ASAYİŞ - 30 Mayıs 2020 Cumartesi 12:42

TSK‘dan İdlib’e büyük sevkiyat

A
A
A
TSK‘dan İdlib’e büyük sevkiyat

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İdlib’de başlatılan harekatına destek amaçlı zırhlı personel taşıyıcı gibi bir çok savunma ve saldırı araçları, askeri personellerden oluşan konvoy İslahiye 106. Topçu Alayından çıkarak Hatay’da bulunan sınır birliklerine doğru hareket etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İdlib’de başlatılan harekatına destek amaçlı zırhlı personel taşıyıcı gibi bir çok savunma ve saldırı araçları, askeri personellerden oluşan konvoy İslahiye 106. Topçu Alayından çıkarak Hatay’da bulunan sınır birliklerine doğru hareket etti.

Gaziantep Mekanize Topçu Birliğinden, Suriye’nin İdlib şehrine devam eden harekata destek amaçlı gönderilen konvoy İslahiye 106. Topçu Alayı’nda konuşlanan 17 askeri araç ve askeri personel bu sabah toplu olarak geniş güvenlik önlemleri altında Suriye’deki sınır birliklerine doğru hareket etti.

Sevkiyatın büyük olması ve konvoy çeşitli araçların olduğu dikkatlerden kaçmadı. Sevkiyatın devam edeceği öğrenildi.

Mehmet Gökhan Özbal
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında yarın sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş, yarın saat 20.00’de başlayacak müsabakada Çaykur Rizespor’u konuk edecek. Siyah-beyazlılar, geride kalan 34 maçta 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 mağlubiyet sonucu 51 puanla beşinci basamakta yer alırken, Karadeniz temsilcisi ise 14 galibiyet, 7 beraberlik, 13 yenilgiyle elde ettiği 49 puanla yedinci sırada bulunuyor. Ligde son 21 maçı kaybetmedi Beşiktaş, Rizespor’la ligde oynadığı son 21 lig müsabakasında mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini 2006 yılında alan siyah-beyazlı ekip, söz konusu süreçte 15 galibiyet, 6 beraberlik elde ederken, 47 kez de gol sevinci yaşadı. Ayrıca Kartal, evindeki son 10 mücadelede de Rize ekibine kaybetmedi. 4 eksik Beşiktaş’ta, Rizespor maçı öncesi 4 eksik bulunuyor. Sakatlıkları süren Tayfur Bingöl, Zaynutdinov ve Emrecan Terzi’nin yanı sıra geçtiğimiz hafta Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören Al-Musrati, yarın görev alamayacak. Demir Ege Tıknaz’ın durumu ise bugün akşam saatlerinde yapılacak son idmanın ardından belli olacak. Semih ve Amartey sınırda Siyah-beyazlı takımda Semih Kılıçsoy ve Daniel Amartey sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Semih ve Amartey sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak olan Corendon Alanyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.
Antalya Kemer’de "Cepte Anons" sitemi hayata geçiyor Kemer Belediyesi, cep telefonlarına indirilebilen “Cepte Anons” sistemi uygulaması ile artık tüm duyuruları Kemerli vatandaşların cep telefonlarına taşımaya hazırlanıyor. Vatandaşlara kolaylık sağlamak, görüntü ve gürültü kirliliğini azaltmak amacıyla “Cepte Anons” uygulamasına geçmeye hazırlanan Kemer Belediyesi, vatandaşların duyurulara daha kolay erişmesine imkan sağlayacak. Vatandaşlar, vefat, kayıp, su kesintisi, elektrik kesintisi, etkinlik, meteoroloji, hizmet ve genel duyuruları “Cepte Anons” uygulaması ile cep telefonlarından takip edilebilecek. Cepte Anons uygulaması yetkilisi Oğuz Benzek, söz konusu anons sitemi ile ilgili Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin ile ön görüşme yaptı. Görüşme sonrası açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Cepte Anons uygulaması ile belediyemiz hoparlörlerinden yapılan sesli duyurular artık bu uygulama sayesinde cep telefonlarından anında ve otomatik olarak dinlenebilecek. Vatandaşlarımızın sadece Cepte Anons uygulamasını cep telefonlarına indirmesi ve Kemer Belediyesi’ni eklemeleri yeterli olacak. Bu sayede vatandaşlarımızın duyurulardan haberdar olmaları için kolaylık sağlanmış olacak. Belediyemize ait hoparlörler de kullanılacak ama tamamen teknolojik olan uygulama sayesinde duyulmamış ve anlaşılmamış duyuru kalmayacak" dedi.