TEKNOLOJİ - 01 Ağustos 2011 Pazartesi 11:11

TTNET, CSR Europe'un Türkiye'deki ilk üyesi oldu

A
A
A
TTNET, CSR Europe'un Türkiye'deki ilk üyesi oldu

Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET, CSR Europe'a üye oldu. CSR Europe'un Türkiye'deki ilk üyesi olan TTNET, Avrupa Birliği ülkeleri dışında CSR Europe üyeliğine davet edilen ilk özel şirket oldu.

TTNET, yeni projelerle topluma, sektöre değer üretirken diğer üyelerle fikir ve deneyim alışverişi yapacak.

Avrupa'nın kurumsal sosyal sorumluluk alanında lider ağı CSR Europe, bünyesinde bulunan 100'den fazla üyesiyle Avrupa ve dünyadaki sosyal sorumluluk çalışmalarına ilham veriyor ve kurumlar arasında deneyim alışverişi sağlıyor.

Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET, Avrupa'nın kurumsal sosyal sorumluluk alanında lider ağı olan CSR Europe'a üye oldu. Kurumsal sosyal sorumluluk strateji belirleme süreciyle örnek gösterilen TTNET, sosyal sorumluluk süreçlerindeki bilgi birikimini artırmak ve bu alandaki tecrübelerini tüm dünya ile paylaşmak amacıyla katıldığı CSR Europe'un üyeleriyle fikir, proje ve deneyim alışverişi yapacak. Bu üyelikle birlikte TTNET sosyal sorumluluk çalışmalarına yenilerini eklerken, çalışmalarıyla
CSR Europe üyeleri arasında öncü ve örnek bir firma olmayı da hedefliyor.

TTNET, hayata değer katan ürün ve hizmetlerini 30 milyonu aşan kullanıcıya ulaştırırken kurumsal sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyor. TTNET, CSR Europe'un Türkiye ortağı olan CSR Türkiye'nin moderatörlüğünde, TTNET çalışanlarından oluşan gönüllü bir ekibin oluşturduğu kurumsal sosyal sorumluluk stratejisi çerçevesinde yeni projeler ortaya koyarak değer yaratmaya devam ediyor.

1995 yılında kurulan CSR Europe, yaklaşık 70 uluslararası kurumun ve 29 ulusal ortağın bir araya gelerek oluşturduğu önemli bir organizasyon olarak biliniyor. 25 Avrupa ülkesinden üyeleri bulunan CSR Europe'un amacının, Avrupa ve tüm dünyada yapılan kurumsal sosyal sorumluluk projelerine ilham vermek ve kurumsal sosyal sorumluluğu kurumların iş yapış süreçlerinin bir parçası haline getirmek olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, "Son dönemde kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarıyla örnek gösterilen TTNET'in CSR Europe ağına üye olmasıyla birlikte verimli ve faydalı bir sürecinde başlamış bulunduğunu söyledi. Bu süreçte, üyesi oldukları CSR Europe ağının değerlerini şirketlerinde uygulama ve bu önemli birikimden en iyi şekilde faydalanabilme amacını taşıdıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Edindiğimiz bu değer ve tecrübeleri Türkiye'de bulunan ilgili
paydaşlara anlatma ve Türkiye'deki iyi uygulamaları CSR Europe platformuna taşıyan bir aracı olma misyonuyla yola çıkıyoruz."

İLETİŞİM VE EĞLENCE SEKTÖRÜ


2006 yılında tüm Türkiye'yi internete bağlamak ve dünyayla tanıştırmak amacıyla kurulan TTNET, bugün kurumsal ve bireysel hizmetleriyle sektörde öncü rol oynayan, müşterilerine bugünün ve geleceğin iletişim teknolojilerini sunan, iletişim ve eğlence şirketi olarak gösteriliyor.

İnternet, televizyon ve telefonu birlikte sahiplenen TTNET, eğitim, eğlence, iletişim, güvenlik ve işletmelere özel ürünleriyle Türkiye'nin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılıyor. Şirketin ürün portföyünde başta ADSL/VDSL 2-hızlı internet erişimi, WiFi kablosuz internet erişimi ve iPass işbirliği ile TTNET WiFi yurtdışı erişim hizmeti, G.SHDSL, Metro Ethernet, ATM ve Frame Relay internet erişim hizmetleri bulunuyor. Sinema ve televizyonu taşınabilir hale getiren Tivibu Web ve ev ortamında TV ekranından
ulaşılabilen IPTV hizmeti Tivibu Ev'in yanı sıra, Avea işbirliği ile TTNET Mobil markası altında GSM ve 3G dahil tüm cep telefonu hizmetleri de TTNET müşterilerine sunuluyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Birlik Vakfı iftarda bir araya geldi Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından geleneksel iftar programı düzenlendi. Kayseri Anadolu İmam-Hatip Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen iftar programına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Bilal Habeş Bulut, STK temsilciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kayseri Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından söylenen ilahiyle başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak, dua edildi. İftarın açılmasının ardından açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Bilal Habeş Bulut, "Birlik Vakfımızın şiarı, temel felsefesi bir arada olmak. Bir arada olurken de bereketli olmak. Birliğimiz beraberliğimiz her zaman bereketli olsun inşallah" dedi. Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Yaşar Karayel ise, "Birlik Vakfımız 1985’den itibaren çalışmalarına devam ediyor. 55 şubesiyle birlikte Türkiye’nin bekasının taşımak için elinden gelen bütün gayreti göstermektedir. Şuanda bir savaş var. Türkiye’nin dört bir tarafı adeta ateş çemberine döndü. Dışarda devletimiz güvenliği ele alırken, içerde de birlikte ve beraberliğimizi güçlendirmememiz gerekir" ifadelerini kullandı. AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel de, "Bu güzel organizasyon vesilesiyle Kayseri’deyiz. Birlik Vakfı’mız hem bizlerin Kayseri’ye gelmemiz için hem bakanlarımızın Kayseri’ye teşrifleri için hem de Kayseri’deki sivil toplum kuruluşların entelektüel hayatın çeşitlenmesi için çok çeşitli vesileler ile hizmetlerde bulunuyor" diye konuştu. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da eğitimin önemine değinerek, "Buranın temelinde eğitim var. Birlik Vakfı burada sizlerle bireysel olarak bulunduğunuz konumun irfanında bulunmak suretiyle eğitim sorununu çözmemiz lazım. Özellikle genç kardeşlerim, çocuklarımızın 4 yaşındaki eğitimi çok önemli. Çünkü bu yaşlardan sonra kontrol edilmez hale geliyor. Bu çocuklarımızı mutlaka bizim binlerce yıllık tarihimize sükûnet veren milli ve manevi değerlerimizle kaynaştırmamız lazım. Eğer başlangıçta bunları öğretmezsek daha sonra 16 veya 18 yaşına geldiklerinde aynı anneler ’çocuğum eve gelmiyor, tütün içiyor’ gibi söylemlerde bulunuyor. Onun için en başından düzeltmemiz lazım. Bizim atalarımız dünyanın dört bir yanında, 3 kıtada at koşturdu bunun temelinde eğitim var" dedi.