ÇEVRE - 08 Şubat 2020 Cumartesi 11:51

Tunceli’de kar yağışı etkisini sürdürüyor, 176 köy yolu ulaşıma kapandı

A
A
A
Tunceli’de kar yağışı etkisini sürdürüyor, 176 köy yolu ulaşıma kapandı

Tunceli’de kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor, şu ana kadar 176 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Tunceli’nün yüksek kesimlerinde geçtiğimiz hafta başından itibaren etkili olan kar yağışı bugün itibariyle kent merkezinde de yağmaya başladı. Kar yağışının etkili olmasıyla birlikte şu ana kadar kent genelinde 176 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Öte yandan Tunceli ile bağlantısı bulunan Erzincan ve Elazığ kara yolunda da yağış nedeniyle ulaşımın kontrollü şekilde sağlandığı, ekiplerin gerekli yerlerde müdahale ettiği belirtildi.

Kentte Ovacık, Hozat, Pülümür ve Nazımiye İlçe merkezlerinde ise kar kalınlığının yer yer 2 metreye yaklaştığı, kapalı köy yollarının açılması için valilik koordinesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekiplerin çalışma yaptığı kaydedildi.

Kar yağışının faydalı olduğunu aktaran yöre sakinlerinden Şahin Tali, “Ancak şu an merkezde yağan kar değil. Yüksek yerlerde 4 metreye ulaşmış. Nazımiye merkezde bile bir buçuk metre” dedi.

Ercan Topaç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.