EKONOMİ - 22 Nisan 2010 Perşembe 17:07

Tügiad'ın Çin Şanghay daimi temsilciliği açıldı

A
A
A
Tügiad'ın Çin Şanghay daimi temsilciliği açıldı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), 16 Nisan 2010 Cuma günü Çin Şanghay Daimi Temsilciliği'ni açtı.

Şanghay'da bulunan temsilcilik, Başkonsolos Murat Ülkü, TÜGİAD Başkanı Lütfü Küçük, TÜGİAD Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Haldun Yılmaz, TÜGİAD Genel Sekreteri Engür Rutkay, TÜSİAD Pekin Ofisi Direktörü Iraz Turhan, Çin Uluslararası Ticaret Odası yetkilileri, Çin'de yatırım yapan TÜGİAD üyeleri ve her iki ülke işadamlarının katıldıkları imza töreni ile faaliyetlerine başladı.

TÜGİAD Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyesi Ömer İyigör, Şanghay Ramada Plaza'da gerçekleşen imza töreni öncesi yaptığı konuşmada; "Yaklaşık 12 yıldır üyesi olmaktan mutluluk duyduğum TÜGİAD'ı Çin'de temsil etmekten dolayı gururluyum" dedi.

Törende bir konuşma yapan Şanghay Başkonsolosu Murat Ülkü ise, TÜGİAD'ın, Şanghay temsilciliği ile çok önemli bir misyon üstlendiğini ve doğru bir hamle yaptığını belirterek, iki ülke arasında kurulacak bu tür kurumsal işbirliklerinin ileride önemli iş ve yatırım fırsatlarına dönüşeceğini ifade etti.

"Çin değil, artık yeni Çin" sloganı ile gelecek dönem ülke stratejilerini belirleyeceklerini belirten TÜGİAD Başkanı Lütfü Küçük ise, TÜGİAD olarak Çin'i uzun zamandır farklı yönleriyle izlemeye, kavramaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Türk İş Dünyasının, 'Çin'de Türkiye'yi tanıtma' konusunda ciddi eksiklikleri var. Burada, sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Ancak daha da kötüsü, bizler de Çin'i yeterince tanımıyoruz. Çin'de özellikle son yıllarda yaşanan köklü değişimi doğru analiz edemediğimiz anlaşılıyor."

Çin'e yıllar boyunca "ucuz mal alınan veya ucuza mal ürettirilen ülke" gözüyle bakan Türkiye'nin bugün itibariyle bu ülke ile 11 milyar dolar dış ticaret açığı yaşadığını belirten Küçük, ticari önyargıları bir kenara bırakıp Çin'i iyi analiz etmek gerektiğini ve "büyük fotoğrafa odaklanan" uzun soluklu, gerekirse Çin'e özgü, bir devlet dış ticaret politikasının şart olduğunu vurguladı. Küçük, bu politikalar tayin edilirken, önemli başarılara imza atan Türk özel sektör temsilcileri ile Pekin Büyükelçiliği, Şanghay ve Hong Kong Başkonsoloslukları, ticaret müşavirliklerinin değerli tecrübelerinden faydalanmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

Çin'e sayısız ticaret heyeti düzenlendiğini ancak henüz dönüş yolundaki uçakta birçok dosyanın kapandığını belirten Küçük, "Biz bugün burada ucuz mal almak veya satmak için bulunmuyoruz. Amacımız sürekli değişen ve gelişen 'Yeni Çin'i daha iyi tanımak, ekonomik potansiyelini iyi analiz etmek. Dünyanın önde gelen sermaye ihracatçısı olan Çin ile kurumsal işbirliklerini geliştirerek Türk iş dünyasını Çin'de daha iyi tanıtmaktır. Asıl hedef, bölgemizde ve dünya genelinde Türk-Çin ortaklıklara zemin hazırlamak ve güç birliğini teşvik etmektir. Daimi temsilciliğimizin en önemli misyonu bu olacaktır" dedi.

Önümüzdeki dönemde Guangzhou, Guangdong, Guangxi, Zhejiang, Jiangsu ve Anhui olmak üzere seri bölgesel ziyaretler gerçekleştirileceğini belirten Lütfü Küçük, "İlk ziyaretimiz Şanghay'a gerçekleşti, çünkü bize göre bir Çin var, bir de Şanghay var. Dünya'daki en başarılı megapol örneklerinden biri olan Şanghay'ın 20 milyonun üzerinde nüfusu var ve dünyanın en önemli finans merkezlerinden birisi. Kuşkusuz birkaç yıl içinde en büyük ekonomik üs olacak. Biz de 'Yeni Çin'i tanımaya Şanghay'dan başlıyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 48. Yeşil Bursa Rallisi için seremonik start verildi Türkiye’nin en eski otomobil sporları kulübü olan Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 48’incisi düzenlenecek olan Yeşil Bursa Rallisi için seremonik start verildi. Atış Yapı ana sponsorluğunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenecek olan Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonasının 4. Yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi için seremonik start verildi. Bursalılar büyük ilgi gösterdi 48. Yeşil Bursa Rallisinin seremonik startı, Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi önünden verilirken, etkinliğe Bursalıların ilgisi de büyük oldu. Rallide ter dökecek pilotlar, verilen seremonik startın ardından seyircileri selamlayarak, şehir turu attılar. Organizasyon çerçevesinde gerçekleştirilen dans gösterileri yarış severler için eğlenceli anlar oluşturulurken, Bursalı yarış severler ralli pilotlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan, Oyman Atabay sezonunun 4. rallisi olan Yeşil Bursa Rallisi çerçevesinde ekipler, iki gün boyunca Orhaneli-Keles bölgesindeki etaplarda ter dökecekler. 470 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda, 8 özel etabın geçilmesi ile iki gün sürecek rallinin ilk günü 18 Mayıs Cumartesi saat 09.30’da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu (Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu) doğu otoparkından başlayacak. Sezonun son asfalt rallisi Rallinin ilk gününde 13,35 km uzunluğundaki Remed Assistance (Harmanalan-Delice) etabı ile 25,05 km uzunluğundaki Petrol Ofisi Maxima (Kozbudaklar - Göynükbelen - Karandere) etapları geçilecek. 19 Mayıs Pazar Günü ise 10,10 km uzunluğundaki Bursa Büyükşehir Belediye (Hüseyinalan) ve 10,30 km uzunluğundaki Downtown (Soğukpınar) etaplarının tamamlanması ile sezonun son asfalt rallisi sona erecek. Yarışın ardından ise aynı gün saat 15.30’da Aloft Bursa Hotel’de 48. Yeşil Bursa Rallisi’nin ödül töreni gerçekleştirilecek.
Trabzon Avrasya Üniversitesi’nde 19 Mayıs kutlamaları Kostak Ali Zeybeği, horon ve kolbastı ile başladı Avrasya Üniversitesi’nde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Kostak Ali Zeybeği, horon ve kolbastı gösterileri ile başladı. Üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesinde gerçekleşen programın açılışında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, 19 Mayıs’ın Türk Ulusu’nu aydınlığa kavuşturan, Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan etkinlikte konuşan Özoran, "Ulusunun yurt sevgisi, bağımsızlığı ve onuru için neler yapabileceğini, parlak geçmişini çok iyi bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm gücünü ve desteğini ulusundan alarak, 19 Mayıs 1919’da kurtuluş sürecini başlatmıştır. Sevgili öğrencilerimiz; ulusumuz sizlere inanmakta ve güvenmekte, üretkenliğiniz, enerjiniz, coşkunuz nedeniyle yarınlara umutla bakmakta, Türk gençliğiyle haklı olarak övünmekte ve gurur duymaktadır” dedi. Özoran, yüzme alanında onlarca madalya kazanan üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ceyda Düşkün’ü sahneye çağırarak ayakta alkışlattı. Etkinlik, Spor Yönetimi Programı Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Hurüz ve İlk ve Acil Yardım Programı son sınıf öğrencisi Berkay Çor tarafından hazırlanan Avrasya Üniversitesi halk oyunları topluluğunun gösterileri ile devam etti. Öğrencilerin Kostak Ali Zeybeği, horon ve kolbastı oyunu ve sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinin bulunduğu afişlerin açılması katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Bursa Atış Yapı 48. Yeşil Bursa Rallisi için seremonik start verildi Türkiye’nin en eski otomobil sporları kulübü olan Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 48’incisi düzenlenecek olan Yeşil Bursa Rallisi için seremonik start verildi. Atış Yapı ana sponsorluğunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenecek olan Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonasının 4. Yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi için seremonik start verildi. Bursalılar büyük ilgi gösterdi 48. Yeşil Bursa Rallisinin seremonik startı, Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi önünden verilirken, etkinliğe Bursalıların ilgisi de büyük oldu. Rallide ter dökecek pilotlar, verilen seremonik startın ardından seyircileri selamlayarak, şehir turu attılar. Organizasyon çerçevesinde gerçekleştirilen dans gösterileri yarış severler için eğlenceli anlar oluşturulurken, Bursalı yarış severler ralli pilotlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan, Oyman Atabay sezonunun 4. rallisi olan Yeşil Bursa Rallisi çerçevesinde ekipler, iki gün boyunca Orhaneli-Keles bölgesindeki etaplarda ter dökecekler. 470 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda, 8 özel etabın geçilmesi ile iki gün sürecek rallinin ilk günü 18 Mayıs Cumartesi saat 09:30’da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu (Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu) doğu otoparkından başlayacak. Sezonun son asfalt rallisi Rallinin ilk gününde 13,35 km uzunluğundaki Remed Assistance (Harmanalan-Delice) etabı ile 25,05 km uzunluğundaki Petrol Ofisi Maxima (Kozbudaklar - Göynükbelen - Karandere) etapları geçilecek. 19 Mayıs Pazar Günü ise 10,10 km uzunluğundaki Bursa Büyükşehir Belediye (Hüseyinalan) ve 10,30 km uzunluğundaki Downtown (Soğukpınar) etaplarının tamamlanması ile sezonun son asfalt rallisi sona erecek. Yarışın ardından ise aynı gün saat 15.30’da Aloft Bursa Hotel’de 48. Yeşil Bursa Rallisi’nin ödül töreni gerçekleştirilecek.