GÜNDEM - 20 Ocak 2020 Pazartesi 09:24

Türkiye’de ilk olacak stadyum gün sayıyor

A
A
A
Türkiye’de ilk olacak stadyum gün sayıyor

Göztepe’nin merakla beklenen yeni stadyumu Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, açılışı için gün sayıyor. Bu hafta sonu oynanacak Beşiktaş maçı ile açılacak olan stadyumun son hali İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi.

Süper Lig’de İzmir'i temsil eden Göztepe’nin yeni stadyumu Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin açılmasına artık sayılı günler kaldı. Sporseverlerin ve özellikle Göztepeli taraftarların merakla beklediği ve büyük heyecan duyduğu stadyum, Süper Lig’in 19. haftasında 26 Ocak Pazartesi günü saat 16.00’da Göztepe’nin Beşiktaş’ı konuk edeceği maçla kapılarını açacak. Yapımı yaklaşık 2 yıl süren stadyum 219 milyon TL’ye mal oldu. Stadyumun son durumunu havadan kadraja alan İhlas Haber Ajansı (İHA), stadın içinden detayları da görüntüledi.

Türkiye’de ilk olacak stadyum gün sayıyor

İçerisinde ticari ve sosyal yaşam alanları gibi bölümler de bulunan stadyum, Türkiye’de tek olan bir özelliği ile de dikkat çekiyor. O özellik ise stadın üstünde bulunan 650 metrelik yürüyüş parkuru. Çatıda bulunan bu parkur, eşsiz bir İzmir körfezi manzarasını İzmirlilere sunuyor. Yürüyüş parkuru, maç günleri haricinde vatandaşların hizmetine açık olacak. Ayrıca, Göztepe Spor Kulübü’nün İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi yaptığı iş birliği ile stadyumun önünde taraftarların toplanma alanı olarak 13 dönüm büyüklüğünde bir Taraftar Meydanı oluşturulacak.

Koltuk tasarımını taraftarlar seçti

20 bin seyirci kapasitesi olan stadyum, geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yapmış olduğu talimat değişikliği ile kale arkalarına ayakta seyirci alınması kapsamında, kapasitesinin 5 bin kişi daha arttırılarak 25 bine çıkarılacak. Kapasitenin arttırılma işlemi ise Beşiktaş maçının ardından güney kale arkasındaki koltukların sökümü ile yapılacak. Öte yandan, stadyumun maraton tribünündeki koltuklarda kırmızı font üzerine sarı yazıyla “19 Göztepe 25” şeklinde bir tasarım bulunuyor. Bu tasarımı, Göztepe Spor Kulübü’nün sosyal medyadan yaptığı anketle Göztepeli taraftarlar belirledi.

Her şey son teknoloji

39 locası bulunan stadyumda tribünler tek katlı inşa edildi. Bu sistemle beraber stadyum içerisindeki akustik ve ambiyans bölünmeye uğramayacak. Stadyumun içindeki ışıklandırmalar, ısıtma cihazları ve ses sistemlerinde ise son teknoloji kullanıldı. Göztepe’nin gol atması halinde stadyumun çatısında bulunan ışıklandırmalar ‘meksika dalgası’ diye tabir edilen hareket biçimiyle etrafı aydınlatırken adeta görsel bir şölen sunacak. Sahadaki zemin için hibrit çim tercih edilirken, sahanın bakımı için ise suni güneş cihazları kullanılıyor. Bu cihazlar sahadaki çimlerin saha sağlıklı büyümesini sağlarken bakımını da kolaylaştırıyor.

Ali Gözeten - Salih Yılmazsoy - Halil Karahan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.