EKONOMİ - 01 Şubat 2018 Perşembe 14:37

Turkcell Ukrayna'da ihale kazandı

A
A
A
Turkcell Ukrayna'da ihale kazandı

Turkcell, küresel markası Lifecell ile 2600 MHz frekans bandındaki 4G ihalesini kazandı. İhalede Lot 1 ve Lot 2 için en iyi rakamı teklif eden Lifecell, Ukrayna’da en geniş bantlardan birine sahip 15 MHz genişliğinde 2600 MHz lisansının sahibi oldu. Lifecell, Ukrayna’yı 4G ile tanıştıracak teknolojiyi Türkiye’den ihraç edecek.

Ukrayna’da iletişim tarihinin dönüm noktalarından biri olan 4G ihalesinde 2600 MHz frekans bandındaki Lot 1 ve Lot 2 lisanslarının kazananı Turkcell’in küresel markası Lifecell oldu. İhalede en iyi fiyatı teklif eden Lifecell, 15 yıl süreyle Ukrayna’da en geniş bantlardan birine sahip 15 MHz frekans bandında ülkenin mobil teknolojilerine yön verecek. Ukrayna’yı daha önce 3G teknolojisiyle tanıştıran şirket, 4G teknolojisi için Lifecell markasıyla teknoloji ihracatına devam edecek.

Türkiye’de başlattığı dijital dönüşümle, mobil iletişim teknolojilerine yatırım yapan şirket, elde ettiği bilgi ve tecrübeyi artık yurtdışı pazarlarına ihraç ediyor. Lifecell ile küresel pazarlara açılan Turkcell, Ukrayna’da mobil internet ve iletişim teknolojileri için yatırımlar yapacak.

Turkcell Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, 4G yatırımının bu yeni evresiyle iki ülke ilişkilerinin daha da yakınlaştığını vurguladı.

Terzioğlu, "4G ihalesiyle birlikte Türkiye ve Ukrayna arasındaki en önemli ekonomik bağlardan birini, bir üst seviyeye taşıyoruz. Ukrayna’yı ülke çapında 4G ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak Valisi Atay, selin vurduğu Cizre’de incelemelerde bulundu Selden zarar gören Şırnak’ın Cizre ilçesinde hasar tespit ve temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Şırnak Valisi Cevdet Atay, 1’i ağır hasarlı olmak üzere 70 ev, 7 iş yeri ve 6 aracın zarar gördüğünü söyledi. Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre’de dün yaşanan sel felaketi sonrası yapılan hasar tespit ve temizlik çalışmalarını yerinde inceleyip, yaraların sarılması, zararların kısa sürede ödenmesi için gerekli talimatları verdi. Vali Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte selden zarar gören mahallelerde incelemelerde bulunup vatandaşların sorun, talep ve dileklerini dinledi. Cizre’de dün öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış ilçeyi su altında bırakırken çok sayıda ev, iş yeri ve araç su altında kaldı. İlçe genelinde büyük çapta maddi hasar oluştu. Yaşanan sel felaketi sonrası Cizre’deki hasar tespit ve temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Şırnak Valisi Cevdet Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada 70 ev, 7 iş yeri ve 6 aracın zarar gördüğünü söyledi. Vali Atay, "Sel nedeni ile mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarıldı, evlerden su tahliyesi yapıldı ve kısmen de temizlik çalışmaları yapılıyor. Arkadaşlarımız sahada zarar tespit çalışmalarını yapıyorlar” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Cizre ile yakından ilgilendiğini vatandaşların yaralarının sarılması ve çalışmaların hızlandırılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması hususunda gerekli talimatları kendisine verdiğini ifade eden Atay, "Sahadaki arkadaşlarımız ile her türlü gayreti gösteriyoruz. Devletin tüm kurumları ile Cizre’de seferber olmuş durumdayız. Kurumlarımız ve ekiplerimiz bu olayın atlatılması ve vatandaşlarımızın yaşamlarını tekrar rahat bir şekilde sürdürmesi konusunda elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Bugün itibari ile hasar tespit çalışmalarını bitireceğiz ve zararların giderilmesi, yaraların sarılması hususunda ödemelerimizi yapmaya başlayacağız” diye konuştu. "70 ev, 7 iş yeri ve 6 araç zarar gördü" Cizre’de yaşanan sel felaketinde 70 ev, 7 iş yeri ve 6 aracın zarar gördüğünü ifade eden Vali Atay, "1 ağır hasarlı olmak üzere 70 evi su bastı ve eşya zararları oldu. Bazı evlerde sıva boya bazılarında ise bahçe duvarları çöktü. Altyapısal anlamda bazı yerlerde sıkıntılar olduğu tespit edildi. Bununla ilgili planlarımızı yaptık ve hızlı bir şekilde ödemelerimizi alarak insanlarımızın bu yarasını saracağız” şeklinde konuştu.
Antalya Antalya’da fırtına ve dolu tarım alanlarını vurdu Antalya’da gece yarısı başlayan fırtına ve dolu yüzünden yüzlerce dönümlük tarım arazileri zarar gördü. Manavgat’ta dün Saraçlı, Belenobası, Evrenseki, Kalemler, Çolaklı ve Gebece mahallelerinde yaşanan dolu yağışı ve fırtına, yüzlerce dönümlük bir alanda açıkta yetiştirilen tarım ürünlerine zarar verdi. Yağışın ardından Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, belediye başkan yardımcıları, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri zarar gören mahallelerde inceleme başlattı. Bölgede yapılan ilk incelemede, dolu ve fırtınanın ekili arazilerde büyük oranda zarar verdiği tespit edildi. İncelemelerde, karpuzların saplarından koptuğu; buğday, arpa, zeytin ve narenciye ürünlerin tanelerinin döküldüğü; arı kovanlarının da yerle bir olduğu görüldü. Dolu ve fırtına nedeniyle bölgedeki tarım alanları beyaza büründü. “Zarar gören bölge, doğal afet kapsamına sokulmalı” Afet bölgelerinde incelemelerde bulunan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, “Dün akşam üzeri haberi aldık. Kısa bir sürede yoğun ve büyük taneleri olan bir doluyla beraber bütün tarım alanlarının çok kötü olduğunu gördük. Sabah erkenden çalışmalara başladık. Saraçlı bölgesinden başladık, Belenobası’ndayız. Burası daha öncede yangın afeti geçiren bir bölge. Bu kez de dolu ile bir savaş veriyoruz. Arılarımız perişan olmuş. Karpuzlarımız, sebzelerimizi yok olmuş durumda. Bölgede ciddi bir sorun var. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerimiz, Ziraat Odası Başkanımız Rasim Metin, belediye başkan yardımcılarımız burada. Sahayı görüyoruz. Hem İlçe Tarım Müdürlüğüne, hem Kaymakamımız hem de Sayın Valimize durum hakkından bilgi vereceğiz. Bu bölgenin tarım açısından sigortalanması da çok zor. Doğal afet kapsamına sokularak bu insanlara yardım etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Şırnak Şırnak Valisi Atay, selin vurduğu Cizre’de incelemelerde bulundu Selden zarar gören Şırnak’ın Cizre ilçesinde hasar tespit ve temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Şırnak Valisi Cevdet Atay, 1’i ağır hasarlı olmak üzere 70 ev, 7 iş yeri ve 6 aracın zarar gördüğünü söyledi. Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre’de dün yaşanan sel felaketi sonrası yapılan hasar tespit ve temizlik çalışmalarını yerinde inceleyip, yaraların sarılması, zararların kısa sürede ödenmesi için gerekli talimatları verdi. Vali Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte selden zarar gören mahallelerde incelemelerde bulunup vatandaşların sorun, talep ve dileklerini dinledi. Cizre’de dün öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış ilçeyi su altında bırakırken çok sayıda ev, iş yeri ve araç su altında kaldı. İlçe genelinde büyük çapta maddi hasar oluştu. Yaşanan sel felaketi sonrası Cizre’deki hasar tespit ve temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Şırnak Valisi Cevdet Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada 70 ev, 7 iş yeri ve 6 aracın zarar gördüğünü söyledi. Vali Atay, "Sel nedeni ile mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarıldı, evlerden su tahliyesi yapıldı ve kısmen de temizlik çalışmaları yapılıyor. Arkadaşlarımız sahada zarar tespit çalışmalarını yapıyorlar” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Cizre ile yakından ilgilendiğini vatandaşların yaralarının sarılması ve çalışmaların hızlandırılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması hususunda gerekli talimatları kendisine verdiğini ifade eden Atay, "Sahadaki arkadaşlarımız ile her türlü gayreti gösteriyoruz. Devletin tüm kurumları ile Cizre’de seferber olmuş durumdayız. Kurumlarımız ve ekiplerimiz bu olayın atlatılması ve vatandaşlarımızın yaşamlarını tekrar rahat bir şekilde sürdürmesi konusunda elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Bugün itibari ile hasar tespit çalışmalarını bitireceğiz ve zararların giderilmesi, yaraların sarılması hususunda ödemelerimizi yapmaya başlayacağız” diye konuştu. "70 ev, 7 iş yeri ve 6 araç zarar gördü" Cizre’de yaşanan sel felaketinde 70 ev, 7 iş yeri ve 6 aracın zarar gördüğünü ifade eden Vali Atay; "1 ağır hasarlı olmak üzere 70 evi su bastı ve eşya zararları oldu. Bazı evlerde sıva boya bazılarında ise bahçe duvarları çöktü. Altyapısal anlamda bazı yerlerde sıkıntılar olduğu tespit edildi. Bununla ilgili planlarımızı yaptık ve hızlı bir şekilde ödemelerimizi alarak insanlarımızın bu yarasını saracağız” şeklinde konuştu.
İstanbul Galatasaray Kadın Futbol Takımı şampiyon oldu Galatasaray Petrol Ofisi, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında evinde oynadığı ALG Spor’u 2-0 mağlup etti ve şampiyon oldu. Sarı-kırmızılılar kadın futbol branşında ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında Galatasaray Petrol Ofisi Florya Metin Oktay Tesisleri’nde ALG Spor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar 21. dakikada Eda Karataş’ın attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda Galatasaray’da 67. dakikada Kristina Bakaradze kırmızı kart gördü. Müsabakanın geri kalanını 10 kişi oynayan sarı-kırmızılılar 90. dakikada da Kipoyi’nin attığı golle maçı 2-0’lık skorla kazandı. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar 23 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle aldığı 71 puanla sezonu şampiyon tamamladı. Aslan, kadın futbol branşında ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 2021-2022 sezonunda kurulan kadın futbol takımı, geçtiğimiz yıl normal sezonu grubunda lider tamamlamış, yarı finalde ise Fenerbahçe’ye elenmişti. Müsabakanın sona ermesinin ardından Galatasaraylı futbolcular ile teknik ekip büyük sevinç yaşadı. Futbolcular daha sonra Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki tribünlerini tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftalar da şampiyonluk beraber kutladı. Mücadeleyi Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, erkek futbol takımından Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay, Günay Güvenç ve Eyüp Aydın da takip etti.