, Paris İklim Anlaşması’na taraf olduklarını belirten Bakan Özhaseki, 2053 yılına yönelik ‘net sıfır emisyon’ hedeflerini de ortaya koyduklarını ifade etti. Türkiye’nin sera gazı emisyon projeksiyonlarını gerçekleştirdiklerini anlatan Bakan Özhaseki, 2030 yılı Ulusal Katkı Beyanını Birleşmiş Milletler Sekreteryasına sunduklarını aktardı. İklim Kanunu önerisini TBMM’ye sunacaklarını belirten Bakan Özhaseki, “2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Dönüşüm için İklim Kanunu önerimizi; paydaşların talepleri ve bilimsel veriler doğrultusunda güncelliyoruz. Kısa zamanda Yüce Meclis’e sunacağız” dedi. Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Korunan alan miktarı ve kurduğumuz ekolojik koridorlarla ülkemizin yeşil varlığını artırıyoruz. Korunan alan miktarı 2011 yılında yüzde 6,3 iken 2024’te yüzde 12,9’a yükseldi. Hedefimiz, 2030 yılında yüzde 30’a ulaşmak. Ayrıca, AK Parti hükümetleri döneminde 7 milyardan fazla ağacı toprakla buluşturduk. Yıllık toprak kayıplarını 130 milyon tonun altına düşürme hedefimize ulaşarak, toprak kayıplarını yıllık 113 milyon ton seviyelerine düşürdük” İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmayı amaçladıklarını vurgulayan Özhaseki, “Ülkemizin karbon stok miktarını artırmak gayesiyle yutak alanlarımıza yenilerini ekliyoruz. 2024 yılı içerisinde hedefimiz 3,5 milyon metrekare yeni karbon yutak alanı oluşturmak. Yine iklim değişikliğiyle mücadelede ve 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimiz kapsamında 81 ilimizde 75 milyon 886 bin metrekare alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz; 100 milyon metrekare millet bahçesini ülkemize kazandırmak” açıklamasında bulundu. Son 20 yılda sosyal konut ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla üretilen 3 milyondan fazla konutun çevreye ile iklim dostu olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Programı çerçevesinde şehir merkezlerinde yaklaşık 6000 konutun ısınmada temiz yakıt dönüşümü ile emisyon azaltımı sağladık. İnşası devam eden konutların dönüşümünde de aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Ayrıca, ‘Daha Yeşil ve Yaşanabilir Şehirler’ hedefiyle ülkemiz genelince 1671 km bisiklet yolu, 420 kilometre yeşil yürüyüş yolu yaptık” ifadelerini kullandı. Çevre yatırımları için yerel yönetimlere 50 milyar TL destek verildi Özhakesi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve daha temiz bir çevrede yaşanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen çevre yatırımları için yerel yönetimlere 50 milyar TL değerinde nakdi destek sağladık. Bugüne kadar atık su arıtma tesislerinin enerji giderlerinin yarısını biz karşıladık. Yani yerel yönetimlere atık su arıtma tesisleri için 7 milyar 700 milyon TL değerinde destek sağladık. Atık suları da yeniden kullanıma sunuyoruz. 2024 itibarıyla arıtılmış atık suların yeniden kullanım oranını yüzde 5,3’e getirdik. Hedefimiz 2028 yılında yüzde 11’e; 2030 yılında ise yüzde 15’e çıkarmak.” Bakan Özhaseki, vatandaşları ÇEVREFEST’e davet etti Çevre bilinci oluşturmak ve iklim farkındalığına dikkat çekmek için ÇEVREFESt’i düzenlediklerini belirten Özhaseki, şunları kaydetti: “Çevreci lider Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde çevreyi korumak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Millet bahçelerinden yerel yönetimlere desteğe, Paris İklim Anlaşması’ndan korunan alan miktarının artırılmasına, denizlerin denetlemesinden havamızın ve toprağımızın korunmasına kadar pek çok çalışmayı sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın öncüsü, lokomotifi ise şüphesiz Sıfır Atık’tır. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde bir dünya markası haline gelen Sıfır Atık, milletimizin yüz akıdır. Bu ve benzeri projelerimizi milletimize daha iyi anlatmak, çevre bilinci oluşturmak ve iklim farkındalığına dikkat çekmek için 6-9 Haziran tarihleri arasında ÇevreFest’i düzenliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Başkent Millet Bahçesine bekliyoruz.”