DÜNYA - 06 Ocak 2021 Çarşamba 21:50

Trump: 'Asla pes etmeyeceğiz. Asla boyun eğmeyeceğiz'

A
A
A
Trump: 'Asla pes etmeyeceğiz. Asla boyun eğmeyeceğiz'

ABD Başkanı Donald Trump “Çalmayı Durdur” mitinginde yaptığı konuşmada destekçilerine, “Asla pes etmeyeceğiz. Asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

ABD’de sona yaklaşılan seçim yarışında, ABD Başkanı Donald Trump seçimlerde hile yapıldığı iddialarını yineledi. ABD Kongresi yeni başkanı resmi olarak onaylamak için toplanırken, Trump destekçileri başkent Washington DC’de “Çalmayı Durdur” mitinginde bir araya geldi. Yaklaşık 30 bin kişinin katılmasının beklendiği miting de konuşma yapan Trump, seçimlerin kendisinden çalındığını iddia etti. Başkan Trump, “Asla pes etmeyeceğiz. Asla boyun eğmeyeceğiz. Hırsızlık var ise kabul etme olmaz” ifadelerini kullandı. Kongrede bulunan Cumhuriyetçileri zayıflıkla suçlayan Trump, kendisine seçim yolsuzluğu ile savaşta destek vermedikleri için zavallı olduklarını belirtti.

Başkan Yardımcısı Mike Pence ile de görüştüğünü ifade eden Başkan Trump, Pence’in kongrede bugün oylanacak olan Joe Biden’ın Başkanlık onayını durdurabileceğini ifade etti. Pence’in bunu yapmaya hakkı olduğunu belirten Trump, “Bizler ülkemizi korunmak, ülkemizi desteklemek, Anayasamızı desteklemek ve korumak zorundayız” dedi.

Ancak Pence konum olarak Senato Başkanı olsa da Trump’ın iddia ettiği gibi bir yetkiye sahip bulunmuyor.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.