EKONOMİ - 16 Mart 2018 Cuma 04:01

Turkcell, çocukların eğlence dünyasına da girdi

A
A
A
Turkcell, çocukların eğlence dünyasına da girdi

Turkcell, yeni oyun platformu PlayCell ile çocukların eğlence dünyasına girdi. PlayCell, 5-15 yaş arası çocuklar için bine yakın ücretsiz, eğitici, öğretici ve eğlendirici oyunun yer aldığı ve aileler için güvenilir bir platform olma özelliği taşıyor.

Turkcell, yeni oyun platformu PlayCell ile çocuklara eğlenceli bir dünya sunacak. Üyelik gerektirmeyen bir ücretsiz oyun platformu olan Playcell, özel tasarımı ve kullanıcı dostu arayüzüyle oyun oynamayı seven tüm çocuklara ve çocuklarına güvenilir bir oyun platformu sunmak isteyen ailelere hitap ediyor. Çocuklar, oyun oynayarak büyüyor ve gelişiyor.

Platformun öncelikli hedefi, internette kaliteli ve güvenilir bir platformda oyun oynatabilmek. Dünyada çocukların beğeniyle oynadığı oyunları, ailelerin de gönül rahatlığıyla çocuklarına kullandırabilecekleri PlayCell; strateji, aksiyon, bulmaca, yarış kategorileri altında araba yarışından, yetenek ve beceri oyunlarına, spordan, kıyafet giydirme ve zeka oyunlarına kadar birçok farklı içeriği bünyesinde barındırıyor. Platform; Chrome, Safari, Firefox, Opera ve Microsoft Edge tarayıcılarında çalışıyor.

Yeni küresel oyunlar yolda

BİP Game ve PlayCell markalarıyla oyun sektörüne de giriş yapan ve her kesime ulaşmayı hedefleyen Turkcell, Türkiye’de her geçen gün hızla büyüyen ve popülerleşen oyun sektöründe en büyük sosyal oyun sağlayıcısı olmayı hedefliyor. PlayCell’de çocukların hayal dünyasını zenginleştirmeye ek olarak bellek, görsel dikkat, kıyaslama, akıl yürütme, planlama, uzaysal algı gibi temel becerileri desteklemeye yönelik oyunlar da yer alıyor.
5-15 yaş grubunu hedeflese de büyük küçük tüm oyun severler Playcell'in internet adresini ziyaret ederek, oyunlara her yerden ulaşabileceği belirtilirken, oyun oynama heyecanını web sitesinden, cihazlarının mobil ara yüzünden ya da ücretsiz Android Playcell uygulamasından yaşayabilirler.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.