ENGİN KOCABIYIK/ANKARA
Geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan tüm oyuncularla yollarını ayıran Türk Telekom, kısa bir süre önce renklerine kattığı dört oyuncunun ardından, Efes Pilsen altyapısından yetişen ve geçen sezonu Darüşşafa Cooper Tires'da geçiren 21 yaşındaki genç oyuncu Orhan Hacıyeva ile de sözleşme imzaladı. Orhan Hacıyeva kendisini Türk Telekomlu yapan resmi sözleşmeyi Basketbol Şube Sorumlusu Gökhan Bozkurt ve Genel Menajer Ahmet Arif Turhan ile birlikte imzaladı.
Asbaşkan Gökhan Bozkurt, "Yeni ekibimiz ve yeni oyuncularımız ile sezona büyük bir değişim ile başlıyoruz. Takımımıza, vizyonumuza ve amaçlarımıza uygun oyuncuları katmak için çabalıyoruz. Bu çabamızı, yetenekli ve hırslı oyunuyla dikkat çeken Orhan Hacıyeva'yı Ankara'ya getirerek sürdürüyoruz. Genç oyuncumuzun ve takım arkadaşlarının gelecek sezonda takımımızda verecekleri mücadeleyi destekliyoruz ve onlara güveniyoruz. Mücadeleci bir takım oluşturmak istiyoruz, salonda kaybedilse bile ayakta alkışlanacak bir basketbol seyrettirmek istiyoruz. Transferlerimiz Türk sporuna ve Ankara basketboluna hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Genç oyuncu ise, teni sezonda Türk Telekom'da oynayacağı için büyük heyecan duyduğunu, yeni oluşan takıma ve ekibe destek vermek için elinden geleni yapacağını belirterek resmi sözleşmeyi imzaladı.
Geçtiğimiz sezon Pertevniyal ve Darüşşafaka'da forma giyen Orhan Hacıyeva, Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde ribaund ve top çalma istatistiklerindeki liderliği ile göze çarpmıştı. Genç oyuncu, Beko Basketbol Ligi'nin 2009-2010 sezonunda Darüşşafaka'da fazla süre alamamasına rağmen sezonun son iki maçta gösterdiği performansla göz doldurmuştu.








