ASAYİŞ - 27 Eylül 2012 Perşembe 17:37

Traktör kaza yaptı: 1 ölü

A
A
A
Traktör kaza yaptı: 1 ölü

Ankara’nın Polatlı ilçesinde tarım işçilerini taşıyan traktörün römorkunun devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

DENİZ DURUKAL
ANKARA


Alınan bilgiye göre, Sarıoba Köyü’nde saat 08.00 sıralarında Sarıoba-Polatlı karayolu 3. kilometresinde, kabak hasadına giden işçileri taşıyan R.Y. yönetimindeki traktörün römorku, römorku traktöre bağlayan özeğin çıkması sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada römorkta bulunan Ayşe Gürtürk (18) olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Sevgi Karadeniz, Şerife Gürtürk, Zülfiye Gürtürk ve Muammer Kumru ile ismi öğrenilemeyen bir işçi çevredekilerin yardımıyla otomobiller ve ambulansla Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultanbeyli’de "Siyer-i Nebi" programı gerçekleştirildi Sultanbeyli Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu tarafından “Ailemle Siyer-i Nebi Yolunda” projesi kapsamında gerçekleştirilen yarışmaların final programı yapıldı. Sultanbeyli Belediyesi’nin destekleriyle, Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu tarafından “Ailemle Siyer-i Nebi Yolunda: Peygamberimizi Anma ve Ödül Töreni” düzenlendi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim, Eğitimci-Yazar Zekeriya Erdim, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sahne aldı. Usta Şair Mehmet Akif İnan’ın “Mescid-i Aksa Şiiri”ni okuyan öğrencinin coşkusu izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerden oluşan bir koro “Bir sabah gelecek kardan aydınlık” şarkısını ve çeşitli ezgileri okudu. Öğrencilerin performansı dinleyicilerden tam not aldı. Öğrencilerin ardından Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim ve Eğitimci-Yazar Zekeriya Erdim katılımcılara sunum yaptı. Peygamber Efendimizin hayatı, sosyal ve toplumsal yaşamı başta olmak üzere pek çok konuda bilgi paylaşımında bulunuldu. Hadis-i Şerif’lerden alıntılar yapılarak, Peygamber Efendimizin örnek bir insan oluşuna vurgu yapıldı. Programın sona ermesinin ardından yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Saliha Erdim adına Kudüs’te 3 adet Zeytin Ağacı dikildiğine ilişkin belge, Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Şahin tarafından takdim edildi. Yazar Saliha Erdim, öğrenci ve velilerden gelen talep üzerine kitaplarını imzaladı.
Denizli Vali Coşkun; “Denizliler, düşmanın bu topraklara ayak basmasına müsaade etmemiştir” DENİZLİ (İHA) – Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Coşkun, Denizlili hemşehrilerine seslendiği mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde başka milletlerin boyunduruğu altında olmayı kabul etmemiş, bağımsız yaşama iradesini her şeyin önünde tutmuştur. Bugün, aziz Denizli halkının Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde işgale, zulme, haksızlığa karşı başkaldırdığı; bölgesinde uyanış fitilinin ateşlenmesine vesile olduğu şanlı bir gündür. Müftü Ahmet Hulusi Efendi, 15 Mayıs 1919’daki fetvasında, ‘Silahımız olmayabilir, topsuz tüfeksiz, sapan taşları ile de düşmanın karşısına çıkacağız. İstiklal aşkı, vatan sevgisi hassasiyet şuurumuz ve kalbimizdeki iman ile mücadelemizin sonunda zaferi kazanacağız. Bu uğurda canını verenler şehit, kalanlar gazilerdir. Bu mutlak olarak cihad-ı mukaddestir’ demiştir. Bu fetva ile birlikte Denizliler, düşmanın bu topraklara ayak basmasına müsaade etmemiştir. Bağımsızlığı uğruna, canından ve tüm benliğinden vazgeçen kahraman ecdadımızın evlatları olarak vatan, millet ve bayrak sevgisini, büyük bir dayanışma içerisinde her daim yaşatıp gelecek nesillere de bu ruhu aktarmak bizlerin de en büyük sorumluluğu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele’de Denizli halkına önderlik eden Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile Millî Mücadele’nin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”